05 Ekim 2017, Perşembe 19:08:09

THY'den pilot adaylarına iyi haber

Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere aradığı 2. pilot adaylarındaki belge zorunluluğuyla ilgili yeni bir açıklama yayınladı.
  • büyüyünce uçak olucam boeing a380 800 olmak istiyorum fffiiyuuuvuvv fiiiuuyvvv
  • THY'de pilot olmak için sürece girip başarısız olan herkes bok atıyor. Yeteneksizsiniz ki olamamışsınız, bari bileğinin hakkıyla kazananları karalamayın.
  • Tüm yorumları okudum havacılıktan ve thy akademiden bi haber kişiler yazmış :) Bu haberde söylenilen dil belgesi bundan bir kc yıl once zaten bu sekıldeydi bilen bilir ,torpil olayı hikaye tek yapmanız gereken dil belgesini alın sınavlara katılın uygunsanız zaten olmaması için sebep yok:)
  • Belge alamayan torpillilere is kapisi gorundu
  • Torpilin varsa akademiye girersin o kadar net,boşuna kimse bidi bidi yapmasın
  • Durust ve dogru Turk pilotlar olmayan ucaga binmem
  • Bence Turk pilot adaylarina oncelik olsun. Onlar yeterince yeteneklidir. Thy turkiyenindir yabancilarin degil. Okuduguma gore bisuru issiz turk pilotlar var. Yazik degilmi onlara!!!! Yurtdisinda en vazla 1000 Turk pilotu havayolda calismakta. Yanilabilirim belkide 500 var.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Arapça bilme koşulu yeter...
  • Sayin THY yometimi : Ingilizce sinavina bir diyecegim yok,fakat DLR testi bence sacma,iyi bir pilot simulatorde secilir verirsiniz most worst scenario ,ve yetenegi olan o zaman belli olur. Yazik bu genclere,bu gidisle THY cockpitinde yabancilardan baskasi olmayacak,isin ilginc yani brookers aracilgili aldiginiz kactane yabanci pilot DLR testine katildi? Almanlarin maymun testine harcadiginiz paralara yazik,sonra biz TC neden herzaman dis ulkelerin taklitini yapiyoruz? Ingilizce dil yeterligi,Atpl sorulari ve simulator en dogru yol bence.THY akademisine katilicak olacak genclerimize basarilar dilerim.tandigim bir kactane Hollandali pilot KLM den emekli oldu ve su an THY de devam ediyorlar,bu insanlara bir diyecegim yok Allah daha cok versin,fakat o kadar issiz turk pilotlari varken ,bu yontemi pek dogru bulmuyorum. Eyyyy Avrupa benim insanim issiz dolasirken ben sizlere is as ekmek verdim.
Türk Hava Yolları, yetiştirilmek üzere aradığı 2. pilot adaylarındaki belge zorunluluğuyla ilgili yeni bir açıklama yayınladı.
 
Dil belgesini başvuru aşamasında temin edemeyen adaylar için THY tarafından sınav yapılacağı ve bu sınavdan başarılı olanlara DLR-2 süreci öncesine kadar süre tanınacağı duyuruldu.

THY açıklaması:

Yetiştirilmek Üzere II.Pilot Aday Adaylarının Dikkatine;

Dil belgesini başvuru aşamasında temin edemeyen adaylarımıza, THY A.O tarafından yapılacak dil sınavında başarılı olmaları koşuluyla,  DLR-2 süreci öncesine kadar dil belgesini tamamlamaları için süre tanınacaktır.

Halihazırda dil belgesi bulunan adaylarımızın da başvuruları alınmaya devam edecektir.
Bilgilerinize sunarız.
THY'den pilot adaylarına iyi haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

uçak olucam ~ 6 yıl önce
büyüyünce uçak olucam boeing a380 800 olmak istiyorum fffiiyuuuvuvv fiiiuuyvvv

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haset ~ 6 yıl önce
THY'de pilot olmak için sürece girip başarısız olan herkes bok atıyor. Yeteneksizsiniz ki olamamışsınız, bari bileğinin hakkıyla kazananları karalamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR:1 İzl :3 ~ 6 yıl önce
Tüm yorumları okudum havacılıktan ve thy akademiden bi haber kişiler yazmış :) Bu haberde söylenilen dil belgesi bundan bir kc yıl once zaten bu sekıldeydi bilen bilir ,torpil olayı hikaye tek yapmanız gereken dil belgesini alın sınavlara katılın uygunsanız zaten olmaması için sebep yok:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 6 yıl önce
Belge alamayan torpillilere is kapisi gorundu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi canim ~ 6 yıl önce
Torpilin varsa akademiye girersin o kadar net,boşuna kimse bidi bidi yapmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlukta torpil ~ 6 yıl önce
Girince peki? Torpili mi uçacak o uçakta, pilotluk zaten zor iş hele yeteneğindeki eksikse işin çok daha zor, pilot olmayacak adamları torpille pilot yaparsan onlara en büyük kötülüğü yapmış olursun. Akademi değil sadece para gücüyle dısarida pilot lisansı almış olanların haline bakın. Uçağı lisans uçurmuyor, bu işte torpil torpil yapılana zarar verir.
Bidi ~ 6 yıl önce
Dostum akademi mezunu 100'lerce insan var burada ve herkes biliyor ki akademiye girmek için torpilin T'sine bile ihtiyacın yok. DLR'da takılan, İngilizce'de takılan torpil diyor, yazık kul hakkına giriyorsunuz.
Pilotlukta torpil yazana cvp ~ 6 yıl önce
Bak nasıl olucak anlatayım sana gerci şindi işine gelmiycek ifşa olucaksınuz. Torpil şurda farkediyor. Torpili olan ucuşta hatada yapsa mallık da yapsa hain cptnlar şöyle diycekler. Oğlum yada kızım bunlar olur normal daha kaç saatin olduki öğreneceksin. Torpili olmayana gelince hain cpt nlar şöyle derler:bu ne ya 50 saat olmuş daha öğrenememişsin fail. Anladınmı umarım o küçük beynine girmiştir . Arkadaşlar umarım airport haber bu yazdığımı yayınlar. Ve umarım bu snlattığım olayı herkese yayarsınız sizde anlatırsınız lütfen çekinmeyin ve sakın ben kötüyüm ben yapamıyorum demeyin bu satılmış hainlerin ekmeğine yağ sürmeyin...
Torpil? ~ 6 yıl önce
Akademiye giren kişilerin kaç tanesinde THY de uçan baba,amca,dayı vs referans olarak yazıldı ve kaç kişi bu süreci geçti.Referans yazmayıp kaç kişi bu süreci başarı ile tamamladı:)Şu seçilen kişiler referans(torpil) yazmasaydı sonuç ne olacaktı merak ediyorum.Şunu unutmayın kimseden akıllı değilsiniz.Bu sürecin şeffaf,adaletli olduğunu kimse söyleyemez.Süreci başarıyla geçen ve herhangi bir referansa ihtiyaç duymayan o azınlık kitleye meslek hayatlarında başarılar diliyorum.
Yolcu ~ 6 yıl önce
Durust ve dogru Turk pilotlar olmayan ucaga binmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gr ~ 6 yıl önce
Bence Turk pilot adaylarina oncelik olsun. Onlar yeterince yeteneklidir. Thy turkiyenindir yabancilarin degil. Okuduguma gore bisuru issiz turk pilotlar var. Yazik degilmi onlara!!!! Yurtdisinda en vazla 1000 Turk pilotu havayolda calismakta. Yanilabilirim belkide 500 var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk ~ 6 yıl önce
Tucenisi teveyim tisin :)
Tutuşma ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hannarinnaa ~ 6 yıl önce
Arapça bilme koşulu yeter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 6 yıl önce
Sayin THY yometimi : Ingilizce sinavina bir diyecegim yok,fakat DLR testi bence sacma,iyi bir pilot simulatorde secilir verirsiniz most worst scenario ,ve yetenegi olan o zaman belli olur. Yazik bu genclere,bu gidisle THY cockpitinde yabancilardan baskasi olmayacak,isin ilginc yani brookers aracilgili aldiginiz kactane yabanci pilot DLR testine katildi? Almanlarin maymun testine harcadiginiz paralara yazik,sonra biz TC neden herzaman dis ulkelerin taklitini yapiyoruz? Ingilizce dil yeterligi,Atpl sorulari ve simulator en dogru yol bence.THY akademisine katilicak olacak genclerimize basarilar dilerim.tandigim bir kactane Hollandali pilot KLM den emekli oldu ve su an THY de devam ediyorlar,bu insanlara bir diyecegim yok Allah daha cok versin,fakat o kadar issiz turk pilotlari varken ,bu yontemi pek dogru bulmuyorum. Eyyyy Avrupa benim insanim issiz dolasirken ben sizlere is as ekmek verdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dlr ~ 6 yıl önce
Dlr pilot olmayanların pilotluga daha uygun olanlarını seçme testi, kavramlar bilinmeden konuşuluyor, dlr bu adaydan pilot olmaz demiyor, sınavı geçenler 14 ayda eğitim maliyetini dşük şekilde tamamlayabilir diyor, havayolları da min maliyet için bu yolu seçiyor, hiç pilotluk deneyimi olmayan adam dlr ı geçebilir de sim e sokup worst case i bırak ıls te ap la autoland yap desen yapamaz ve bu gayet normal. Gurbetçilerde genel bir suursuzluk eğilimi mi var troller gurbetçileri mi kötülüyor anlamadım.
DLR e ~ 6 yıl önce
Sevgili kardesim ben kimseyi kotulemiyorum,sadece isin icinde biri olarak yaziyorum.Soylediginiz mantik li olabilir DLR egitim suresini kisatabilIR, , fakat ben EASA Atpl subjects, Cpl /Me/IR Mep class rating,Mcc,Boeing 737-300/800 type ratingim oldugu halde yine DLR testine sokdu THY buna ne dersiniz? Biseyi anlamadam dinlemeden hakaret etmeyin trol gurbetci diye,zaten biz turkler kadar dunyada irkci ve onyargili daha baska bir millet yok,birdaha anlamadiginiz islere maydonoz olmayin.Insallah sadece yabaniclarin eline kalirsiniz iste o zaman size yaranilir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000