24 Temmuz 2015, Cuma 15:10:36

Birleşik Metal'den sert açıklama

Birleşik Metal İş Sendikası, Çalışma Bakanlığı'nın yetkilendirme konusunda kendilerine bilgi vermesi gerekirken, Gebze'de bir iş yerine bilgi gönderildiğini iddia eden bir açıklama yayınladı.
  • aynen öyle ; Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, THY Teknik A.Ş.’de işverenin ve yandaşlarının değil, çalışanların istediği sendika yetkili olacaktır. SÜreç biraz uzun olabilir ama asla yılmamak lazım. İnadına DİSK !
  • bu saaten sonra kaybedecek neyimiz var.2 kere gecis sureci yasiyanlar olarak cok hak kaybina ugradik bastakiler sendikacilar ozellikle celik is guvenmeyin arkanizdakilere APRONUN DİSİNDADA BİR HAYAT VAR ORDA ARKANİZDA KİMSE YOK THY YONETİMİ CAN SASMAZ hayat sadece apronda yasanmiyor disarsi var bu isin.
  • Isveren yalakasi celik is dus yakamizdan.
  • Disk disk diyorsunuzda diskten birisi gelip te ne vaat etti size diske üye olanlar şimdide cikmaktan korkuyorlar. Diskten isyifa etmek kolaymi okadar
  • Çelik-iş'i destekleyen arkadaşlar abiler ablalar tecrübelerime dayanarak söylüyorum şirket önlerine sözleşmeyi koyucak ve onlarda imzalicak %3 zam ve ced bilet vericekler ama çalışma saatlerinizi arttiricaklar.. bundan sonra işe girenler vardiya primi alamayacak size bi süre dokunmayacaklar ama elinizdeki bütün haklar yavaş yavaş siz farkinda olmadan alinacak ve sizin dirayetsizliginiz yuzunden sizden sonra ise baslayacak kardeslerimizinde geleceklerini satacaksiniz.. korkmayin korkuyorsanizda en azindan celik ise uye olmayin birakin disk de çoğunluk sağlansın.
  • Sendikacıların geleceğini geçmişini hiç birisi beş para etmez sessiz soyguncular ulan işçinin bir günlük yevmiyesini alıyorsunuz zikkim haram olsun. Herkez kendi cebini dusunuyor siz işcinin yanında olun da işçi zaten yarım maaş vermeye razı adam olun önce hepiniz.
  • Ya disk bırak artık peşimizi düş yakamızdan amaaaaaann yeter artık ya
  • Sorsan şirketteki müdürlere, şeflere işi bilmeyen başka sektördeki kişilere Kasıla kasıla havacılık sektöründeyiz derler :) çelik çomağa muhtaç ederler. Kendileri Kar edilen pastayı bölüşürler ,işçisine bir pay vermezler.sorsan en adaletli olanlar.
  • hat bakım yüzünden sarı sendikalı olduk. omurgasız hat bakım. .
  • Anlamadik ki hangisi dogruyu hangisi yalani soyleyen... Citroen C-Elysee den Audi A6 ya gecen mii yoksa bunlar mi ? Nasil bir ulkede yasiyoruz Allahim.. Emeklerimiz birilerinin ranti olmus..

Birleşik Metal İş Sendikası, Çalışma Bakanlığı'nın yetkilendirme konusunda kendilerine bilgi vermesi gerekirken, Gebze'de bir iş yerine bilgi gönderildiğini iddia eden bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

THY Teknik A.Ş.’de 5000’i aşkın işçinin çalışma yaşamı ile ilgili kaderini belirleyecek olan sendikalaşma sürecinde, geçtiğimiz günlerde işverenin çeşitli baskı ve yasal hak ihlalleri ile birlikte, Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının da 6356 sayılı yasanın 19. Maddesini açıkça çiğneyerek yasaya aykırı bir şekilde, çoğunluğu olmadığı halde işçilerin istemediği Çelik-İş sendikasına çoğunluk tesbiti çıkarılma noktasına gelinmişti.

Hatta THY Teknik A.Ş. işvereni, çalışanların sendikal tercihlerine öylesine müdahalelerde bulunmuş ve biri üyemiz olan diğeri de işyerinde Çelik-İş sendikasını ağır bir şekilde eleştirdiği için, iki işçinin iş akdi yasal olmayan bir şekilde feshedilmişti. Bu hak ihlalleri ve sendikal baskılar konusunda ve Çalışma Bakanlığının hukuk dışı uygulamaları hakkında adli ve hukuki girişimlerimiz başlatılmıştı.

Tüm bu hukuk dışı, yanlış ve yanlı uygulamalar şimdi Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından yapılan yeni bir uygulama ile skandal denebilecek bir aşamaya taşınmaktadır. Şöyle ki;

Çalışma bakanlığı 09.07.2015 tarihi itibarıyla THY Teknik A.Ş.’de Çelik-İş’in çoğunluk sendikası olduğu yönündeki tesbitini, 6356 sayılı yasanın 42. Maddesine göre işkolundaki sendikalara resmi tebligat yoluyla bildirmesi yasal zorunluluk iken, aslında  THY Teknik A.Ş. çalışanlarının örgütlendiği, en çok üyeye sahip ve yetkiye en yakın sendika olan sendikamıza bildirmeyerek tarihi bir skandala daha imza atmıştır. Sendikamızın ısrarlı araştırmaları ve konu hakkındaki hassasiyeti üzerine, sendikamıza bildirilmesi gereken çoğunluk tesbitinin sanki yanlışlıkla Gebze’de bulunan ve konuyla hiçbir ilgisi bulunmayan bir işyerine tebliğ edildiği ortaya çıkmıştır. Aslında burada amaçlanan, işveren talimatı ve baskısı ile  Çelik-İş’e yazılan gerçekdışı çoğunluk tesbitinin, yasal boşluklar kullanılarak, sendikamızın 6356 sayılı yasada 43. Md.’de tarif edilen itiraz hakkımızın engellenmesi, işkolu değişikliğinden dolayı Çelik-İş üyesiymiş gibi gösterilen 2 bine yakın Teknik A.Ş. çalışanının üyeliğinin geçersizliğini ispat etme ve hak edilmeden yazılan çoğunluk tesbitini iptal ettirmemizin önüne geçilmesidir.

Bu gelişmeler üzerine 24.07.2015 günü itibarıyla yapmış olduğumuz girişimler ve yazışmalar sayesinde  sendikamıza da yasal usüle göre ÇSGB tarafından  tebligat çıkarılmıştır. Tebligat sonrası da  6356 sayılı yasanın 43. Maddesine göre de gerekli itiraz yapılacak ve konu yargıya taşınacaktır.

Biz buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki, THY Teknik A.Ş. çalışanlarının tamamına yakını sendikamızı tercih etmişler ve bu yönde çabalarını sürdürmektedirler. Onlar kendi geleceklerine güvenle bakabilecekleri, özgür ve şeffaf bir toplu sözleşme düzeni ile haklarını alacakları mücadeleci, demokratik, işverenden ve devletten bağımsız gerçek bir sendikal yapıyı kurmakta kararlı olduklarını, üzerlerinde oynanan bunca oyuna ve baskıya rağmen bugüne kadar gösterdiler ve göstermeye devam ediyorlar.

Sendikamız da, THY Teknik A.Ş.’deki sendikalaşma sürecine ilişkin oynanan bunca oyunu ve sahtekarlıkları bir bir bozarak, çalışanların istekleri doğrultusunda mutlaka orada yetkili sendika olacaktır. 68 yıllık mücadele birikimimiz içersinde, taraflı işverenler, hükümetler, devlet bürokrasisi, yandaş sarı sendikalar olmak üzere birçok kesimin işçi düşmanı saldırıları boşa çıkartılmış ve yaşanan mücadeleler defalarca zaferle taçlandırılmıştır.

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, THY Teknik A.Ş.’de işverenin ve yandaşlarının değil, çalışanların istediği sendika yetkili olacaktır.

Birleşik Metal'den sert açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

pluton ~ 9 yıl önce
aynen öyle ; Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, THY Teknik A.Ş.’de işverenin ve yandaşlarının değil, çalışanların istediği sendika yetkili olacaktır. SÜreç biraz uzun olabilir ama asla yılmamak lazım. İnadına DİSK !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mng li ~ 9 yıl önce
bu saaten sonra kaybedecek neyimiz var.2 kere gecis sureci yasiyanlar olarak cok hak kaybina ugradik bastakiler sendikacilar ozellikle celik is guvenmeyin arkanizdakilere APRONUN DİSİNDADA BİR HAYAT VAR ORDA ARKANİZDA KİMSE YOK THY YONETİMİ CAN SASMAZ hayat sadece apronda yasanmiyor disarsi var bu isin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaka celikis ~ 9 yıl önce
Isveren yalakasi celik is dus yakamizdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
disk ~ 9 yıl önce
Disk disk diyorsunuzda diskten birisi gelip te ne vaat etti size diske üye olanlar şimdide cikmaktan korkuyorlar. Diskten isyifa etmek kolaymi okadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelik iş ~ 9 yıl önce
Çelik-iş'i destekleyen arkadaşlar abiler ablalar tecrübelerime dayanarak söylüyorum şirket önlerine sözleşmeyi koyucak ve onlarda imzalicak %3 zam ve ced bilet vericekler ama çalışma saatlerinizi arttiricaklar.. bundan sonra işe girenler vardiya primi alamayacak size bi süre dokunmayacaklar ama elinizdeki bütün haklar yavaş yavaş siz farkinda olmadan alinacak ve sizin dirayetsizliginiz yuzunden sizden sonra ise baslayacak kardeslerimizinde geleceklerini satacaksiniz.. korkmayin korkuyorsanizda en azindan celik ise uye olmayin birakin disk de çoğunluk sağlansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
disk bölücüdür ~ 9 yıl önce
bölücü diske hayır. diskliler kobaniye bi zahmet burda işiniz yok
Selamlar ~ 9 yıl önce
Sendikacıların geleceğini geçmişini hiç birisi beş para etmez sessiz soyguncular ulan işçinin bir günlük yevmiyesini alıyorsunuz zikkim haram olsun. Herkez kendi cebini dusunuyor siz işcinin yanında olun da işçi zaten yarım maaş vermeye razı adam olun önce hepiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 9 yıl önce
Ya disk bırak artık peşimizi düş yakamızdan amaaaaaann yeter artık ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 9 yıl önce
yakana yapışanın kim oldugunu ögren önce....
skill 57 ~ 9 yıl önce
düş yakamızdan disk yazmış.. disk sendika değil konfederasyondur ergen kardeşim üye olmamız gereken sendikanın ismi BİRLEŞİK METAL İŞ . bunları bir öğren. sonra gelir yorum yazarsın
Komik Müdürler ~ 9 yıl önce
Sorsan şirketteki müdürlere, şeflere işi bilmeyen başka sektördeki kişilere Kasıla kasıla havacılık sektöründeyiz derler :) çelik çomağa muhtaç ederler. Kendileri Kar edilen pastayı bölüşürler ,işçisine bir pay vermezler.sorsan en adaletli olanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hat ~ 9 yıl önce
hat bakım yüzünden sarı sendikalı olduk. omurgasız hat bakım. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen nerelisin? ~ 9 yıl önce
birimini ve omurganı söylede bilelim.
53 ~ 9 yıl önce
SAW YAPISAL BAKIMDAYIM KARDEŞ. 20 Yıllığım .. bu 20 yılda çok yalama gördük. yalayanlar gitti biz hala burdayız. dik durmayı öğrenin.. işi öğrenmesen de olur.
Pandispanya ~ 9 yıl önce
Anlamadik ki hangisi dogruyu hangisi yalani soyleyen... Citroen C-Elysee den Audi A6 ya gecen mii yoksa bunlar mi ? Nasil bir ulkede yasiyoruz Allahim.. Emeklerimiz birilerinin ranti olmus..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vegan ~ 9 yıl önce
Hala zekan anlamana yardımcı olamıyorsa, sen artık düşünme

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000