06 Mart 2018, Salı 19:31:26

THY'nin Roma seferini yapan uçağı İstanbul'a geri döndü

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Roma uçağı teknik arıza nedeniyle Çorlu üzerinden İstanbul'a geri döndü.
  • Roma’ya seferler azaltilmali. 92 yolcu nedir ya, zarar ediliyor surekli. Italya frekanslarinin cogu azaltilmali. Aaa prdn bizim Turk hostesler o zaman kazim gorumlj francesco’ya gidemezler haklisiniz
  • Yoksa yone bir TK hostesi ucaga bomba yazili kahit mi koydu?!? Aciklansin
  • Roma ya Uçamadılar ... Santiago 4 kare vermişlerdir Kesin...Ahh Bu Airbus cılar Ahhh...
  • a319 ile düzenliyeceği sefere a321
  • 92 yolcu nedir ya? Yazık günah. O hattan haftada 2 frekans Esenboğa'ya verin en az %80 doluluk. Yarı yarıya dolulukla uçak uçuruyorlar.
  • Umuyorum ki haklı bir sebepten geri dönmüşlerdir. Tabii şu diyaloğu THY kokpitinde o kadar çok yaşadım ki artık iyi niyet besleyemiyorum. 'Kaptanım, Cargo Door Open ikazı geldi, 10.000'de düz uçuşa geçip basınçlandırmayı kontrol edelim. Kaptan: Bi bakim, hmmm, yok yok geri dönelim. Ben: Kaptanım bu standart Airbus problemi, basınç iyiyse hatalı ECAM'dir, devam edin diyor. Kaptan: Yok yok, dönelim dönelim. Ben: Peki, sizin kararınız, inince rapora devam etmek yönünde görüş bildirdiğimi yazmak zorundayım.' SONUÇ: Hatalı ECAM, ZARAR: Yolcuların çilesi, bağlantı uçuşların aksaması, en az 4-5 ton extra yakıt. NETİCE: Kaptana ceza yok, 1 gün sonra uçmaya devam eder. Aynısını normal bir havayolunda yapsa 2 ay uçamaz :)
  • Doğum sancısı başlayan İtalyan vatandaşı bir yolcu için geri döndü
  • Pilotun birini unutmuslar sanirim
  • Uçak tc-jrs Alttarafı iki cümle yazacaksınız.onu bile doğru yapamıyorsunuz.
  • Yakıt koyamadık bu yüzden arıza yaptı uçak.Yakıt koymayı unuttuk.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Roma uçağı Çorlu üzerinden İstanbul'a geri döndü.

TK1863 sefer sayısı ile sat 17.30 sularında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan TC-JRL kuyrukt escili Airbus A321 tipi uçakta teknik arıza meydana geldiği belirtildi.

İçerisinde 92 yolcusu bulunan THY uçağı, sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. TC-JRL kuyruk tescilli uçak seferden çekilirken yolcuların bir başka uçakla Roma'ya gönderileceği öğrenildi.

THY'nin Roma seferini yapan uçağı İstanbul'a geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Teknik ~ 6 yıl önce
Roma’ya seferler azaltilmali. 92 yolcu nedir ya, zarar ediliyor surekli. Italya frekanslarinin cogu azaltilmali. Aaa prdn bizim Turk hostesler o zaman kazim gorumlj francesco’ya gidemezler haklisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 yıl önce
Yoksa yone bir TK hostesi ucaga bomba yazili kahit mi koydu?!? Aciklansin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euro ~ 6 yıl önce
Roma ya Uçamadılar ... Santiago 4 kare vermişlerdir Kesin...Ahh Bu Airbus cılar Ahhh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t ~ 6 yıl önce
a319 ile düzenliyeceği sefere a321

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay vay vay ~ 6 yıl önce
92 yolcu nedir ya? Yazık günah. O hattan haftada 2 frekans Esenboğa'ya verin en az %80 doluluk. Yarı yarıya dolulukla uçak uçuruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo kapısı ~ 6 yıl önce
Umuyorum ki haklı bir sebepten geri dönmüşlerdir. Tabii şu diyaloğu THY kokpitinde o kadar çok yaşadım ki artık iyi niyet besleyemiyorum. 'Kaptanım, Cargo Door Open ikazı geldi, 10.000'de düz uçuşa geçip basınçlandırmayı kontrol edelim. Kaptan: Bi bakim, hmmm, yok yok geri dönelim. Ben: Kaptanım bu standart Airbus problemi, basınç iyiyse hatalı ECAM'dir, devam edin diyor. Kaptan: Yok yok, dönelim dönelim. Ben: Peki, sizin kararınız, inince rapora devam etmek yönünde görüş bildirdiğimi yazmak zorundayım.' SONUÇ: Hatalı ECAM, ZARAR: Yolcuların çilesi, bağlantı uçuşların aksaması, en az 4-5 ton extra yakıt. NETİCE: Kaptana ceza yok, 1 gün sonra uçmaya devam eder. Aynısını normal bir havayolunda yapsa 2 ay uçamaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Bu diyalog Ercan açtığın u zaten basınç normalde dönmek hatadır. Saygılarımla.
Sürücü ~ 6 yıl önce
Bir yolcu olarak tüylerim diken diken oldu. Demek uçaklarda da "standart problem" ler olabiliyor ve üretici, yani airbus 10 yaşındaki bir uçakta bile - yani 10 yıldır bu problemi bile bile bir şey yapmıyor. Problemin özeli, standardı, önemlisi, önemsizi olmaz. Problem problemdir. Hele bir uçakta hiç olmaz. Saygılar
.. ~ 6 yıl önce
hatalı olduğunu bile bile niye uçuşa veriyorsun o zaman ?? yazarsın airbus'a , bu olayı düzeltene kadar uçurmuyorum uçaklarını diye .. yazarsın üst yönetime - uçak siparişi veren siyasi otoriteye , almaz airbus 'ı .. bile bile uçurmak ve kaptana devam diye baskı yapmak dünyanın neresinde var ??
kaptan ~ 6 yıl önce
kararı. şirket birşey bilmiyor, zarara uğradığı halde birşey demiyor, olumsuz rapor yazmana rağmen birşey yapmıyor sen biliyorsun öyle mi? aç dokümanı oku kaptan uygun gördüğü takdirde yazılanın dışına çıkabilir, cevabını da verir. airmanship.örnek hudson nehri olayı.
Nuri TGS ~ 6 yıl önce
Doğum sancısı başlayan İtalyan vatandaşı bir yolcu için geri döndü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alfa Mike Kilo ~ 6 yıl önce
Pilotun birini unutmuslar sanirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peh ~ 6 yıl önce
Uçak tc-jrs Alttarafı iki cümle yazacaksınız.onu bile doğru yapamıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 6 yıl önce
Yakıt koyamadık bu yüzden arıza yaptı uçak.Yakıt koymayı unuttuk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000