28 Şubat 2018, Çarşamba 14:09:00

THY'den rekor pilot alımı

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu. Törende konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2019 yılında 900’e yakın pilot istihdam edeceğiz” dedi.
  • Bu is yapilmaz. Amelelik okumus adam meslegi degil bu. paraysa uzun tir soforleri daha rahat ayni parayi kazaniyorlar. ISteyen buyursun biz de ucuz biletlere keyfli keyfli ucariz oh... Tip ucretleri ve egitim ucretleri artmali ki pilotlar qatar a ethiada gidemesin. 15 yil ayni yerde calissin.
  • Uzun yol ğamyon şöförüyüm kara yolu taşımacılığından sıkıldım pilot olup kokpite gerekli fotoğrafları yapıştırıp Ferdi ve Müslüm babanın kasetleri eşliğinde uzun yol pilotu olmak istiyorum ilgili başkanlığın çalışanları saat 10:00-10-30 arasında bana ulaşsın ingilizce için gerekli torpil mercilerine ulaşırım ı m on the way KULEEE !
  • 900 alirsiniz 1500 kisi istifa eder gider zaten
  • Su yazına bakar mısın? Liseli oldugun ne kadar belli, imla ve Turkçe dil bilgisi yerlerde. Puansız 4 yıllık okullar varken, üniversite mezunu ne alaka diyorsunuz, üstüne parasızlıktan okuyamadık yalanı, pilot olmaya para buluyorsunuz ama sizi gidi instagram gençliği sizi. Bu güzel mesleği açıköğretimlilere kadar düşürdüler daha ne yapsınlar. Bir gün bu açık biter onu da kaldırırlar ne sandınız, hadi gidin YGS çalışın azcık önce. Oh ne ala memleket, dil şartı olmadan akademisyen liseli pilot,DLR kalksın;sonra neden böyleyiz?, her şeyin içini boşalttınız be.
  • Uluslarası sitelerde THY pilot ilanları hep açık, gelen va mı ki?
  • Emirates,katar,etihad ve Dunyanin tum buyuk firmalari,once kendi FO larini ise alir..Kaptanlarini yabancilardan sectikleride olur,ki kendi FO vatandasida yetişsin..THY de tam tersi,yabanci kac FO var bünyenizde bi açiklarmisiniz?thy ayda 50.000 dahi verse girip o psikopat ordudan ayrilma yada atilma tiplerle uçmak istemem!!!hepsi egosu tavan yapmış...sanirsin uzay mekiģi ucuruyor..ha bide thy yönetiminide pas geçmeyelim..hangarda hala ucaklari yatarken,65 ucak siparişini ancak böyle iş bilmeyen bir yönetim verir:))))
  • Eskisi gibi başvuru olacağını düşünüyorlarsa avuçlarını yalarlar...
  • Terane ya. Ancak kandırın insanları. Arkadaşlar dünya para yatırmadan önce şunu ney söyliim thy bu yıl kesinlikle 500 adam almadı. Inanmayin ancak totalde 200 adam ya aldı ya almadı. Basmayın paraları uçuş okullarına
  • Yakinda pilotluk, şöförlük, muhasebecilik, avukatlik gibi pek çok emek yogun meslek yok olacak. Robotlar bu işleri yapacak. Amerikada Californiadan Floridaya kamyonlar şöförsüz sıfır hata ile gidip gelmeye başladı bile.
  • Hiç kimse bu şartlar altında THYde pilot olmak istemez.

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu. Törende konuşan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2019 yılında 900’e yakın pilot istihdam edeceğiz” dedi.

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu. Enstitüsü’nün imza töreninde konuşan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Ekşi, “Bayrağımızı dünyanın 121 ülkesinde gururla dalgalandırdığımız gibi ülkemizde her geçen gün daha da yoğunluk kazanan yerlileşme ve millileşme çalışmalarına bu vesileyle de katkı sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uygulamaya aldığımız programdan önce yurt dışından ithal ettiğimiz bu hizmeti bundan böyle ülkemizin değerli akademisyenlerinden temin etmiş olacağız. Bu, hem ülkemiz, hem de bizler için büyük bir onur” şeklinde konuştu.

 2019 YILINDA 900’E YAKIN PİLOT ALACAĞIZ

Tarihi büyüme ve yolcu rekorlarına ulaşan Türk Hava Yollarının yılda yaklaşık 500 pilot aldığını söyleyen Ekşi, ”Bu güne kadar yılda 500 pilot alıyorduk. Önümüzdeki sene 2019’da 900’e yakın pilot istihdamımız söz konusu. Bu kadar pilot alıyorsanız bu testleri de artık yerlileştirmeliyiz. Türk Hava Yollarının diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da olduğu gibi bu alanda da Türkiye’ye özgü bir test geliştirmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

THY'den rekor pilot alımı

Yorumlar Tüm Yorumlar (89)

TIR soforleri ~ 6 yıl önce
Bu is yapilmaz. Amelelik okumus adam meslegi degil bu. paraysa uzun tir soforleri daha rahat ayni parayi kazaniyorlar. ISteyen buyursun biz de ucuz biletlere keyfli keyfli ucariz oh... Tip ucretleri ve egitim ucretleri artmali ki pilotlar qatar a ethiada gidemesin. 15 yil ayni yerde calissin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
35yaşında ~ 6 yıl önce
Uzun yol ğamyon şöförüyüm kara yolu taşımacılığından sıkıldım pilot olup kokpite gerekli fotoğrafları yapıştırıp Ferdi ve Müslüm babanın kasetleri eşliğinde uzun yol pilotu olmak istiyorum ilgili başkanlığın çalışanları saat 10:00-10-30 arasında bana ulaşsın ingilizce için gerekli torpil mercilerine ulaşırım ı m on the way KULEEE !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jedi ~ 6 yıl önce
900 alirsiniz 1500 kisi istifa eder gider zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski K/A yeni F/O ~ 6 yıl önce
Su yazına bakar mısın? Liseli oldugun ne kadar belli, imla ve Turkçe dil bilgisi yerlerde. Puansız 4 yıllık okullar varken, üniversite mezunu ne alaka diyorsunuz, üstüne parasızlıktan okuyamadık yalanı, pilot olmaya para buluyorsunuz ama sizi gidi instagram gençliği sizi. Bu güzel mesleği açıköğretimlilere kadar düşürdüler daha ne yapsınlar. Bir gün bu açık biter onu da kaldırırlar ne sandınız, hadi gidin YGS çalışın azcık önce. Oh ne ala memleket, dil şartı olmadan akademisyen liseli pilot,DLR kalksın;sonra neden böyleyiz?, her şeyin içini boşalttınız be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlan ~ 6 yıl önce
Uluslarası sitelerde THY pilot ilanları hep açık, gelen va mı ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737ci ~ 6 yıl önce
Emirates,katar,etihad ve Dunyanin tum buyuk firmalari,once kendi FO larini ise alir..Kaptanlarini yabancilardan sectikleride olur,ki kendi FO vatandasida yetişsin..THY de tam tersi,yabanci kac FO var bünyenizde bi açiklarmisiniz?thy ayda 50.000 dahi verse girip o psikopat ordudan ayrilma yada atilma tiplerle uçmak istemem!!!hepsi egosu tavan yapmış...sanirsin uzay mekiģi ucuruyor..ha bide thy yönetiminide pas geçmeyelim..hangarda hala ucaklari yatarken,65 ucak siparişini ancak böyle iş bilmeyen bir yönetim verir:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 6 yıl önce
Eskisi gibi başvuru olacağını düşünüyorlarsa avuçlarını yalarlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya hep aynı ~ 6 yıl önce
Terane ya. Ancak kandırın insanları. Arkadaşlar dünya para yatırmadan önce şunu ney söyliim thy bu yıl kesinlikle 500 adam almadı. Inanmayin ancak totalde 200 adam ya aldı ya almadı. Basmayın paraları uçuş okullarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
israf. ~ 6 yıl önce
Yakinda pilotluk, şöförlük, muhasebecilik, avukatlik gibi pek çok emek yogun meslek yok olacak. Robotlar bu işleri yapacak. Amerikada Californiadan Floridaya kamyonlar şöförsüz sıfır hata ile gidip gelmeye başladı bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
israfa ~ 6 yıl önce
Şoförlükle pilotluğu bir mi tutuyorsun ? :)))
israfa ~ 6 yıl önce
Şoförlükle pilotluğu bir mi tutuyorsun ? :)))
Çok komik!! ~ 6 yıl önce
Hiç kimse bu şartlar altında THYde pilot olmak istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000