23 Haziran 2015, Salı 13:37:04

Hava İş kaybetti, sendikalar çalışanların başına üşüştü

THY Teknik’in metal iş kolunda sayılmasından sonra sendikalar üyelerin aklını çelmek için yarışmaya başladı. Sendikalar birbiri ardına üyelere mail atarak, “ Bize üye olun” çağrısında bulundu.
  • Yaşasın disk,yaşasın işçilerin özgürlüğü
  • kaçın
  • Yarın tüm thy eğitimi pilotlarda dahil ayrılsa (pilot ve teknik eğitim) demek ki o zaman da iş kolu tespiti ićin eğitim sen devreye girecek. .:):):):):)
  • ALLAH TÜRK METALDEN UZAK TUTSUN BİZİ ARKADAŞLAR
  • Turk metal-turk is kayitlara baslamis!merak ediyorumda ferhangiller familyasindan olanlar nerede. Yunus degirmenci yine isten attirmakla tehdit edermi.Dusunebiliyormusunuz bi sendika genel sekreteri isciyi isten attirmakla tehdit edebiliyor.bunlar mevcut iktidara guveniyorlar.mustafa bucan deseniz Geyikgillerden (boynuz).Akliniza gelebilecek herkesi satmis yada yariyolda birakmistir. Nabi delice deseniz Celik isten mutfak masraflarini dahi talep etmistir malum bi kac evli.Sonunda arabasinida temin ettirdi.Ferhan deseniz Habomda bi Allahin kulu tanimaz taniyan sevmez. Varmi typ arkadasi olupta ferhan Adamdir diyen.okul arkadasi mustafa ile beraber uzerimizden para kazaniliyor.uyuma uyutturma.
  • degerli dostlarım türk metal iş bursada birçok fabrikadan çalışanlar trafından kovuldu internetde videoları var çok rahat bulabilirsiniz. hatta yaşanan olaylardan sonra sendikayı protesto etmek için sendika önüne siyah çelenk bırakmak isteyen işçiler bile darp edildi. bursa da çalışan yakınınız varsa ilk agızdan ögrenin ne mal olduklarını ve kesinlikle uzak durun...
  • Allahtan ucaklar 787 degil ya 787 olsaydi plastik sendikasima girmek zorunda kalirdik :P
  • bu çelikçiler habomda sözleşme imzalamıştı işverenle pazarlık edip rezil bir sözleşme kayıp bir sözleşme, o zaman da çok büyük iş başarmış gibi %3 üyelik aidatı istedi çalışandan utanmadan çalışanlarda sendikayla pazarlık etti de %2.62ye düştü üyelik aidatı çok büyük başarı:))))) 150 lira zam yaptı seyyanen 80 lira üyelik aidatı aldılar hahaha olaya bak yaptıkları seyyanen zamla övünüyorlardı birde, şimdi daha işverenle görüşmeden %1 yaptık diye atlıyor atlangoçlar, noldu ya %2.5 tan aşağı aidat kurtarmıyordu hani??? %1e nasıl olabildi de düştünüz sarı iş sendikası, yoksa bu habomdayken size %2.62yi taktık mı diyorsunuz? sülalenizden çıksın inşaallah bu sendikaya yardakçılık yapan kim varsa 7 cettinden çıksın.
  • bu nabi arkadaş değilmiydi çelik iş habomdayken, bu sözleşmeyi zorla imzalayacaksın derlerse gerekirse temsilcilikten istifa eder sizi bu yükün altına sokmam diye hangarda bağıran:)) ferhanda tüm temsilci arkadaşların görüşü bu diye onaylıyordu. ertesi gün geldiler bir baktık imzaladık deyip bir önceki gün istifa eder imzalamayız dediği sözleşmeyi savunan nağğbi delicee anlatıyor olayı. imzalamasak şöyşe olcaktı böyle olcaktı, nolursa olsun sen sözünde dur imzalama çık git:))) sözünü tutmak bu kadar mı zor noldu vebali altına soktuğun 3bin tane insan!
  • mustafa bucan denen kişi milleti çelikişe üye yapmak için mitinglere başlamış, adam emek meclisi üyesiydi şöyle kazancağız diğerleri böyle dedi akşam yattı sabah geldi meclisten istifa edip ali kemal tatlı bal'ın delegesi oldu :)) şimdi de akşam yattı sabah kalktı muhalif olduğu çelik iş temsilciliği yapıyor :))) şimdi burada karakter nerede? akşamdan sabaha birlik olduklarını satan adama mı güvenicez? bu karakter mi bize işverenden kazanım sağlayacak? bunlar yetkiyi alsın işverene bizi boyayıp boyayıp satmazsa adam değilim!utanmadan birde üye olunmasını istiyor karaktere bak arkadaş:)))) niye böylesin deyince de işveren odaya çekip tehdit etti diye anlatıyor çalışanlara adama bak ettiyse yapma bu işi! iş arkadaşlarını satacağına hiç yapma! işveren işçinin hayrı için mi tehdit ediyor sanki utanmadan tehdit ettiler yaptım diyorlar birde!

THY Teknik’in metal iş kolunda sayılmasından sonra sendikalar üyelerin aklını çelmek için yarışmaya başladı. Sendikalar birbiri ardına üyelere mail atarak, ''Bize üye olun'' çağrısında bulundu.

THY Teknik çalışanlarına seslenen Türk Metal Sendikası, ”Türkiye’nin en büyük Türk Metal Sendikası’nda mücadeleye birlikte devam etmek arzusundayız” mesajı verdi.

İşte Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu tarafından THY Teknik çalışanlarına gönderilen o mesaj:

“Yargıtayın vermiş olduğu karar gereği, işyeriniz işkolu değişerek “metal işkolu”olarak belirlenmiştir. Yıllarca Türk-İş’e bağlı Hava –İş Sendikası ile bugünlere geldiniz. Bundan sonraki sendikal mücadelenizde aynı konfederasyona bağlı kardeş sendikanız, 170 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük sendikası Türk Metal Sendikası’nda mücadeleye kaldığınız yerden birlikte devam etmek arzusundayız.

Sizleri Türk-İş ve Türk Metal’in güçlü çatısına davet ediyoruz''

Hava İş kaybetti, sendikalar çalışanların başına üşüştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

G. Şar ~ 9 yıl önce
Yaşasın disk,yaşasın işçilerin özgürlüğü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turk metal den ~ 9 yıl önce
kaçın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğitim sen ~ 9 yıl önce
Yarın tüm thy eğitimi pilotlarda dahil ayrılsa (pilot ve teknik eğitim) demek ki o zaman da iş kolu tespiti ićin eğitim sen devreye girecek. .:):):):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LİO ~ 9 yıl önce
ALLAH TÜRK METALDEN UZAK TUTSUN BİZİ ARKADAŞLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metallica ~ 9 yıl önce
Sendika dediğin buram buram sol kokacak aga bunu bilir bunu söylerim herkes karaktersiz olmuş insanlar birbirinin kuyusunu kazmak için birbirinin verilmiş hakkını almak için mağdur etmek için çalışır olmuş. İşte o adamlar bizim yöneticilerimiz herkesten daha dindar geceden sabaha calısma nedir bilmeyen kendini müslüman zanneden varlıklar. Ya üç kuruşluk sevda için birlik olamayıp arkadaşlarını satan teknisyenlere ne demeli ? Birbirine sahip çıkmazsan anlık sevdalara yenik düşersen alırlar elinden kardeşim o yalamalıklarla bi yerlere gelenlere hayatta başarılar diliyorum arkadaşlarını kardeşlerini genel olarak düşünülürse bir camiayı satıp gitmek pek kolay bir iş değil. Yılanlar alemindeyiz düştük bir metal zımbırtısına ? Evet ben kaynakçıyım evet ben tesfiyeciyim evet ben boyacı evet ben kapırtacı evet ben elektrikçiyim ama bu saydığım mevcut hangi metal sendikası üyesinin uçuşu var? Hangisi easaya bağlı? Hangisi havacılık üzerine eğitim görmüş 5 sene boyunca ? Biz yalan olmuşuz inanın kul hakkı yiyorsunuz Ey müslümanlar! Hakkımız şimdiden haram olsun tüm çalışanlar olarak bizi satanlarada bu işte parmağı olanlarada!.. Hayırlısı be gülüm aç bi metallica yola devam edelim gerisi pek sarmıyo ya da ne fark eder deveye diken yarar misali..
zalım ~ 9 yıl önce
Turk metal-turk is kayitlara baslamis!merak ediyorumda ferhangiller familyasindan olanlar nerede. Yunus degirmenci yine isten attirmakla tehdit edermi.Dusunebiliyormusunuz bi sendika genel sekreteri isciyi isten attirmakla tehdit edebiliyor.bunlar mevcut iktidara guveniyorlar.mustafa bucan deseniz Geyikgillerden (boynuz).Akliniza gelebilecek herkesi satmis yada yariyolda birakmistir. Nabi delice deseniz Celik isten mutfak masraflarini dahi talep etmistir malum bi kac evli.Sonunda arabasinida temin ettirdi.Ferhan deseniz Habomda bi Allahin kulu tanimaz taniyan sevmez. Varmi typ arkadasi olupta ferhan Adamdir diyen.okul arkadasi mustafa ile beraber uzerimizden para kazaniliyor.uyuma uyutturma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 9 yıl önce
degerli dostlarım türk metal iş bursada birçok fabrikadan çalışanlar trafından kovuldu internetde videoları var çok rahat bulabilirsiniz. hatta yaşanan olaylardan sonra sendikayı protesto etmek için sendika önüne siyah çelenk bırakmak isteyen işçiler bile darp edildi. bursa da çalışan yakınınız varsa ilk agızdan ögrenin ne mal olduklarını ve kesinlikle uzak durun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 9 yıl önce
Allahtan ucaklar 787 degil ya 787 olsaydi plastik sendikasima girmek zorunda kalirdik :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sarı iş ~ 9 yıl önce
bu çelikçiler habomda sözleşme imzalamıştı işverenle pazarlık edip rezil bir sözleşme kayıp bir sözleşme, o zaman da çok büyük iş başarmış gibi %3 üyelik aidatı istedi çalışandan utanmadan çalışanlarda sendikayla pazarlık etti de %2.62ye düştü üyelik aidatı çok büyük başarı:))))) 150 lira zam yaptı seyyanen 80 lira üyelik aidatı aldılar hahaha olaya bak yaptıkları seyyanen zamla övünüyorlardı birde, şimdi daha işverenle görüşmeden %1 yaptık diye atlıyor atlangoçlar, noldu ya %2.5 tan aşağı aidat kurtarmıyordu hani??? %1e nasıl olabildi de düştünüz sarı iş sendikası, yoksa bu habomdayken size %2.62yi taktık mı diyorsunuz? sülalenizden çıksın inşaallah bu sendikaya yardakçılık yapan kim varsa 7 cettinden çıksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nağbi ~ 9 yıl önce
bu nabi arkadaş değilmiydi çelik iş habomdayken, bu sözleşmeyi zorla imzalayacaksın derlerse gerekirse temsilcilikten istifa eder sizi bu yükün altına sokmam diye hangarda bağıran:)) ferhanda tüm temsilci arkadaşların görüşü bu diye onaylıyordu. ertesi gün geldiler bir baktık imzaladık deyip bir önceki gün istifa eder imzalamayız dediği sözleşmeyi savunan nağğbi delicee anlatıyor olayı. imzalamasak şöyşe olcaktı böyle olcaktı, nolursa olsun sen sözünde dur imzalama çık git:))) sözünü tutmak bu kadar mı zor noldu vebali altına soktuğun 3bin tane insan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu cancık ~ 9 yıl önce
mustafa bucan denen kişi milleti çelikişe üye yapmak için mitinglere başlamış, adam emek meclisi üyesiydi şöyle kazancağız diğerleri böyle dedi akşam yattı sabah geldi meclisten istifa edip ali kemal tatlı bal'ın delegesi oldu :)) şimdi de akşam yattı sabah kalktı muhalif olduğu çelik iş temsilciliği yapıyor :))) şimdi burada karakter nerede? akşamdan sabaha birlik olduklarını satan adama mı güvenicez? bu karakter mi bize işverenden kazanım sağlayacak? bunlar yetkiyi alsın işverene bizi boyayıp boyayıp satmazsa adam değilim!utanmadan birde üye olunmasını istiyor karaktere bak arkadaş:)))) niye böylesin deyince de işveren odaya çekip tehdit etti diye anlatıyor çalışanlara adama bak ettiyse yapma bu işi! iş arkadaşlarını satacağına hiç yapma! işveren işçinin hayrı için mi tehdit ediyor sanki utanmadan tehdit ettiler yaptım diyorlar birde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000