15 Ağustos 2017, Salı 15:27:54

THY Uçuş Eğitim Merkezi böyle olacak

Türk Hava Yolları için tasarlanan TAGO Architects imzalı Uçuş Eğitim Merkezi, tamamlandığında Avrupa ve Orta Doğu’da en büyük, dünyada ise tek yapı üzerine kurulu en büyük uçuş eğitim merkezlerinden biri olacak. Hareket potansiyelinde dinamik bir forma sahip tesis, yaklaşık 30.000 m² kapalı alanda 18 adet simülasyon cihazı barındıracak.
  • Yıl 2001 de TC ihtiyac duyduğu ve bulamadığı 1 milyar dolar ın yarısı kadar bir tesisi yapmak elbette çok şey demektir. ANCAK ... Ben mimar sinan dan sonra resmi çekilecek bir yapının hala daha yapılamadığı kanatindeyim . Görsellik ten önce işlevsellik ,amaca tam uygun uzun yıllar cevap verecek , işletim maliyetleri minimize edilememiş ve yıl 2017 de ödül alamayan binalar ve yapılar benim için makyajlı gece kondulardır ...
  • Bu otopark oraya yetmez. Su an bile yetmiyor. Arabalari caliya cirpiya parkediyoruz.
  • 3.havalimanına da yapılacak mı? Niye Arnavutköye uzak?
  • hani buralar dutluk olacaktı, yeşil alan olacaktı. AHL kapatılacak deniyor ama hala birsürü yatırım yapılıyor...
  • Biz en büyüğüz hadi hemen en büyüğünü yapalım
  • motive edici haber .
  • park yeri sorunu var gozukuor resimlere göre
  • orada bu kaba taslak projenizde gösterdiğiniz gibi bir yol yok. yahu yolu bilmeyen aa uzay filmlerindeki gibi bir projeymiş falan der. azıcık gerçekçi olun yalancılığı bırakın artık.
  • Projede kapıda hep lüks araçlar konulmuş demekki şimdiden kimlere hizmet edeceği belli be yeğenim neyse moskovada biz açtık siz ağlamaya devam edin
  • Düz ayak yapmışlar, su basmasın o binayı. Az yüksek yapsınlar, altyapılara laf atıyorlar ama evleri yerin dibine yapıyorlar. Mevlam rahmet yağdırmış, evi yerin dibine yaparsanız tabi su basar. ben 5. katta oturuyorum neden benim evime su girmiyor. ama işinize gelmeyince hükümeti suçlayın hemen!

İstanbul merkez ofisinin dışında Tokyo, Bükreş, Kiev ve Dubai’deki ofislerinde Avrupa, Orta Asya ve Uzakdoğu’da projeler üreten Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects, Türk Hava Yolları için 18 simülasyon cihazını içinde barındıracak yeni simülasyon merkezini tasarladı. Yapı, aynı zamanda hostes, kabin ve uçuş eğitim merkezleri gibi çok çeşitli uçuş eğitim birimlerini de içermesiyle bölgede önemli bir eğitim turizmi merkezi olacak.

THY Uçuş Eğitim Merkezi (Flight Training Centre) için, teknikle estetiği harmanlayan ve zaman içerisinde ihtiyaca göre büyütülebilecek bir yapı tasarımına imza atan TAGO Architects, binanın ön cephesinde eğitim alanları ve lobiyi konumlandırırken, daha teknik görünen hangar kısımları ve destek birimlerini ise binanın arka cephesine gizlemiş. Tasarımın en belirgin özelliği olan uçuşu çağrıştırmasını; cephede kullandığı dinamik formlar, uçak kanadını andıran perfore malzemeler ve aşağıdan yukarıya doğru bütün formu saran amorf yapı sayesinde elde etmiş. TAGO Architects, tasarladığı şeffaf eğitim birimlerinde cephe malzemesi ve renkleriyle Türk Hava Yolları’nın kurumsal kimliğini yansıtırken, tasarımda yakaladığı yatay etkiyle de, binanın sanki sabit değil de hareket halindeymişçesine bir dinamiklikte algılanmasını ve hız kavramını yansıtmasını sağlamış. Böylece kurumu yansıtan forma sahip bir eğitim yapısı tasarımına imza atmış.

Taşıyıcı sistemi beton – çelik karkas olan yapı, görsel ve mimari anlamda işlevsel ve etkileyici tasarımının yanı sıra, elektro-mekanik olarak da son teknolojiyle donatılmış. Bünyesinde barındırdığı özel simülatör cihazlarının gerektirdiği sabit iklimlendirme gibi ihtiyaçlar yüksek otomasyon ile projeye entegre edilerek çözümlenmiş.

TAGO Architects, bulunduğu çevredeki konut bölgesinin görüş alanını kapatmayacak şekilde tasarladığı binada teknik anlamda bütün ihtiyaçları karşılayacak bir yükseklik elde etmeyi başarmış. Bu anlamda, bulunduğu çevreyle uyumlu bir tasarım ortaya çıkararak arazinin dezavantajlı gibi görünen koşullarını avantaja çevirmiş.

THY Uçuş Eğitim Merkezi binasının, bir yandan Yeşilköy’de eski bir konut semtine, diğer yandan da havalimanına komşu olması sayesinde, konut bölgesine bir ara kesit oluşturarak bölgenin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlaması öngörülüyor. İstanbul Florya semtinde THY eski simülasyon binası karşısında yapımına başlanan eğitim merkezinin, uzun yıllar boyunca gerek Türk Hava Yolları pilotları ve pilot adaylarına, gerekse de yurt dışından bu hizmeti almaya gelen yabancılara hizmet vererek ciddi miktarlarda gelir sağlaması hedefleniyor.









THY Uçuş Eğitim Merkezi böyle olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

İllede Liyakat . ~ 7 yıl önce
Yıl 2001 de TC ihtiyac duyduğu ve bulamadığı 1 milyar dolar ın yarısı kadar bir tesisi yapmak elbette çok şey demektir. ANCAK ... Ben mimar sinan dan sonra resmi çekilecek bir yapının hala daha yapılamadığı kanatindeyim . Görsellik ten önce işlevsellik ,amaca tam uygun uzun yıllar cevap verecek , işletim maliyetleri minimize edilememiş ve yıl 2017 de ödül alamayan binalar ve yapılar benim için makyajlı gece kondulardır ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jungle ~ 7 yıl önce
Bu otopark oraya yetmez. Su an bile yetmiyor. Arabalari caliya cirpiya parkediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. havalimanı ~ 7 yıl önce
3.havalimanına da yapılacak mı? Niye Arnavutköye uzak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerek var mı ~ 7 yıl önce
Eğitim binasının havalimanı yanında olmasına ihtiyaç var mı? nereden çıkarıyorsunuz bu sivri fikirleri.uçuş ayrı eğitim ayrı bir faaliyet.aynı bölgede olması gerekmiyor.İtü nün fabrikaların yanınnda olmadığı gibi birşey.
.. ~ 7 yıl önce
Dışarıdan gelenler şehre yakın olsun da para harcasın diye
iga ~ 7 yıl önce
hani buralar dutluk olacaktı, yeşil alan olacaktı. AHL kapatılacak deniyor ama hala birsürü yatırım yapılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatle bak ~ 7 yıl önce
Burası Ahl nin dışı.Floryada bir arsa sen yine dutluğunu iste tabii ki
Biraz arastirin ve dusunun ~ 7 yıl önce
Buranin insaati yaklasik 1 ,5 yildir devam ediyor. daha once atil duran bir arsaydi orasi villa ,beton binalar yada bi avm daha yapilsa dahami iyi olacakti ? Sonucda suanda guzel bir amaca hizmet ediyor . Egitim sart !
The biggest ~ 7 yıl önce
Biz en büyüğüz hadi hemen en büyüğünü yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 7 yıl önce
motive edici haber .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 7 yıl önce
park yeri sorunu var gozukuor resimlere göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bencede ~ 7 yıl önce
Resimdeki ferrariyi nereye ekecek adam dimi ama :)
misafir ~ 7 yıl önce
katiliyorum, park yeri cok az. Tabi eger altina kapali garaj yapmayi akil etmedilerse?
yol ~ 7 yıl önce
orada bu kaba taslak projenizde gösterdiğiniz gibi bir yol yok. yahu yolu bilmeyen aa uzay filmlerindeki gibi bir projeymiş falan der. azıcık gerçekçi olun yalancılığı bırakın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Projede kapıda hep lüks araçlar konulmuş demekki şimdiden kimlere hizmet edeceği belli be yeğenim neyse moskovada biz açtık siz ağlamaya devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biga ~ 7 yıl önce
ilgili bölgedeki arabalar genellikle öyle ama laz ziya
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Yesunler seni bigalı
kevser ~ 7 yıl önce
Düz ayak yapmışlar, su basmasın o binayı. Az yüksek yapsınlar, altyapılara laf atıyorlar ama evleri yerin dibine yapıyorlar. Mevlam rahmet yağdırmış, evi yerin dibine yaparsanız tabi su basar. ben 5. katta oturuyorum neden benim evime su girmiyor. ama işinize gelmeyince hükümeti suçlayın hemen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000