11 Ağustos 2014, Pazartesi 09:54:32

THY'YE DLR TEPKİSİ

Türk Hava Yolları’nın pilot alımları sırasında uyguladığı DLR sistemininde tek modülden kalan adaylara bir yılı bulan bekletme sürecinin kaldırılması için change.org sitesinde imza kampanyası başlatıldı.
  • Tarih , Çalışanın maaşından % 2,5 +% 2,5 Zam oranını MALİ DURUM VE ZARAR gerekçesiyle iptal ederek,çok lazımmış gibi Tunus devlet başkanının uçagına 78 milyon dolar sayıp Vip uçağı alan ve butür gereksiz reklâm maliyetlerine Zarar ilan edip milyonlarca dolar sayan TÜRK HAVA YOLLARININ , nasıl yönetildiğini ve halkını KERİZ yerine koyduğunu UNUTMAYACAK..
  • Mühendislik mezunu (Odtu) ve akademiyi bitirmiş 3 yıldır hatta ucan birisi olarak bu yazılanlara arkadaşların kulak asmamasini öneririm.Pilotluk ortalama trigonometri bilen okuduğunu anlayan ve becerikli, ortalama bir insanın rahatlıkla yapabileceği bir iştir .Size önerim ingilizceniz yönünde olacaktır.Sahsi fikrim arkadaşların ingilizce konusunda yaptıkları yorumların yanlis oldugu yönünde.Evet gun icinde ucarken makale yazacak bir ingilizce gerekli değildir ,fakat okuyup anlaşılması gereken, dili cok hafif olmayan ,bir cok dokuman var ve hepsi ingilizce.Hayat herkesin gonlunce olsun basarilar
  • Akademideyim iktisat mezunuyum hemen yarın kaydımı sildirmem lazım. Tavsiyen önemli.. Sen önemlisin dünyada en iyi sensin.
  • Zamanında işletme mezunlarıyla ilgili bir sorun yaşamadın dimi? Sende travma yaratabilecek?
  • zorla kasarak pilot olmaya çalışmayın. Eğer dlr dan kaldıysanız temiz olmuştur. Yoksa size bu meslek ızdırap gelir. Pilotluk çok da cazip bir meslek değil. Zorla güzellik hiç olmaz bu meslekte .THY sizi uygun görmüyorsa uygun degilsinizdir bunda ısrar etmenin size faydası olmaz. DOST acı ama doğru söyler.
  • Akademiye mühendislik ( belli iyi üniversitelerin belli iyi bolumleri hariç ) dışında hız kimse alınmamalı , bu ınsanlarada en ağır sınavlar uygulanmalıdır.İsletme iletişim ziraat mühendisliği konservatuar su ürünleri vb ilgisiz bölümler bu iste olmamalidirlar
  • En dogrusu teknik bilgi ve simülator sinavidir , fakat bu ise yeni başlayan akademi öğrencisi adaylarına bu sınavlar yapılamayacağına gore , bir sınav yapılmalı sanırım o sınavda bu
  • Net olarak bu tarz sinavlarin pilotaj acisindan hicbir etkisi olmadigini dusunmuyorum.. .hele gecen sene yapilan hta da aldigi tuyolarla ipi gozu kapali u sekiline alanlarin thyye alindi ama gece sehir disindan gelip sabah grup mulakatinda kendisini iyi ifade edemeyenler oldu veya baska sebeplerle insanlar elendi.. simdi bu elenenlerin ozel sirketlerde canavar gibi sorunsuz uctugunu biliyorum.. hatta ucanlar bilir disarida gorsen bu nasil pilot diyecegin adamlarin ucusta devlestigini soyleyen arkadasim var.. o kokpite oturup adamin kisiligini crm ini denemeden bu sinavlarin bir gecerliligi yoktur
  • Evet ağlamayın da oturun çalışın ,normal bir insanın geçebileceği kolaylıkta bir sınav.Sadece para vererek kaptan koltuğuna oturup 20000 tl para alması değil.Zahmet edin de çalışın biraz ,kolay lokma yok öyle.
  • Nasıl secsinler arkadaslar kavun gibimi kusura bakmasın kimse dlr cok kolay bir sınav ağlamayın calisin

 2009 yılındaki Amsterdam kazasından sonra pilot alımı öncesinde şart koştuğu DLR sınavları tepki çekmeye devam ediyor.  Alman Lufhtansa’dan alınan DLR sisteminin THY tarafından çok katı şekilde uygulandığını öne süren kampanya düzenleyicileri, gerekçelerini ise şöyle açıkladı:

“ Lufthansa’da DLR sınavından tek modülden kalanlara re-take şansı belirli bir ceza süresinden veriliyor. Lufthansa'da bu süre beklenmeksizin alınıyor. Çoğu aday bu ceza sürelerinden dolayı akademiye 1 yıl gecikmeli olarak giriyor ama eninde sonunda giriyor. Sınavı ikinci kez alan adayların büyük bir çoğunluğu geçiyor. Lufthansa'nın seçim sürecinde bu bekleme süreleri yok. Buna tepki olarak bir kampanya başlattık.”

İlan sonrası süreçteki DLR sınavları, gerek stres, gerek heyecan gerekse de iş dolayısıyla yeteri kadar vakit ayıramayan adaylar için kötü sonuçlandığını hatırlatan kampanya sahipleri, “ Tek modülden kalan çoğu aday tekrar sınav alabilmek için aylarca hatta bazen bir yıl boyunca beklemek zorunda kalmaktadır. THY A.O.'nun aynı zamanda iş ortağı olduğu Lufthansa Havayolları'nda aynı sınav prosedürler uygulanmaktadır. Lutfhansa DLR sınavında başarısız olan adayları hemen ertesi gün çağırıp kötü geçen modüllere tekrar sokmakta, adaylar geçtiği takdirde sürece cezasız devam etme şansı vermektedir. Bunun aksine THY kendi adaylarına altı ay veya bir yıllık ceza süreçleri vererek adayları sancılı bir bekleyiş içerisine sokmaktadır. Gereğinden fazla uzun olan bu ceza süreleri, hem adaylar için hem de THY A.O.'nun gelecekteki çalışanları için büyük bir vakit kaybı oluşturmaktadır. THY'nin özellikle aday bulamıyoruz bahanesiyle İranlı 200 pilot ile Almanya'dan aldıkları 80 tane FO düşünülünce ne yazık ki durum çok iç açıcı olmuyor. TALPA ve SHGM her şeye tepkisiz” diyerek uygulamanın düzeltilmesini istedi.

©AirportHaber.com

THY'YE DLR TEPKİSİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Avcı ~ 7 yıl önce
Tarih , Çalışanın maaşından % 2,5 +% 2,5 Zam oranını MALİ DURUM VE ZARAR gerekçesiyle iptal ederek,çok lazımmış gibi Tunus devlet başkanının uçagına 78 milyon dolar sayıp Vip uçağı alan ve butür gereksiz reklâm maliyetlerine Zarar ilan edip milyonlarca dolar sayan TÜRK HAVA YOLLARININ , nasıl yönetildiğini ve halkını KERİZ yerine koyduğunu UNUTMAYACAK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mühendislik mezunu (Odtu) ve akademiyi bitirmiş 3 yıldır hatta ucan birisi olarak bu yazılanlara arkadaşların kulak asmamasini öneririm.Pilotluk ortalama trigonometri bilen okuduğunu anlayan ve becerikli, ortalama bir insanın rahatlıkla yapabileceği bir iştir .Size önerim ingilizceniz yönünde olacaktır.Sahsi fikrim arkadaşların ingilizce konusunda yaptıkları yorumların yanlis oldugu yönünde.Evet gun icinde ucarken makale yazacak bir ingilizce gerekli değildir ,fakat okuyup anlaşılması gereken, dili cok hafif olmayan ,bir cok dokuman var ve hepsi ingilizce.Hayat herkesin gonlunce olsun basarilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Akademideyim iktisat mezunuyum hemen yarın kaydımı sildirmem lazım. Tavsiyen önemli.. Sen önemlisin dünyada en iyi sensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zamanında işletme mezunlarıyla ilgili bir sorun yaşamadın dimi? Sende travma yaratabilecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilot ~ 10 yıl önce
zorla kasarak pilot olmaya çalışmayın. Eğer dlr dan kaldıysanız temiz olmuştur. Yoksa size bu meslek ızdırap gelir. Pilotluk çok da cazip bir meslek değil. Zorla güzellik hiç olmaz bu meslekte .THY sizi uygun görmüyorsa uygun degilsinizdir bunda ısrar etmenin size faydası olmaz. DOST acı ama doğru söyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilot'a ~ 10 yıl önce
hocam, dost sadece acı söyler, söylediğinizi evrensel niteliği olan bir gerçek zannedip "dost doğru söyler" diye kendinizi kandırmamanızı isterim.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Akademiye mühendislik ( belli iyi üniversitelerin belli iyi bolumleri hariç ) dışında hız kimse alınmamalı , bu ınsanlarada en ağır sınavlar uygulanmalıdır.İsletme iletişim ziraat mühendisliği konservatuar su ürünleri vb ilgisiz bölümler bu iste olmamalidirlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
En dogrusu teknik bilgi ve simülator sinavidir , fakat bu ise yeni başlayan akademi öğrencisi adaylarına bu sınavlar yapılamayacağına gore , bir sınav yapılmalı sanırım o sınavda bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlis ~ 10 yıl önce
Net olarak bu tarz sinavlarin pilotaj acisindan hicbir etkisi olmadigini dusunmuyorum.. .hele gecen sene yapilan hta da aldigi tuyolarla ipi gozu kapali u sekiline alanlarin thyye alindi ama gece sehir disindan gelip sabah grup mulakatinda kendisini iyi ifade edemeyenler oldu veya baska sebeplerle insanlar elendi.. simdi bu elenenlerin ozel sirketlerde canavar gibi sorunsuz uctugunu biliyorum.. hatta ucanlar bilir disarida gorsen bu nasil pilot diyecegin adamlarin ucusta devlestigini soyleyen arkadasim var.. o kokpite oturup adamin kisiligini crm ini denemeden bu sinavlarin bir gecerliligi yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet ağlamayın da oturun çalışın ,normal bir insanın geçebileceği kolaylıkta bir sınav.Sadece para vererek kaptan koltuğuna oturup 20000 tl para alması değil.Zahmet edin de çalışın biraz ,kolay lokma yok öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Nasıl secsinler arkadaslar kavun gibimi kusura bakmasın kimse dlr cok kolay bir sınav ağlamayın calisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000