13 Ekim 2015, Salı 10:14:13

THY’de bagaj rezaleti

Turizmci Alper Dindar, Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Ercan’a uçtu. Dindar; KKTC’ye uçtu ama başına gelenler “pes” dedirtecek cinsten. Alper Dindar’a ait bagajlar TGS personeli tarafından ilgisiz kişiler adına uçağa gönderildi. İşte detaylar…
  • Personelin dikkatsizligine diyecek yok fakat bu kadar onemli bagajlarin etiketlerini aldiginizda alir almaz neden kontrol etmediniz? Bazen sistem de de hata olabiliyor. Ancak personele hizli is yapmalari soylendigi icin personel hizli yapmaya calisirken ki zaten molasiz calisiyorlar bunlar olabiliyor. Avrupali bir yolcu aninda bunu kontrol eder. Bagaj etiketlerine hemen bakar. Bir dahakine daha dikkatli olun hangi firmayla ucarsaniz ucun bazi evraklara dikkat etmelisiniz. Eski isim oldugu icin ordan biliyorum sistem yogunluk zamanlarinda yanlis etiket basabiliyor malesef.
  • Arkadaslar hala anlamiyorsunuz. Tum loglar zaten mevcut savciliga olay intikal etti. O uc ismin kibris giris cikis evraklarindan calisma izinlerine kadar mevcut ki o tarihlerdr kibrista olduklari bariz bir sekilde belli. Odedigim excess bagajlarin da belgeleri mevcut. 100 200 eurodan kacmiyoruz. Bu kadar sig bir dusunce ile bu sistemi yurutuyorlarsa gercekten yazik. Hele hele kendi sark kurnazliklarini kullanip insanlari karalamanin ne kadar yaygin oldugunu burada goruyoruz. Kisi kendinden bilir isi arkadaslar. Derdimiz bedavs bilet, maddi beklenti olsaydi thy ile yapilan gorusmelerde uslubumu korumazdim, sizin tabirinizle camura yatardim. Tum loglar ve telefon gorusmeleri kayit altinda zaten. O nedenle benim icim rahat; anca burada kraldan cok kralci olanlarla yazdiklarini okuyup guluyorum.
  • Bu olaydaki güvenlik açığı dehşet verici. Uçuşlarımızda güvenliğimizin sağlandığına nasıl emin olacağız? Bu işin standartı, prosedürü neden uygulanmamış ve bu hatanın tekrar olmayacağı nasıl garanti altına alınacak?
  • 12 Eylül 16.55 THY uçağı ile ercan gittim, THY Elite kart sahibiyim çok sık uçarım, Ercan havaalanında Bavulum gelmedi, Ercan havalanında kayıp bagaj görevlileri HAYATIMDA BU KADAR İLGİSİZ PERSONEL GÖRMEDİM, bana telefon verdiler, ulaşamadım, Bavulum 3 saat sonraki uçakla gelmesine rağmen bana SIRAYA KOYDUK sıranı bekle dedilr, bavulum 24 saat sonra geldi, habuki bu işin sırayla alakası yok,kktc küçük bir ada koyarsın bavulları arabaya sırayla dağıtırsın girne de merkezde kalıyordum.
  • Tgs alım var mı. Ne zaman. Bi cevap verin da.
  • Arkadaşa geçmiş olsun, fakat kısmetsizlikler yaşayacağı koltuk numarasından belliymiş zaten
  • ECNTK29773 OZERK/OZAN ADLI BI YOLCUYA ACILMIS BI RAPOR 76 ISE KEVIN RONALD PARKER ADINA KAYIP ESYA KAVRAMINDA ISE BEYAN EDILEN ETIKETE GORE SISTEM UZERINDE RAPOR TUTULUR Kİ SİSTEM UZERINDE TUTULAN BAGAJ ETIKET NUMARALARI RESIMDEKILER ILE ILGISI BILE YOK :)) BU HABER BIRAZ KARALAMA POLITIKASI ILE YAPILMIS GİBİME GELDİ BENIM
  • HAVAŞ ASIL CANDIR
  • check-in deki arkadaşın iyi niyeti. Kesin Elite Card yolcusu fazla para vermesin diye kıyak geçip beraber seyahat ettiği kişilerin yada şirket havuzundaki aynı hatta uçan/uçmuş olan diğer kişilerin üzerine bağlamış bagajı. TK sistemini bilmiyorum ama sistem üzerinde böyle birşey yapılabilir mi o ayrı konu. Check-in de kişin yaptığı iyilik dönmüş ona g. İyilik yapmayacaksın 40kg/2 bagaj hakkı var ise; Kalan 4 bagaj için ödettireceksin 300 euroyu. Yazık, iyi niyetli çalışan ceza alacak ve bagaj paralarını cebinden ödeyecek. Diğeride beleş bilet
  • Alper Bey geçmiş olsun öncelikle . Konuyu Sivil Havacılığa bildirin ilgilenirler gerektiği gibi . Sivil havacılık bu durumlarda havayolundan savunma istiyor , araştırıp vermek zorunda kalıyorlar . Cezai işlem de görüyorlar eğer hatalılar ise , ki yazılanlara göre hata mevcut .

Türk Hava Yolları TK-960 Ercan uçuşu sırasında turizmci Alper Dindar, eşine ender rastlanacak bir durumla karşılaştı. Alper Dindar’ın bagajları başka isim adına uçağa yüklendi. Üstelik o isimlerin hiç biri uçakta yoktu.

Alper Dindar, Ercan Havalimanı’nda bagajlarını alamayınca THY ve Ercan Havalimanı yetkilileri ile temasa geçti. Ancak sonuç alamadı. İşte Alper Dindar’ın konuya ilişkin Airporthaber’e gönderdiği mail:

“Merhabalar,

Tekrar sizlere mail atıyorum ancak dünden beri yapmış olduğum telefon görüşmelerinde malesef herhangi bir sonuç alamamaktayım.

Tüm telefon görüşmeleri kayıt altında olduğundan dolayı 0530 … .. .. numaralı telefondan yapmış olduğum görüşmelerin kayıtlarını inceleyebilirsiniz.

Dün TK 960 ile AHL - ECN uçuşunu gerçekleştirdim. Toplamda 6 parça eşyam mevcuttu ve diğer maillerde ve telefon görüşmelerinde bildirdim.

3 parçası çıktıktan sonra alamadığım eşyalar için tutanak tutturdum. İlk olarak ECNTK29773 nolu referans ile takip edileceği bilgisini aldım ve sonrasına da referans numarası ECNTK29776 olarak değişti. Nedenini inanın bilemiyorum.

Her şeyi geçtim aksilikler, şanssızlıklar elbet olabilir; ancak Alper DİNDAR'ın teslim etmiş olduğu eşyalar nasıl olur da başka bir isim adına çıkartılan bagaj etiketleri ile uçağa yollanır? Ben Türk Hava Yollarına nasıl güvenebilirim? Gerçekleştirdiğimiz uçuşlarda el bagajıyla uçtuklarımız da oluyor, şimdi sizler nasıl ispat edebilirsiniz ki benim el bagajıyla gerçekleştirdiğim uçuşta başkasının valizine benim adıma düzenlenen bir etiketin verilmeyeceğini? Bir ton organize suç örgütleri mevcut, böyle bir olayda benim adıma uyuşturucu, silah, bomba ya da başka bir şey taşınmayacağından nasıl emin olabilirim?

Ekte sabah göndermiş olduğum  kayıp eşyaların listesini tekrar bulabilirsiniz. Ayrıca diğer şahıslara ait olan valizlerde yer alan eşyalar da o listenin içerisinde.

Sizlere o kadar güvenim kalmadı ki başkasının adına düzenlenen fakat bana ait olan eşyaların üzerindeki bagaj etiketlerini dahi kanıt unsuru taşıdığından dolayı sökmedim.

Ve telefonda belirttiğim üzere İstanbul'a döner dönmez sizlere tazminat davası açacağım.

İşin en komik yanı ne biliyor musunuz? Ekte göreceğiniz isimlerden iki tanesi benim Kıbrıs çözüm ortağı olan firmamda çalışan kişiler. Bu tarz bir iş anlayışı nasıl oluyor inanın aklım dimağım almıyor. Diğeri de Kıbrıs'a erken gitmek durumunda kalan iş arkadaşım. Bu iki kişiye nasıl oluyor da check-in yapmadan benim bagajlarımı bağlayabiliyorsunuz?

Şimdi asıl sorun burada başlıyor;
Nasıl bir İnsan Kaynakları sisteminiz var ki böyle lakayıt bir anlayışla, check-in dahi yapmayan bir insan adına bagaj etiketi düzenleyebilecek ve uçağa gönderebilecek kişileri işe alabiliyor? Buradaki güvenlik açığının farkındasınız değil mi?

Yapılan bu hata benim işime mani olabilecek boyuta geldi. Benim ödül törenim var; bana ait olan plaketler başka bir insan adına düzenlenen bagaj etiketiyle uçağa gönderiliyor ve Kıbrıs'ta bagajlarıma ulaşamıyorum. Ben işten çıkartılırsam bunun sorumlusu THY mi olacak, kontuarda çalışan arkadaşınız mı yoksa işe alım sürecinde değerlendirmeleri yapan çalışanlarınızın ihmalkarlığı mı?

Call Center'da çalışan arkadaşlara gerçekten teşekkür ederim; gayet naif ve nazik bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyorlar; ancak bu mailin ulaştığı, okuyanlar için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Mali değeri 10.000 TL'ye yaklaşan bir valiz mevcut, herkesin bildiği üzere ağzına geleni söyleyen insanların yaşadığı bir ülkede düzgün bir tarzla sorununu anlatıp yanıt alamamak başka bir ironi konusu.

Bu mailime de yanıt alamayacağımdan eminim. CC'de yer alan airporthaber umarım ki bu maili okur ve haber yapar.

Sükûnetimi korumamın tek sebebi gerçekleştirdiğim etkinlikte karşılaşacağım sorun veya sorunları şeffaf bir şekilde müşterilerime açıklamak ve süreci adli boyuta taşımaktır.

Konuyu bilgilerinize sunmak isterdim ancak ne kadar ilgileneceksiniz inanın bilemiyorum.

Ekte benim valizlerim için başkası adına düzenlenen bagaj etiketlerini bulabilirsiniz.”

Alper Dindar’ın başına gelen bu olay sonrasında THY, bagajlara ulaşamadı. Bagajların akıbetini Alper Dindar kendi çabaları ile öğrendi.

©AirportHaber



THY’de bagaj rezaleti

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Kontrol onemli! ~ 8 yıl önce
Personelin dikkatsizligine diyecek yok fakat bu kadar onemli bagajlarin etiketlerini aldiginizda alir almaz neden kontrol etmediniz? Bazen sistem de de hata olabiliyor. Ancak personele hizli is yapmalari soylendigi icin personel hizli yapmaya calisirken ki zaten molasiz calisiyorlar bunlar olabiliyor. Avrupali bir yolcu aninda bunu kontrol eder. Bagaj etiketlerine hemen bakar. Bir dahakine daha dikkatli olun hangi firmayla ucarsaniz ucun bazi evraklara dikkat etmelisiniz. Eski isim oldugu icin ordan biliyorum sistem yogunluk zamanlarinda yanlis etiket basabiliyor malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper dindar ~ 8 yıl önce
Arkadaslar hala anlamiyorsunuz. Tum loglar zaten mevcut savciliga olay intikal etti. O uc ismin kibris giris cikis evraklarindan calisma izinlerine kadar mevcut ki o tarihlerdr kibrista olduklari bariz bir sekilde belli. Odedigim excess bagajlarin da belgeleri mevcut. 100 200 eurodan kacmiyoruz. Bu kadar sig bir dusunce ile bu sistemi yurutuyorlarsa gercekten yazik. Hele hele kendi sark kurnazliklarini kullanip insanlari karalamanin ne kadar yaygin oldugunu burada goruyoruz. Kisi kendinden bilir isi arkadaslar. Derdimiz bedavs bilet, maddi beklenti olsaydi thy ile yapilan gorusmelerde uslubumu korumazdim, sizin tabirinizle camura yatardim. Tum loglar ve telefon gorusmeleri kayit altinda zaten. O nedenle benim icim rahat; anca burada kraldan cok kralci olanlarla yazdiklarini okuyup guluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Observer ~ 8 yıl önce
Bu olaydaki güvenlik açığı dehşet verici. Uçuşlarımızda güvenliğimizin sağlandığına nasıl emin olacağız? Bu işin standartı, prosedürü neden uygulanmamış ve bu hatanın tekrar olmayacağı nasıl garanti altına alınacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metin ~ 8 yıl önce
12 Eylül 16.55 THY uçağı ile ercan gittim, THY Elite kart sahibiyim çok sık uçarım, Ercan havaalanında Bavulum gelmedi, Ercan havalanında kayıp bagaj görevlileri HAYATIMDA BU KADAR İLGİSİZ PERSONEL GÖRMEDİM, bana telefon verdiler, ulaşamadım, Bavulum 3 saat sonraki uçakla gelmesine rağmen bana SIRAYA KOYDUK sıranı bekle dedilr, bavulum 24 saat sonra geldi, habuki bu işin sırayla alakası yok,kktc küçük bir ada koyarsın bavulları arabaya sırayla dağıtırsın girne de merkezde kalıyordum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 8 yıl önce
Tgs alım var mı. Ne zaman. Bi cevap verin da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon uygulaması ~ 8 yıl önce
Arkadaşa geçmiş olsun, fakat kısmetsizlikler yaşayacağı koltuk numarasından belliymiş zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAYIP ESYA ~ 8 yıl önce
ECNTK29773 OZERK/OZAN ADLI BI YOLCUYA ACILMIS BI RAPOR 76 ISE KEVIN RONALD PARKER ADINA KAYIP ESYA KAVRAMINDA ISE BEYAN EDILEN ETIKETE GORE SISTEM UZERINDE RAPOR TUTULUR Kİ SİSTEM UZERINDE TUTULAN BAGAJ ETIKET NUMARALARI RESIMDEKILER ILE ILGISI BILE YOK :)) BU HABER BIRAZ KARALAMA POLITIKASI ILE YAPILMIS GİBİME GELDİ BENIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hvs ~ 8 yıl önce
HAVAŞ ASIL CANDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 8 yıl önce
check-in deki arkadaşın iyi niyeti. Kesin Elite Card yolcusu fazla para vermesin diye kıyak geçip beraber seyahat ettiği kişilerin yada şirket havuzundaki aynı hatta uçan/uçmuş olan diğer kişilerin üzerine bağlamış bagajı. TK sistemini bilmiyorum ama sistem üzerinde böyle birşey yapılabilir mi o ayrı konu. Check-in de kişin yaptığı iyilik dönmüş ona g. İyilik yapmayacaksın 40kg/2 bagaj hakkı var ise; Kalan 4 bagaj için ödettireceksin 300 euroyu. Yazık, iyi niyetli çalışan ceza alacak ve bagaj paralarını cebinden ödeyecek. Diğeride beleş bilet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 8 yıl önce
Alper Bey geçmiş olsun öncelikle . Konuyu Sivil Havacılığa bildirin ilgilenirler gerektiği gibi . Sivil havacılık bu durumlarda havayolundan savunma istiyor , araştırıp vermek zorunda kalıyorlar . Cezai işlem de görüyorlar eğer hatalılar ise , ki yazılanlara göre hata mevcut .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000