18 Nisan 2017, Salı 12:31:36

Türkiye'den o bebek için girişim

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Sağman, THY'nin Konakri-Vagadugu-İstanbul seferi sırasında dünyaya gelen Kadiju bebeği evinde ziyaret etti.
  • turkiye suriyedeki halk için elinden gelenden daha fazlasini yapiyor gormuyosunuz tabi..ancak rusya iran avrupa ve amerika ve esed savaşim bitmesini istemiyor..daha ne yapsim turkiye 4 milyondan fazla multeci insan turkiyede yaşiyor hangi ulke alir kendi tipraklarina cevap verin bakim..avrupa mi..damizlik seçer gibi alacaklari suriyeli göçmenleri bakiyorlar kontrol ediyorlar ya..
  • Kadın Fransız doğum Burkino Faso hava sahasında olduğundan çocuk Fransa'ya alınmıyor. Çağdaş, medeni, insan haklarına saygılı, demokrasınin en üst seviyesindeki AB nin güzide ülkelerinden Fransa... Bugün Lyon maçındaki olaylardan dolayı sadece 1 Türk ceza aldı. Bugün bir sürü Fransız gazeteci Taksim'de...diğer üye ülkelerin gazetecileri ile canlı yayın araçları ile pusuda...PKK FETÖ nün seçimi nasıl sabote ederiz çalışmalarının sonucunu görmek için bekliyorlar.
  • Bebeğin kaşlarını mı boyamışlar yoksa bana mı öyle geldi?
  • Yasi ilerlemis Anne. 40 vardir. Bende oyle olcam galiba :/
  • Bebeğin kasinida kalemle niye cizersiniz ...
  • Bravo THY, Bravo Sayın İlker Aycı. THY bundan daha iyi bir reklam yapamazdı. Özellikle de sırf USA olduğu için bazı Amerikan meraklıları tarafında beğenilen ve THY'nin hiç bir alanda yanına yaklaşamayacak olan United denen havayolları ( ! ) rezaletinden sonra. Tekrar Bravo THY. Bu arada " Eeee " rümuzu ile saçmalayan ve açıkça okuduğunu anlamaktan aciz ve Türkçe özürlü kişi ....Suriye burada konumuz değil; çocuk oluyorsa ( ! ), ki ölüyor olmalı, dedim ya Türkçe yazma ve okuma özürlü, bu durumdan THY'ye ne? Suriye'nin kendi problemi ve kendi çözecek. Saçmalamadan önce oku ve anlamaya çalış. Kusura bakmayın Airport Haber. Ama ne yapayım THY ile ilgisi olmayınca böyle oluyor işte.
  • Ben hic birsey anlamadim neyi buyutuyorsun? Peki suriyede onlarca cocuk oluyor onlar icin neden caba yok? Artik abartmayin yazmayin bu haberi!!
  • https://www.youtube.com/watch?v=_TSYBoBnoTk
  • Hadi durmayin kotu ve olumsuz yorumlarinizi gonderin ekmek yediginiz yere.

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman, Türk Hava Yollarının (THY), Konakri (Gine)-Vagadugu (Burkino Faso)-İstanbul seferinde dünyaya gelen Kadiju bebeğin annesine bir an önce kavuşması için girişimlerde bulundu.

Bebeği evinde ziyaret eden Sağman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 bin metre yükseklikte dünyaya gelen "Kadiju" adlı bebeğin durumunun çok iyi olduğunu söyledi.

Gine asıllı Fransız vatandaşı anne Diaby Nafi'nin, Kadiju bebeği Fransa'ya götürebilmek için doğumdan kısa süre sonra resmi işlemler için Fransa'ya gittiğini ve bu süreçte de bebeği teyzesine bıraktığını aktaran Sağman, Konakri Büyükelçiliği olarak işlemlerin hızlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Sağman, sürece ilişkin şöyle konuştu:

"Kadiju bebek çok sağlıklı. Doğum Burkino Faso hava sahasında gerçekleştiği için bebeğin anneyle beraber Fransa'ya gitmesine izin verilmemiş. Dolayısıyla anne şu an Fransa'da resmi işlemleri halletmek için uğraşıyor. Ben de bu sürecin hızlanması ve Kadiju'nun annesine bir an evvel kavuşması için Gine makamlarıyla görüştüm, pasaport işlemleri için yardımcı olacaklarını söylediler."

Fransa'nın Konakri Büyükelçisi'yle görüşmeyi de planladığını dile getiren Sağlam, doğum haberini aldıktan sonra hemen THY ile iletişime geçtiğini, aileye de THY aracılığıyla ulaştıklarını anlattı.

Sağlam, ailenin ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Kadiju hala doğumda kabin ekibi tarafından verilen THY battaniyesine sarılı." dedi.

Büyükelçi Sağman, telefonda görüştükleri anne Nafi'nin THY ekibine minnettar olduğunu belirttiğini kaydetti.

"Kadiju sizin kızınız, THY'nin evladı"

Sağman'a ziyarette eşlik eden THY Konakri Geçici Müdürü Oğuzcan Yerli de Kadiju bebeğin Fransa'ya gidebilmesi için gereken tüm bilet, vize ve pasaport masraflarının THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın talimatıyla THY tarafından karşılanacağını söyledi.

Büyükelçi Sağman'ın da desteğiyle bebeğin kısa sürede annesine kavuşması için maddi manevi ne gerekiyorsa yapacaklarının altını çizen Yerli, şöyle devam etti:

"Aile ziyarete çok sevindi, bize 'Kadiju sizin kızınız, THY'nin evladı' dediler. Anneyle de telefondan görüştük, o da Türkiye'ye çok teşekkür ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden United Airlines'ın bir yolcuya yaptığı muameleye baktığınızda ve sonrasında bizim uçağımızda kabin ekibimizin yardımıyla dünyaya gelen Kadiju bebeği düşündüğünüzde, THY'nin insana ve yolcusuna verdiği değerin boyutunu anlamak mümkün. Aile de bu verilen değerin farkında."

Yerli, ailenin THY'nin Kadiju'nun doğumuna ilişkin hazırladığı animasyondan haberdar olmadığını ve izlediklerinde ise çok sevindiklerini sözlerine ekledi.

13 bin metre yükseklikte doğmuştu

THY'nin 6 Nisan'da Konakri-Vagadugu-İstanbul seferinde Nafi, Mali hava sahasındayken sancılanmış ve kabin ekibinin de yardımıyla Burkino Faso hava sahasında bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.

İsmi bir yolcu tarafından kulağına okunan Kadiju bebek, 13 bin metre yüksekte dünyaya gelmiş ve doğumun ardından uçak Burkino Faso'ya inmişti. Burkino Faso'da hastaneye kaldırılan anne ve bebeğe kabin ekibi de eşlik etmişti.

THY, Kadiju bebek için bir animasyon hazırlamış ve "Aramıza hoş geldin prenses. Alkışlar kabin ekibimize" notunu düşmüştü.

Türkiye'den o bebek için girişim

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

camarothy ~ 7 yıl önce
turkiye suriyedeki halk için elinden gelenden daha fazlasini yapiyor gormuyosunuz tabi..ancak rusya iran avrupa ve amerika ve esed savaşim bitmesini istemiyor..daha ne yapsim turkiye 4 milyondan fazla multeci insan turkiyede yaşiyor hangi ulke alir kendi tipraklarina cevap verin bakim..avrupa mi..damizlik seçer gibi alacaklari suriyeli göçmenleri bakiyorlar kontrol ediyorlar ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 7 yıl önce
Kadın Fransız doğum Burkino Faso hava sahasında olduğundan çocuk Fransa'ya alınmıyor. Çağdaş, medeni, insan haklarına saygılı, demokrasınin en üst seviyesindeki AB nin güzide ülkelerinden Fransa... Bugün Lyon maçındaki olaylardan dolayı sadece 1 Türk ceza aldı. Bugün bir sürü Fransız gazeteci Taksim'de...diğer üye ülkelerin gazetecileri ile canlı yayın araçları ile pusuda...PKK FETÖ nün seçimi nasıl sabote ederiz çalışmalarının sonucunu görmek için bekliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Curious ~ 7 yıl önce
Bebeğin kaşlarını mı boyamışlar yoksa bana mı öyle geldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Yasi ilerlemis Anne. 40 vardir. Bende oyle olcam galiba :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!?! ~ 7 yıl önce
Yazının başını tekrar okursanız hanımefendi Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman,"yaşı ilerlemiş anne" değil!!
x ~ 7 yıl önce
Bebeğin kasinida kalemle niye cizersiniz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 7 yıl önce
Bravo THY, Bravo Sayın İlker Aycı. THY bundan daha iyi bir reklam yapamazdı. Özellikle de sırf USA olduğu için bazı Amerikan meraklıları tarafında beğenilen ve THY'nin hiç bir alanda yanına yaklaşamayacak olan United denen havayolları ( ! ) rezaletinden sonra. Tekrar Bravo THY. Bu arada " Eeee " rümuzu ile saçmalayan ve açıkça okuduğunu anlamaktan aciz ve Türkçe özürlü kişi ....Suriye burada konumuz değil; çocuk oluyorsa ( ! ), ki ölüyor olmalı, dedim ya Türkçe yazma ve okuma özürlü, bu durumdan THY'ye ne? Suriye'nin kendi problemi ve kendi çözecek. Saçmalamadan önce oku ve anlamaya çalış. Kusura bakmayın Airport Haber. Ama ne yapayım THY ile ilgisi olmayınca böyle oluyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeee?? ~ 7 yıl önce
Ben hic birsey anlamadim neyi buyutuyorsun? Peki suriyede onlarca cocuk oluyor onlar icin neden caba yok? Artik abartmayin yazmayin bu haberi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hah ~ 7 yıl önce
Suriye'deki çocuklatı da doğururken anası babası düşünsün artık bir zahmet. Millet can derdinde onlar çocuk yapmaya fırsat buluyor.
Suriye mi? ~ 7 yıl önce
Oradaki çocukları anaları babaiarı düşünmüyor biz mi düşünüvrcez?
Ha ha ~ 7 yıl önce
Şehirlere bombalar yağardı her gece biz dumadsn... çocuk yapardıııık. O çocukların geleceğini de enayilerin sırtına yüklerdiiiiik
Allah senin gibilere ~ 7 yıl önce
Akıl ve fikir versin. Durmadan ürüyorlar da o kuru kalabalık vatanlarına sahip mi çıkıyor? Kendi vatanını satan bizim vatanımıza mı sahip çıkacak. Pehhhh
İnşallah ~ 7 yıl önce
Bereketli aylarda açığı kapatacaz. Kış çetin geçti iptsiier oldu. Ama güzel günler bizi bekler
ne bu ? ~ 7 yıl önce
aklınız fikriniz suriyedemi ya. gidin oraya yaşayın bari. anadolumuzdaki garibanları niye dile getirmiyorsunuzda hep suriyue suriye.
en güzel bebek ~ 7 yıl önce
https://www.youtube.com/watch?v=_TSYBoBnoTk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T ~ 7 yıl önce
https://m.youtube.com/watch?v=5d1vvKkemGE hayir bu
Hadi ~ 7 yıl önce
Hadi durmayin kotu ve olumsuz yorumlarinizi gonderin ekmek yediginiz yere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimsenin yedigi yere laf ettigi yok ~ 7 yıl önce
Dunyada o kadar olay varken neden bu bebek olayi abartildi onu anlamadik-ki ben thy de calisan biri degilim bence siz kiskanc birisiniz yada pof pof lanmayi seviyorsunuz sus bence !!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000