19 Aralık 2017, Salı 12:04:45

THY'nin 2 uçağına kuş çarptı

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Zagreb ve İstanbul-İzmir seferlerini yapacak yolcu uçaklarına pist başında ilerledikleri sırada kuş çarptı.
  • Normalde kalkisa ve hatta ucusa devam edip, Izmir’e inip, sonra da fotosunu cekip, “biz boyle izmir’e kadar gittik, ama motor degerleri normaldiii” diyebilirlerdi, ama dememisler hayret.
  • İyiki wild life ogrendin. Ne büyük basari, olayi çözmüşsün. Akvaryum ve ortakoyde kuslari yemleyen sahislar lutfen artik bu işe bir son verin.
  • Sayın DHMI yetkilileri. Bu kelimeyi (Wild Life) hiç duydunuz mu ? Duymadığınız kesin. Havalimanının civarı özellikle akvaryum ve ataköy civarında kuş sürülerine yemek veriliyor. Ve siz hala top patlatarak kuş kovalamaya veya follow me ile köpek kovalamaya çalışıyorsunuz. Böyle olmaz ne yazık ki ? Çevreyi engellemeniz lazım. Bunu yapmadığınız sürece kazalar bitmeyecek. Bu konularda öncelik çevrededir. O kuşlar havalimanı pistinde beslenmiyor ama orada uçuyor. Siz kaynağı keseceksiniz.
  • O ucakta olan biri olarak gercekten feci bir olaydi.kaptanlarimizin sogukkanliligi sayesinde bir facia dan donuldu diyebilirim.gercek olan şuki havalimanlarimizin icinde gorev yapan ve her ucagin saglikli bir sekilde inis kalkis yaapmasi icin calisan kisilerin bu tur bir olayda onlem almadigi aciktir.kalkis oncesi pilotumuz ic anonsda bizlere kuslardan dolayi 10 dk gecikme olacagini iletmis olmasina ragmen trf kontrolleri dahil bu kus surusu icin bir onlem almamakla beraber bizlerin hayatlarini riske atmislardir.bence ivedilikle bunun sorumlusu kimler ise sorusturulmalidir.dunyaya aculan ve doluluk orani ile ovundugumuz liman icin boylesi bir durum su kaldirir cinsten olmamalidir kuslarin bu alan yerine orda yem bulabilecekleri alanlar olmalidir ornegin florya IBB tesisleri bu alan havalimanina cok yakin yem vs ile bu tur kus suruleri bu alanlara cekilse ki cekilebilir surekli bu durum meydana gelmeycektir.umarim akli basinda bir yetkili bu platformdan cevap verebilir ve alinacak onlem hakkinda bizleri bilgilendirir.
  • Daha kactane olcek? Canim benim kiyamam kucuk kusa :( duygusuz pilot yolunu degistirseydi
  • Doğal olarak aqua içine akvaryum yapar geri kalan atık vs yide deniz içine bırakırsan kuşlarda aç kalınca deniz dibinde gezip uçak hattında gezinir. Sen istediğin kadar kuş aracı gezdir apronda fayda etmez
  • Civarda toplu halde kuş besleniyor dediğimizde DHMI çalışanları kızıyordu. İşte olay bu. Sizin dünyadan haberiniz yok maalesef. Açın video kanallarını biraz yurtdışında ne yapılıyor izleyin. Havalimanının 5 Km çapında sürüler halinde kimse kuş besleyemez.
  • sen kim oluyorsun... kimsin sen. hep bunlar paralelin oyunları
  • Kuşlar uçağa çarpmadı. Sen hayvanların doğal ortamlarını zamanında betonlaştırıp bozdun. Şimdi ise bunun sonucunda uçaklar kuşlara çarpıyor
  • İstanbul-izmir uçağındaydım. 78knotı gördü sonrasında durup park pozisyonuna çekildi uçak. 08.00 uçağı 11.40 ta kalktı. Berbat bir gün :

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Zagreb ve İstanbul-İzmir seferlerini yapacak yolcu uçaklarına pist başında ilerledikleri sırada kuş çarptı. 

TK 1053 sefer sayısıyla Zagreb'e gidecek THY uçağı ile TK 2312 sefer sayılı İzmir'e gidecek THY uçaklarına kalkış öncesi kuş çarptı. Bunun üzerine uçaklar kalkıştan vazgeçerek park yerine döndü.

Yapılan kontrollerde Zagreb uçağının seferine devam ettiği ancak İzmir uçağının seferden çekildiği belirtildi.

THY'nin 2 uçağına kuş çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

no subject ~ 6 yıl önce
Normalde kalkisa ve hatta ucusa devam edip, Izmir’e inip, sonra da fotosunu cekip, “biz boyle izmir’e kadar gittik, ama motor degerleri normaldiii” diyebilirlerdi, ama dememisler hayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KYA ~ 6 yıl önce
İyiki wild life ogrendin. Ne büyük basari, olayi çözmüşsün. Akvaryum ve ortakoyde kuslari yemleyen sahislar lutfen artik bu işe bir son verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KYA ~ 6 yıl önce
Ara sıra yorumları okuyorum. Herhalde siz DHMI çalışanısınız. Neden her türlü bilgiye itiraz ediyorsunuz ? Veya gereken bilginiz ve eğitiminiz varsa, neden uygulamıyorsunuz ? Aşağıda yazanlar büyük olasılıkla Air Side eğitimi almış kişi veya kişiler. Biraz saygı duysanız ne olur ? Uçakların durumu ortada. Yarın bir kaza olduğunda ne yapacaksınız ? Biraz bilgiye saygı lütfen.
Wild Life ~ 6 yıl önce
Sayın DHMI yetkilileri. Bu kelimeyi (Wild Life) hiç duydunuz mu ? Duymadığınız kesin. Havalimanının civarı özellikle akvaryum ve ataköy civarında kuş sürülerine yemek veriliyor. Ve siz hala top patlatarak kuş kovalamaya veya follow me ile köpek kovalamaya çalışıyorsunuz. Böyle olmaz ne yazık ki ? Çevreyi engellemeniz lazım. Bunu yapmadığınız sürece kazalar bitmeyecek. Bu konularda öncelik çevrededir. O kuşlar havalimanı pistinde beslenmiyor ama orada uçuyor. Siz kaynağı keseceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bk ~ 6 yıl önce
O ucakta olan biri olarak gercekten feci bir olaydi.kaptanlarimizin sogukkanliligi sayesinde bir facia dan donuldu diyebilirim.gercek olan şuki havalimanlarimizin icinde gorev yapan ve her ucagin saglikli bir sekilde inis kalkis yaapmasi icin calisan kisilerin bu tur bir olayda onlem almadigi aciktir.kalkis oncesi pilotumuz ic anonsda bizlere kuslardan dolayi 10 dk gecikme olacagini iletmis olmasina ragmen trf kontrolleri dahil bu kus surusu icin bir onlem almamakla beraber bizlerin hayatlarini riske atmislardir.bence ivedilikle bunun sorumlusu kimler ise sorusturulmalidir.dunyaya aculan ve doluluk orani ile ovundugumuz liman icin boylesi bir durum su kaldirir cinsten olmamalidir kuslarin bu alan yerine orda yem bulabilecekleri alanlar olmalidir ornegin florya IBB tesisleri bu alan havalimanina cok yakin yem vs ile bu tur kus suruleri bu alanlara cekilse ki cekilebilir surekli bu durum meydana gelmeycektir.umarim akli basinda bir yetkili bu platformdan cevap verebilir ve alinacak onlem hakkinda bizleri bilgilendirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P ~ 6 yıl önce
Daha kactane olcek? Canim benim kiyamam kucuk kusa :( duygusuz pilot yolunu degistirseydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aqua Park Akvaryum ~ 6 yıl önce
Doğal olarak aqua içine akvaryum yapar geri kalan atık vs yide deniz içine bırakırsan kuşlarda aç kalınca deniz dibinde gezip uçak hattında gezinir. Sen istediğin kadar kuş aracı gezdir apronda fayda etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aqua ~ 6 yıl önce
Gel de bunu DHMI ye anlat. Adamlara göre kuş sadece havalimanında olursa problem. Kafalar basmıyor civardaki beslenme alanlarını
DHMI ~ 6 yıl önce
Civarda toplu halde kuş besleniyor dediğimizde DHMI çalışanları kızıyordu. İşte olay bu. Sizin dünyadan haberiniz yok maalesef. Açın video kanallarını biraz yurtdışında ne yapılıyor izleyin. Havalimanının 5 Km çapında sürüler halinde kimse kuş besleyemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyyy kuşlarrr ~ 6 yıl önce
sen kim oluyorsun... kimsin sen. hep bunlar paralelin oyunları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam tersi ~ 6 yıl önce
Kuşlar uçağa çarpmadı. Sen hayvanların doğal ortamlarını zamanında betonlaştırıp bozdun. Şimdi ise bunun sonucunda uçaklar kuşlara çarpıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bık bık bık ~ 6 yıl önce
Boş yapma git ormanda yasa ozaman
Tk2312 ~ 6 yıl önce
İstanbul-izmir uçağındaydım. 78knotı gördü sonrasında durup park pozisyonuna çekildi uçak. 08.00 uçağı 11.40 ta kalktı. Berbat bir gün :

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadasim ~ 6 yıl önce
Bi tarafina surat saati mi taktin? Nerden bildin 78 kt oldugunu A Demir Atiker gibi?
:) ~ 6 yıl önce
78 knot cok iddali ya . Garip garip tipler iste napcan
... ~ 6 yıl önce
madem 78kt gördün insan bir callout yapar. anca tuzluk gibi otur orda

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000