05 Ekim 2017, Perşembe 08:51:24

THY'de yükseliş tahmini

TEB Yatırım’dan Erdem Kaylı’nın Türk Hava Yolları değerlendirmesinde, 12 aylık hedef fiyat önerisi yüzde 33 artırılarak 12,23 TL’ye yükseltilirken, havacılık sektöründeki pozitif seyir üzerine tavsiye “tut”tan "al”a yükseltildi.
  • ŞişikHYAO
  • 80 den fazla ekstra narrow body girecek, oeki aktarma yolcu orani yuksek olan bir sirketin wide body sinifinda doluluk oranlari yuzde 83 devaminda, aktarma dersen Amerika ici aktarmalar cok cok zayif, yeni hat desen planlama aciklama yok, Amerika ucuslarini besleyen Avrupa aktarmali fena degil eskiye nazaran ancak Asya dan gelen ucaklar cok erken indigi icin, Amerika ya transfer veremiyor, Asya dan gelen Avrupaya gidecek yolcu icin transferler kotu degil, kisaca ben karlilik stratejisi goremiyorum, Amerika da B787 ilerle agresif buyume devaminda cok fazla codesharing olmadan bu biletleri Kayak Orbitz Expedia da gostermeden sirketin narrow body ler basina bela olacak
  • Thy de el bagajları nerdeyse bavul büyük lüğünde. Birde yolcunun kendi elbagajının bırakacağı yere. Diğer yolcu bırakıyor. Böyle bir düzen sade lufthansada. Var
  • Bunun diğer anlamı sat'dır, bundan sonra fazla yükseliş olmaz gibime geliyor, fazla yükseliş olur mu onu bilemem ama riskli.
  • Profesyonel yonetilmiyor
  • Buraya gelip her başarayı küçümseyen çok bilmişler, gidip hisse senedi alırlar artık. Ne de olsa köprülere de karşılar ama en çok onlar kullanıyorlar.
  • Altı aylık zarar 1 milyar 600 milyon son bir yılda 4.80 den bu seviyeye gelmiş yüzde yüz getiri .burdan alıp sonra üzülme benim saf kardeşim

TEB Yatırım’dan Erdem Kaylı’nın Türk Hava Yolları değerlendirmesinde, 12 aylık hedef fiyat önerisi yüzde 33 artırılarak 12,23 TL’ye yükseltilirken, havacılık sektöründeki pozitif seyir üzerine tavsiye “tut”tan “al”a yükseltildi.

Önümüzdeki çeyreklerde THY’nin finansallarında maliyet kısıcı önlemlerin olumlu katkısı ve artan kapasite optimizasyonun etkisiyle kuvvetlenme bekleniyor. Bu bağlamda TEB Yatırım, 2017 yılında VAFÖK’ün iki kat artarak 1,7 milyar dolara ve 2018 yılında da %8 artış göstermesini bekliyor. Bu beklentilerle, THY 2018 tahminlerine göre 5.4x VAFÖK çarpanıyla işlem görürken gelişmekte olan piyasa benzerleri çarpanı 7,3x’e göre ucuz gözüküyor.

BİRİM GELİRLERDEKİ TOPARLANMA DAHA İYİ BİR 2018’E İŞARET EDİYOR

Hem düşük baz hem daha iyi kapasite yönetimi ile 3.çeyrekten itibaren birim gelirlerdeki artışın hız kazanması bekleniyor. Ücretli yolcu getirisinin 2017 yılında yatay ve 2018 yılında %1,5 artması, doluluk oranının ise 2017’de %78,1 ve 2018 yılında %78,7 olması tahmin ediliyor. Kuvvetli transit yolcu büyümesi de THY’nin karlılığına destek olacaktır.

3.HAVALİMANINA GEÇİŞ THY’DE DEĞER EROZYONU YARATMAYACAK

THY, yeni havalimanı devreye girer girmez taşınma hedefinde olacaktır. Planlanan açılış 2018 Ekim ayındadır. İlk fazda şirketin 500 milyon dolar harcaması beklenirken toplam bütçe maksimum $1,5 milyar olacaktır. Finansman metodu henüz netlik kazanmamıştır. TEB Yatırım 2018 yılında taşınma için yıllık 100 milyon dolar harcama varsayıyor. Uzun vadede, yeni havalimanı şirket için servis kalitesi ve penetrasyonu artırarak daha iyi pazar konumuna neden olması bekleniyor.

YENİ HAVALİMANI AÇILANA KADAR KARLILIK ODAKLI OLMAYA DEVAM EDİLECEK

Önümüzdeki yıl kapasite arttırımı olmayacağı düşünüldüğünde yönetimin önceliliğinin karlılık olacağı düşünülüyor. 2018 yılı arz edilen koltuk kilometre büyümesinin filo sayısında yatay seyir beklendiğinden sadece %4 (son 5 yıllık ortalama %16) artması bekleniyor. Fakat, 2019 yılında yeni havalimanı açılmasıyla bu rakamların artacağı değerlendiriliyor. Bundan sonraki süreçte büyüme odaklı stratejik değişimle Hindistan ve Çin pazarlarındaki cazip fırsatları değerlendirme yoluna gidilebilir. (paraanaliz)

THY'de yükseliş tahmini

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

COOR. ~ 6 yıl önce
ŞişikHYAO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Narrow body ~ 6 yıl önce
80 den fazla ekstra narrow body girecek, oeki aktarma yolcu orani yuksek olan bir sirketin wide body sinifinda doluluk oranlari yuzde 83 devaminda, aktarma dersen Amerika ici aktarmalar cok cok zayif, yeni hat desen planlama aciklama yok, Amerika ucuslarini besleyen Avrupa aktarmali fena degil eskiye nazaran ancak Asya dan gelen ucaklar cok erken indigi icin, Amerika ya transfer veremiyor, Asya dan gelen Avrupaya gidecek yolcu icin transferler kotu degil, kisaca ben karlilik stratejisi goremiyorum, Amerika da B787 ilerle agresif buyume devaminda cok fazla codesharing olmadan bu biletleri Kayak Orbitz Expedia da gostermeden sirketin narrow body ler basina bela olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 6 yıl önce
Thy de el bagajları nerdeyse bavul büyük lüğünde. Birde yolcunun kendi elbagajının bırakacağı yere. Diğer yolcu bırakıyor. Böyle bir düzen sade lufthansada. Var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tu-154 ~ 6 yıl önce
Bunun diğer anlamı sat'dır, bundan sonra fazla yükseliş olmaz gibime geliyor, fazla yükseliş olur mu onu bilemem ama riskli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alinmaz ~ 6 yıl önce
Profesyonel yonetilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 6 yıl önce
Bence profesyonel yonetilmediginden alinmaz. Bunu alana kadar alinacak bircok hisse var. Git tupras al kardesim miss gibi
Qwerty ~ 6 yıl önce
Buraya gelip her başarayı küçümseyen çok bilmişler, gidip hisse senedi alırlar artık. Ne de olsa köprülere de karşılar ama en çok onlar kullanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köprü ~ 6 yıl önce
Sen ve senin gibi dalkavuklar başarı demeye devam edin köprü geçişlerinde hedefin yarısı ancak tutturuldu hatırlatırım !
Köprü ~ 6 yıl önce
Sen ve senin gibi dalkavuklar başarı demeye devam edin köprü geçişlerinde hedefin yarısı ancak tutturuldu hatırlatırım !
Q klavyeye ~ 6 yıl önce
Köprülere , tünellere karşı değilim ama senin aksine hem karayolları vergisi ödeyip hem gelir vergisi ödeyip hem ulaşım vergisi ödeyip hemde köprüye para vermeye karşıyım. Hele ki hiç kullanmadığım ve muhtemelen hiç kullanmayacağım köprüleri yapsınlar diye benim vergilerimle kredi verip, tutmayan garanti araç sayısının farkını yine benim vergilerimden ödemelerinede karşıyım. Sürdürülebilir olmayan ekonomik programlarını bir süre daha ayakta tutabilmek adına zam yapılmasınada karşıyım. Adilane bir ortamda manavlık bile yapamayacak senin gibi insanların torpille itimasla bir yerlere gelip yine benim vergilerimle maaş almasınada karşıyım. Çıkarları için adaletin ırzına geçmeyi maharet sanan insanların oluşturduğu toplumlar çökmeye mahkumdur ve senin gibi insanların kısa vadeli çıkarları için tüm medeni ve kültürel değer yargılarımıza rağmen umarsızca davranmalarınada karşıyım. Biat ettiğin insanlar olmasaydı kahvehanelerde batak ve papaz kaçtı oynayarak gününü geçirecek olan sen ve senin gibi troller gelip hayatın her ortamında bizim keyfimizi kaçırsın diye maaş alıyorsunuz. Sen ve senin gibiler hayatınız boyunca çıkarlarınız doğrultusunda yaşayacağınız için bugün ahmetin yarın mehmetin peşinden gideceksiniz. Onurlu, kararlı ve prensip sahibi bir kişiliğiniz olamayacağından sizin için yüzeysel eleştiriler yapmak elde edebileceğiniz yegane başarı olacaktır. Saygılarımla
dikkatli olun ~ 6 yıl önce
Altı aylık zarar 1 milyar 600 milyon son bir yılda 4.80 den bu seviyeye gelmiş yüzde yüz getiri .burdan alıp sonra üzülme benim saf kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THYAO ~ 6 yıl önce
son 9 ayda yil bile degil

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000