12 Mart 2016, Cumartesi 10:27:18

Sendikalar TEC'te yetki savaşına başladı

Birleşik Metal İş Sendikası, THY Teknik ve Pratt&Whitney ortaklığı ile kurulan Türk Motor Merkezi'nde (TEC) yetkili sendikanın kendileri olduğunu belirterek ÇSB'den aldıkları belgeyi yayınladı.
  • yalaka sendikacılar. teknisyenlerin modül sınavlarıyla ilgili gelişmeleride duyduğunuzda böyle şaha kalksaydınızya. bende eminim ki bu konuyla ilgili bilgilisiniz ama birilerinden korkuyorsunuz. kimden korkuyorsunuz.hani siz kimseden korkmazdınız. hedefe birini koyunca tepesine binerdiniz. yalaka topluluğu. ne oldu neden kafanız kumun içinde. birçok arkadaşımız mağdur.haktan hukukdan baysediyorsunuzya. bir yürüyüşde sivil havacılığa organize etseydinizya.şimdi de hangi yüzle bunları dile getiriyorsunuz. o çok bilmiş uted. nerdesin tam lazım olacağın zaman. hani her zaman söylüyorsunya derneğin avukatları var sizin haklarınızı korucak koruyor korur.gözünüze dizinize dursun hepinizin. verdiğim paralar emekler.
  • üye kapma yarışı nedir ya adamlar işi ticarete dökmüş bile yorulmadan para kazanmak için yine üyelerin paralarıyla icraate kalkışmak ne güzel değil mi ama gün gelip devran dönecek :D
  • TEC çalışanlarına helal olsun. Ne diyelim teknik deki dinozorlar TEC personeli kadar olamadılar. Sayelerinde bi sürü hakkımıza tırpan vuruldu. C/S'lerin gıkı çıkmadı şimdide şirketten kaçıyorlar. Günaydın derler adama. Kendi elinizle haklarımızı teslim ettiniz şimdide sızlanıp başka şirketlere gitme derdindesiniz. Ben bile bu yetkisiz halimle ve paraya en muhtaç olduğum dönemde susmadım korkmadım üye olmayın dedim, işten çıkarılsam lisansım olmadığı için aynı sektörde iş bulamazdım ama siz abilerimiz(!) müdürlerin bi höd demesiyle koşa koşa çelik-iş e üye oldunuz. Sizlerin adına ben utanıyorum.
  • arkadaşlar çok sıkıldım bu yorumu beğenin lütfen.

THY Teknik A.Ş'de daha önce Çelik İş Sendikası ile yetki savaşına giren Birleşik Metal İş Sendikası, Türk Motor Merkezi'nde (TEC) yetkili sendikanın kendileri olduğunu belirtti.

Pratt&Whitney ile THY Teknik'in ortaklığında kurulan ve 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Türk Motor Merkezi'nde (TEC- Turkish Engine Center) sendikaların yetki savaşı başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuran Birleşik Metal İş ve Çelik İş Sendikaları üye kapma yarışına başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iki sendkanın başvurusunu da değerlendirdikten sonra Birleşik Metal İş Sendikası'nın yapıtğı yetki tespitinde, gerekli çoğunluğu sağladığını belirtti.

Öte yandan yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çelik İş Sendikası'nın yetki tespiti talebinde ise yeterli çoğunluğun sağlanamadığını belirtti. İki sendikaya da gönderilen belgeleri Birleşik Metal İş Sendikası sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak TEC'te yetkili sendikanın kendileri olduğunu ve üye olmayan çalışanların da sendikalarına üye olmaya beklediklerini belirtti.

©AirprotHaber



Sendikalar TEC'te yetki savaşına başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

.... ~ 8 yıl önce
yalaka sendikacılar. teknisyenlerin modül sınavlarıyla ilgili gelişmeleride duyduğunuzda böyle şaha kalksaydınızya. bende eminim ki bu konuyla ilgili bilgilisiniz ama birilerinden korkuyorsunuz. kimden korkuyorsunuz.hani siz kimseden korkmazdınız. hedefe birini koyunca tepesine binerdiniz. yalaka topluluğu. ne oldu neden kafanız kumun içinde. birçok arkadaşımız mağdur.haktan hukukdan baysediyorsunuzya. bir yürüyüşde sivil havacılığa organize etseydinizya.şimdi de hangi yüzle bunları dile getiriyorsunuz. o çok bilmiş uted. nerdesin tam lazım olacağın zaman. hani her zaman söylüyorsunya derneğin avukatları var sizin haklarınızı korucak koruyor korur.gözünüze dizinize dursun hepinizin. verdiğim paralar emekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çava reş ~ 8 yıl önce
üye kapma yarışı nedir ya adamlar işi ticarete dökmüş bile yorulmadan para kazanmak için yine üyelerin paralarıyla icraate kalkışmak ne güzel değil mi ama gün gelip devran dönecek :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohh bee ~ 8 yıl önce
TEC çalışanlarına helal olsun. Ne diyelim teknik deki dinozorlar TEC personeli kadar olamadılar. Sayelerinde bi sürü hakkımıza tırpan vuruldu. C/S'lerin gıkı çıkmadı şimdide şirketten kaçıyorlar. Günaydın derler adama. Kendi elinizle haklarımızı teslim ettiniz şimdide sızlanıp başka şirketlere gitme derdindesiniz. Ben bile bu yetkisiz halimle ve paraya en muhtaç olduğum dönemde susmadım korkmadım üye olmayın dedim, işten çıkarılsam lisansım olmadığı için aynı sektörde iş bulamazdım ama siz abilerimiz(!) müdürlerin bi höd demesiyle koşa koşa çelik-iş e üye oldunuz. Sizlerin adına ben utanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 8 yıl önce
Ne güzel yazmışsın.
Çok doğru söylüyorsun ama! ~ 8 yıl önce
Maalesef gerçekler aynen yazdığın gibi çok haklısın ama TEC de de durum aynı oldu. Şu an Birleşik metal in 15-20 civarında üyesi kaldı. Herkes, daha doğrusu korkak Tavuklar bizzat birkaç yöneticinin yaptığı baskılarla yine Çelik iş e üye oldular. Yani Çelik iş yine TEC yönetimini de arkasına alıp işi götürdü. İtirazlar olacak ama Sözleşme masasına Çelik iş oturacak
s1k1nt1 ~ 8 yıl önce
arkadaşlar çok sıkıldım bu yorumu beğenin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000