09 Eylül 2017, Cumartesi 13:45:39

THY'de hedef 500 uçak

THY Orta Avrupa Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Cığal, "2023 makro hedefimiz kapsamında, 500 yolcu ve kargo uçağıyla operasyon yapan dünyanın en büyük 5 hava yollarından biri olmak var." dedi.
  • Thy'ye nasıl girdin makam sahibi oldun onu da açıklasana ! Yapabilirsen tabii !
  • Kabine alım ne zaman?
  • Makro hedef ne demek birader 2023 de 500 uçak için siparişin verilmiş olmadı lazım , boş laf her zaman ki gibi
  • Madem 500 uçaklık filonuz olacak kaç tane geniş gövde kaç tanesi tek koridorlu belirtinde AIRBUS ile BOEİNG e bir an önce siparişleri verinki bende bileyim sizin ciddiyetinizi. Ama biz 330 kiralıyacağız derseniz şaşırmam. 777 ile 330 takıntısı olan çok thy filo planlayıcısı var . A 350 ile B787 yi hiç düşünmezler
  • Once siz minimum ekiple operasyon yapmaktan ekiplerin canini cikarmaktan bahsedin.500 ucagi ucuracak ekip bulabilirseniz buyursunuz.suanda kokpitin yarisi gidecek yer ariyo,yabanci zaten kalmadi yenisinin gelmesini de bekliyosaniz hayal gormeyin zaten gelmesinde adamlar basamak olarak kullanip ortadoguya gidiyo
  • Öyle bir şey olursa biz de o zaman iyi kötü bir yeede uçarız umarım
  • Siz önce arıza yapmadan uçak kaldırmayı başarın. Bir şirket sürekli arıza yapar mı kardeşim.
  • Reklam kokan guzelce hazirlanmis soylesi, bu arkadas 500 ucak haberi verirken borsaya acik bir sirkette yetkisi var mi? Boyle soylemler sonrasi borsaya bildirim yapilmasi lazim, manipulasyona sebep olan konusmalar yapilmamali, tabi burasi Turkiye. Bir defa THY nin hedefi doluluk oranlarini yuzde 90 a cikarmak olmali, hedefi dogru belirlediklerine inanmiyorum
  • 2023 da dolar kuru ne kadar olacagını tahmin et?
  • Cenevreye yaklaşık 2500 Dollar’a İstanbul’dan bus uçabilecek şirket tek thy. Fazla abartılı değilmi sanki?

Türk Hava Yolları (THY) Orta Avrupa Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Fatih Cığal, 2023 makro hedefleri kapsamında, 500 yolcu ve kargo uçağıyla operasyon yapan dünyanın en büyük 5 hava yollarından biri olmak bulunduğunu söyledi.

THY'nin İsviçre'de faaliyetlerine başlamasının 50. yılı dolayısıyla Zürih'te düzenlenen etkinliklere katılan Cığal, kurumun İsviçre ve dünyadaki hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cığal, İsviçre'nin kendileri için çok önemli bir nokta olduğunu vurgulayarak, "Çünkü, hem Türk soydaşlarımızın yaşadığı, hem de ciddi iş ortaklarımızın ve büyük müşterilerimizin olduğu, haftada 64 sefer gerçekleştirdiğimiz, yıllık yaklaşık 700 bin yolcu taşıdığımız bir pazar. Sadece Türkiye'ye değil, aktarmalı seferlerle Afrika'ya, Ortadoğu'ya, Hint yarım adasına hatta Güney Amerika'ya İsviçre'den ciddi oranda yolcu taşıyoruz." diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin, ülkeler arasındaki ticareti artırmak için hava yolu köprüsü oluşturmak olduğunu dile getiren Cığal, İsviçre'ye Zürih, Cenevre ve Basel kentlerinden günün her saat diliminde İstanbul'a uçuş gerçekleştirdiklerini anlattı. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen İsviçrelilere günün her saatinde "en az zaman harcayarak" Türkiye'deki istedikleri noktaya alternatifli uçuş imkanı sağladıklarına dikkati çeken Çığal, bunun yatırım yapacak iş adamları için çok kıymetli olduğunu kaydetti.

"İSVİÇRE'DE HEDEF 1.5 MİLYON YOLCU TAŞIMAK"

Çığal, İsviçre-Türkiye arasında sadece yolcu değil, Turkish Cargo vasıtasıyla ciddi oranda kargo taşımacılığı yaptıklarının altını çizdi. Cığal, "Müşterilerimizin ürünlerini güvenilir ve en kısa sürede Türkiye'de ve İsviçre'de istedikleri noktaya aynı gün içerisinde ulaştırmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Atatürk Havalimanının kapasitenin kısıtlı olmasından dolayı istedikleri frekans sayılarına ulaşamadıklarına işaret eden Çığal, üçüncü havaalanının açılmasını heyacanla beklediklerini söyledi.

Çığal, yeni havaalanının açılmasıyla birlikte İsviçre'deki yıllık yolcu kapasitesini önümüzdeki 5 yılda 2 kat artırarak 1.5 milyon civarına çıkarmayı hedefledikleri bilgisini paylaştı.

THY'nin hedefleriyle ilgili bilgiler de paylaşan Cığal, şöyle konuştu:

"2023 makro hedefimiz kapsamında 500 yolcu ve kargo uçağıyla operasyon yapan dünyanın en büyük 5 havayollarından bir tanesi olmak var. Bu hedef doğrultusunda muhtemelen Avrupa'nın en fazla yolcu taşıyan, pazara ürün olarak en fazla koltuk sunan havayolu şirketi olacağız. 2017 başından şu ana kadar baktığımız zaman ulusal bayrak taşıyıcıları ya da tam servis veren havayolları arasında Avrupa'da en fazla koltuk kapasitesine sahip havayoluyuz. Düşük maliyetli havayolu şirketleri (Easyjet ve Ryanair) hesaba katıldığında ise üçüncü sıradayız."

"ÜÇÜNCÜ HAVALİMANINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Cığal, uçuş sayılarının az olduğu Güney Amerika ve Uzakdoğu Asya'da daha fazla noktaya sefer gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, küresel ölçekte dünyada yolcuların ilk iki tercihi arasındaki yer alan havayolu şirketi olmayı hedeflediklerini vurguladı.Cığal, THY'nin uçuş noktası açısından dünyanın dördüncü büyük, uçulan ülke sayısı bakımından da dünyanın en büyük havayolu şirketi olduğunun altını çizdi.

İstanbul'da önümüzdeki yıl hizmete açılması beklenen yeni havaalanında operasyon yapmayı dört gözle beklediklerini dile getiren Cığal, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim'de operasyona başlamış olacağız. Böylelikle yıllık mevcut 65-70 milyon civarı yolcu kapasitesi olan İstanbul Atatürk Havalimanından ilk etapta 90 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimanına geçmiş olacağız. Bu ilave 20 milyonluk kapasite öncelikle bize daha fazla uçuş yapma imkanı sağlayacak. Transfer yolcularının bekleme sürelerinde de çok ciddi iyileşmeler olacak. Bu iyileşmeler bizim yolcularımıza çok daha kaliteli ürün sunmamıza, bunun da THY ürünlerinin daha fazla rağbet görmesine ve daha fazla yolcu taşımımamıza vesile olacağını bekliyoruz."

THY'de hedef 500 uçak

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Torpilli Fatih efendi ~ 7 yıl önce
Thy'ye nasıl girdin makam sahibi oldun onu da açıklasana ! Yapabilirsen tabii !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçanşey ~ 7 yıl önce
Kabine alım ne zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nonsense ~ 7 yıl önce
Makro hedef ne demek birader 2023 de 500 uçak için siparişin verilmiş olmadı lazım , boş laf her zaman ki gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAHO ~ 7 yıl önce
Madem 500 uçaklık filonuz olacak kaç tane geniş gövde kaç tanesi tek koridorlu belirtinde AIRBUS ile BOEİNG e bir an önce siparişleri verinki bende bileyim sizin ciddiyetinizi. Ama biz 330 kiralıyacağız derseniz şaşırmam. 777 ile 330 takıntısı olan çok thy filo planlayıcısı var . A 350 ile B787 yi hiç düşünmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planlama ~ 7 yıl önce
Once siz minimum ekiple operasyon yapmaktan ekiplerin canini cikarmaktan bahsedin.500 ucagi ucuracak ekip bulabilirseniz buyursunuz.suanda kokpitin yarisi gidecek yer ariyo,yabanci zaten kalmadi yenisinin gelmesini de bekliyosaniz hayal gormeyin zaten gelmesinde adamlar basamak olarak kullanip ortadoguya gidiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz fo ~ 7 yıl önce
Öyle bir şey olursa biz de o zaman iyi kötü bir yeede uçarız umarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arıza ~ 7 yıl önce
Siz önce arıza yapmadan uçak kaldırmayı başarın. Bir şirket sürekli arıza yapar mı kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 7 yıl önce
Reklam kokan guzelce hazirlanmis soylesi, bu arkadas 500 ucak haberi verirken borsaya acik bir sirkette yetkisi var mi? Boyle soylemler sonrasi borsaya bildirim yapilmasi lazim, manipulasyona sebep olan konusmalar yapilmamali, tabi burasi Turkiye. Bir defa THY nin hedefi doluluk oranlarini yuzde 90 a cikarmak olmali, hedefi dogru belirlediklerine inanmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadas ~ 7 yıl önce
Arkadas dogru soylemis ancak anlayamadiklari icin begenmemisler yorumu, hedefimiz bati yonumuz doguya, iste bizim Turkiye
Tug ~ 7 yıl önce
Senin doluluk oranından haberin var mı?
Boş işler ~ 7 yıl önce
2023 da dolar kuru ne kadar olacagını tahmin et?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenevre ‚Biznes‘ ~ 7 yıl önce
Cenevreye yaklaşık 2500 Dollar’a İstanbul’dan bus uçabilecek şirket tek thy. Fazla abartılı değilmi sanki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000