13 Kasım 2014, Perşembe 08:10:26

THY VE PEGASUS YÜKSELİŞTE

luslararası borsalarda işlem gören havayolu şirketlerine yatırım yapan yatırımcılar son bir ayda yüzde 15'in üzerinde getiri elde etti.
  • Onur air ve borajet da yukselse
  • karşılastırma yapan uygulamalarda ben de thy'nin daha ucuza sattığına şahit oldum. verdiği hizmet de apaçık en kalitelisi yani doğal karşılıyorum esin'i.
  • Esin sen bu zekayla burlarda harcaniyosun. Thy ucuz pegasus pahali ise demek ki bu yatirimci anlamiyor bu isten sana bir sorsunlar.
  • Pegasus yükselişte uçuş ekipleri sürünüşte.
  • THY'nin ucuz ve kaliteli uçuşlarından dolayı yükselmesini anlayabiliyorum da pegasus hem bu kadar pahallıyken hemde uçakları rezil durumdayken nasıl yükselmiş anlamadım.
  • Allah nazarlardan saklasın.

Borsalarda işlem gören havayolu şirketleri, özellikle petrol fiyatlarındaki düşüşün bilançolara olumlu yansıyabileceği beklentileriyle prim yaptı.

THY VE PEGASUS HİSSELERİ YÜKSELİŞTE

Yurt içinde 3. çeyrek bilançolarını açıklayan Türk Hava Yolları ve Pegasus'un dönem karı, analistlerin tahminlerinin üzerinde artış gösterirken, hisse senedi fiyatları da buna paralel yükseliş eğilimini sürdürüyor.

ULAŞTIRMA KAZANDIRDI

Son bir ayda Türk Hava Yolları hisselerinde yüzde 24, Pegasus'ta ise yüzde 19 yükseliş yaşanırken, buna bağlı olarak da Borsa İstanbul'da hesaplanan sektör endeksleri içerisinde yatırımcısına en fazla kazandıran sektörlerden biri ulaştırma oldu.

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK ARTIŞ İNGİLİZ ŞİRKETİNDE

Ulaştırma şirketlerinin son bir aylık performansına bakıldığında sadece Air Berlin ve Virgin Australia'nın hisse değeri azalış kaydederken, en büyük değer kazancı yüzde 29,5 ile İngiliz International Consolidated Airline'da gerçekleşti. Bu şirketi, yüzde 29 ile Avusturalyalı Qantas Airways, yüzde 28 ile Çinli China Eastern Airlines ve yüzde 24 ile Türk Hava Yolları (THY) takip etti.

PETROLÜN DÜŞMESİ ETKİLEDİ

Analistler, petrol fiyatlarındaki düşüşün ulaştırma şirketleri hisseleri üzerinde olumlu etkide bulunduğunu ancak piyasa değerindeki artışın sadece petrol fiyatlarından kaynaklanmadığını ifade ediyor. Rekabetin zayıflayışının, yolcu sayısındaki artışın ve diğer iç dinamiklerin de etkisinin gözardı edilmemesi gerektiğine işaret eden analistler, özellikle petrol fiyatlarındaki düşüşün yansımalarının yılın son çeyreği itibariyle daha belirgin olacağını vurguluyor.

THY VE PEGASUS YÜKSELİŞTE

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

kral ~ 9 yıl önce
Onur air ve borajet da yukselse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mellih ~ 9 yıl önce
karşılastırma yapan uygulamalarda ben de thy'nin daha ucuza sattığına şahit oldum. verdiği hizmet de apaçık en kalitelisi yani doğal karşılıyorum esin'i.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Esin sen bu zekayla burlarda harcaniyosun. Thy ucuz pegasus pahali ise demek ki bu yatirimci anlamiyor bu isten sana bir sorsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalakaaaa ~ 9 yıl önce
Olcusuz kontrolsuz agir yalakalik yapmissin seni icerde degerlendirirler artikkk..
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Pegasus yükselişte uçuş ekipleri sürünüşte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esin ~ 9 yıl önce
THY'nin ucuz ve kaliteli uçuşlarından dolayı yükselmesini anlayabiliyorum da pegasus hem bu kadar pahallıyken hemde uçakları rezil durumdayken nasıl yükselmiş anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cargo ~ 9 yıl önce
Allah nazarlardan saklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000