18 Mart 2015, Çarşamba 01:01:11

THY UÇAĞINDA HASTA YOLCU KRİZİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) Almanya'nın Frankfurt kentinden İstanbul'a gelecek uçağında hasta yolcu krizi yaşandı. Yolcular, hasta yolcu ile uçmak istemeyince, kaptan pilot hasta yolcunun indirilmesini istedi.
  • umarım tazminat davası açmıştır thy'ye.
  • Bir iki defa daha oku anlarsın...
  • Cevap veren çapsız adam; 1980 lerde değiliz 2015 yılındayız çoook sular aktı köprünün altından. ICAO dökümanlarından Chicago convention dan falan dem vurmuşsun detayda kaybolmuşsun. Kaptan uçaktaki düzeni sağlamaktan sorumludur ve bu düzeni sağlamak için de gerekli tedbirleri almakla yetkilidir. Yetki sende olsaymış bütün yolcuyu indirip hasta yolcunun hakkını savunmak için bir tek onunla uçacaktın herhalde. Veya diğer yolcuları ikna etmek için yapacağın anonsun kaos ortamını düzelteceğini beklerdin kokpitte biçare. Uzaktan gazel okumak kolaydır herkes çapını bilsin kendi işine baksın.
  • Herks kaptani suclamis ama kimse de bu adamlarin yolcu icine neden boyle bir kiyafetle girdigini sorgulamamis ? Yer gorevlileri neden hastayi once almamis, hasta ucaga geldiginde bu gorevlilere neden kimse mudahele etmemis, bu gorevliler gercekten her hastayi boyle kiyafetlemi tasiyor yoksa sadece Thy ye gelirken mi boyle giyiniyorlar bunlarin sorgulanmasi gerekir. Yoksa bunlar Alman herseyin iyisini bilir deyip vurun abaliya demek isin kolayi
  • Arkadaslar yorumlara bakiyorum herkes ayri telden caliyor. Yolcuyu LH nin kabul etmedigi safsatasini kim uydurdu!? Burasi avrupa hersey hassasiyetle yapiliyor, insan sagligi ön planda. Yolcunun sagligi icin tüm önlemler alinmis. Bizim insanimizin herseyi abartip hikaye uydurma özelligi tekrar tekerrür ediyor...
  • 18 Mart Çarşamba 02:12 de genel bilgi yazan şahıs! Güya kendi meşrebince genel bilgi verip THY nin açılımını They Hate You olarak yazmışsın. Asıl senin mahkemeye verilmen lazım ne demekmiş They Hate You bir açıklayıver çapsız adam.
  • hasta yolcunun elinde rapor varsa, sadece sağlık görevlilerinin kıyafetlerinden dolayı şüphe nedeni ile ya da diğer yolcuların cahilce tepkisi yüzünden kaptan da olsan bu kararı alamazsın. lufthansa niye taşımamış, o sizin sorununuz değil ki, raporu var mı, bileti almış mı gerisi sizi ilgilendirmez. inen iner, sen o yolcuyu taşımak zorundasın, bak bana yapacaksınız da o kaptanın da şirketinin de burnundan getirmez miyim. kaptana ne ki, taşıma kurallarını şirket belirler, şirket o rapor doğrultusunda uçağa almışsa, sen taşımak zorundasın. yolcunun hassasiyetini de anlamıyorum, sanki her şeye çok duyarlıdırlar da, tepki göstermişler, in o zaman sen nasıl seyahat edeceksen et, adam hasta, mağdur edemezsiniz.
  • Aman haaa çok bilmiş türk lere zarar gelmesin onlar herşei iyi bilir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • kardeşim adamı nükleer, biyolojik atık gibi getirmişler, hanginiz uçarsınız o uçakta? Lufthansa almamış neden? Klavye başından artislik kolay mı geldi? I hate you.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Almanya'nın Frankfurt kentinden İstanbul'a gelecek uçağında hasta yolcu krizi yaşandı. 

Geçtiğimiz Pazartesi günü Frankfurt Havalimanı'ndan saat 18.20'de gerçekleştirilen TK1594 sefer sayılı İstanbul uçağı, yolcu alımına başladı. Bu sırada, geçirdiği ameliyat nedeniyle bir bacağı kesilen yolcu, turuncu renkli koruyucu elbise giyen sağlık ekipleri ile uçağa getirdi. Sağlık görevlilerin turuncu renkli koruyucu elbise ile uçakta görünmesi diğer yolcuların tepkisine yol açtı.

Edinilen bilgilere göre; uçaktaki bazı yolcular, kabin memurlarına şikayette bulunarak, bulaşıcı bir hastalık olabileceğini ve hasta yolcu ile uçmayacaklarını belirttiler. Duruma tepki gösteren diğer yolcular da olaya dahil olunca tartışma çıktı. Yaklaşık yarım saatlik tartışmanın ardından uçağın kaptan pilotu hasta yolcunun indirilmesini ve gece uçağıyla gelmesini istedi. 

Türk Hava Yolları'ndan bir yetkili, ameliyatlı yolcunun bulaşıcı hastalık taşımadığı hastaneden doğrulandığını belirtti.

THY UÇAĞINDA HASTA YOLCU KRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

rezalet ~ 8 yıl önce
umarım tazminat davası açmıştır thy'ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çapsız adam'a ~ 9 yıl önce
Bir iki defa daha oku anlarsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Cevap veren çapsız adam; 1980 lerde değiliz 2015 yılındayız çoook sular aktı köprünün altından. ICAO dökümanlarından Chicago convention dan falan dem vurmuşsun detayda kaybolmuşsun. Kaptan uçaktaki düzeni sağlamaktan sorumludur ve bu düzeni sağlamak için de gerekli tedbirleri almakla yetkilidir. Yetki sende olsaymış bütün yolcuyu indirip hasta yolcunun hakkını savunmak için bir tek onunla uçacaktın herhalde. Veya diğer yolcuları ikna etmek için yapacağın anonsun kaos ortamını düzelteceğini beklerdin kokpitte biçare. Uzaktan gazel okumak kolaydır herkes çapını bilsin kendi işine baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çap ~ 9 yıl önce
Sen kime çapsız diyorsun ya? kime?
apple store ~ 9 yıl önce
Herks kaptani suclamis ama kimse de bu adamlarin yolcu icine neden boyle bir kiyafetle girdigini sorgulamamis ? Yer gorevlileri neden hastayi once almamis, hasta ucaga geldiginde bu gorevlilere neden kimse mudahele etmemis, bu gorevliler gercekten her hastayi boyle kiyafetlemi tasiyor yoksa sadece Thy ye gelirken mi boyle giyiniyorlar bunlarin sorgulanmasi gerekir. Yoksa bunlar Alman herseyin iyisini bilir deyip vurun abaliya demek isin kolayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar yorumlara bakiyorum herkes ayri telden caliyor. Yolcuyu LH nin kabul etmedigi safsatasini kim uydurdu!? Burasi avrupa hersey hassasiyetle yapiliyor, insan sagligi ön planda. Yolcunun sagligi icin tüm önlemler alinmis. Bizim insanimizin herseyi abartip hikaye uydurma özelligi tekrar tekerrür ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
18 Mart Çarşamba 02:12 de genel bilgi yazan şahıs! Güya kendi meşrebince genel bilgi verip THY nin açılımını They Hate You olarak yazmışsın. Asıl senin mahkemeye verilmen lazım ne demekmiş They Hate You bir açıklayıver çapsız adam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
el-cevap ~ 9 yıl önce
1980 lerde THY nin kısaltmasının yurtdışı algısıdır They Hate You. Çünkü yolcuya kötü davranılırdı. Söylenen de bu. Bu yapılan hareket yolcusunu seven bir şirketin yapacağı hareket olmadığı gibi, kaptanın bilgisiz ve yetersizliğini de gösterir. Anayasanın 23. Maddesi ve ICAO document 4444 and Annex 9, Ch. 8, of the Chicago Convention gereğince kaptan saçma sapan bir karar almıştır. Çapın yetti mi canım anlamaya bilemem ama muhtemelen anlayamadın. Birine tercüme ettir de öğren olur mu?.
:))) ~ 9 yıl önce
Fena kapak oldu bu..:)))))))))
hasta ~ 9 yıl önce
hasta yolcunun elinde rapor varsa, sadece sağlık görevlilerinin kıyafetlerinden dolayı şüphe nedeni ile ya da diğer yolcuların cahilce tepkisi yüzünden kaptan da olsan bu kararı alamazsın. lufthansa niye taşımamış, o sizin sorununuz değil ki, raporu var mı, bileti almış mı gerisi sizi ilgilendirmez. inen iner, sen o yolcuyu taşımak zorundasın, bak bana yapacaksınız da o kaptanın da şirketinin de burnundan getirmez miyim. kaptana ne ki, taşıma kurallarını şirket belirler, şirket o rapor doğrultusunda uçağa almışsa, sen taşımak zorundasın. yolcunun hassasiyetini de anlamıyorum, sanki her şeye çok duyarlıdırlar da, tepki göstermişler, in o zaman sen nasıl seyahat edeceksen et, adam hasta, mağdur edemezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IYIDE DURPDURUKEN ~ 9 yıl önce
ARKADSALAR SIZ DAHA ONCE BIR HASTANIN NUKLEER SANTRALELRDE BILE BU KADAR KORUNAKLI BIR BRANDAYLA UCAGA GIREN ELEMAN GORDUNUZMU YAGMURLUGADA BENZER BIR TARAFI YOK . BIR RISK OLMAZSA O INSANLAR NEDEN HASTANE KIYAFETLERI ILE DEGILDE EXTRA KORUYUCU OZELLIGI OLAN GOOGLE GOZLUK MASKE VE BRANDA ILE UCAGA GIRSINLER
dnl ~ 9 yıl önce
Aman haaa çok bilmiş türk lere zarar gelmesin onlar herşei iyi bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vicdan ~ 9 yıl önce
kardeşim adamı nükleer, biyolojik atık gibi getirmişler, hanginiz uçarsınız o uçakta? Lufthansa almamış neden? Klavye başından artislik kolay mı geldi? I hate you.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000