09 Ekim 2015, Cuma 12:54:49

THY Teknik ve Qatar Airways'ten 50 milyon dolarlık anlaşma

Katar’ın Başkenti Doha’da 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen High Tech Port by MÜSİAD Qatar fuarı Türk ve Katar savunma sanayisinin devlerini buluşturdu.
  • iranla ambargo varken ingiltere iranla 20 milyar dolar iş yaptı, batıdan para kazanırsak gocunmayanlar araplardan para kazanınca rahatsız oluyor dünya globalleşti bırakın bu takıntıları kompleksleri bu 3. dünya refklesklerini, ülkeye bir tl bile girmesi kazançtır
  • Sevdalısı ve hayran olduğu araplarla işbirliği. Yakışır thy na.
  • politik yollarla kotarılmış bir iş. Malum memleketimizde sokak isimleri dahi Arap ulkeleri ile değiştiriliyor, en güzel yerler Araplara peşkeş çekiliyor. Tabi bunların bir karşılığı olacak.
  • thy teknik'in basindaki zatin oglu thy teknik'e mal tedarik eden sanirim dubai merkezli bir firmada calisiyordu hala calisiyor mu,hala o firmadan mal aliniyor mu eger oyleyse kimse bu duruma bir sey demiyor mu biliniyor da yeni turkiye'de heryerde oldugu gibi bu da mi goz ardi ediliyor ?
  • Thy Teknikten Qatar à kacislar zora girer!
  • Bazi akli evveller de THY nin projesi olan bu mutfak isini elestiriyordu kapak olsun icimizdeki Irlandalilar
  • Helal olsun sonucta Arapta olsa para kazaniyoruz avrupa abd damping koyuyor oralardaki pazarlarda nefes aldirmiyorlar zaten araplarda para bol satabildigimiz kadar satalim hem bu arada tci zarar etmekten kurtulabilir teknike yuk olmaz :)

Katar’ın Başkenti Doha’da 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen High Tech Port by MÜSİAD Qatar fuarı Türk ve Katar savunma sanayisinin devlerini buluşturdu. Fuara katılan Türk şirketler, 600 iş birliği görüşmesi sonucu 500 milyon dolarlık iş hacmiyle fuardan ayrıldı. 

600 iş birliği görüşmesinin gerçekleştiği fuarda THY Teknik, Katar Airways ile yaptığı mutabakatta 50 milyon dolarlık iş hacmi oluştururken, Katar’ın Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ICT Katar, özellikle siber güvenlik, akıllı şehir uygulamaları konusunda kısa dönemde Türkiye ile 200 milyon dolarlık iş hacmi oluşturacağının sinyallerini verdi.  Meteksan’ın Simülasyon Merkezi Projesi’nde sona gelinirken, BMC’nin Kirpi’sinde 1400 kişi fotoğraf çektirdi. Katar Savunma Bakanı ve T.C. Savunma Bakanı Roketsan ve STM için özel toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye ve Katar işbirliğiyle yapılan HighTech Port by MÜSİAD Qatar fuarı, ülkemizi 2023 ideallerine bir adım daha yaklaştıracak bir proje olarak MÜSİAD işbirliğiyle gerçekleştirildi. 67 Türk firmasının katıldığı ve 6-8 Ekim 2015 tarihlerinde Katar’da düzenlenen fuarda, Türk ve Katar’ın savunma sanayisi oyuncuları iş birliği yapma fırsatı buldu. 

Fuarı değerlendiren High Tech Port by MÜSİAD Genel Koordinatörü Hakan Kurt, “3 günlük fuar boyunca firmalarımız 600 iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmeler neticesinde 500 milyon dolarlık iş flörtü başladı” dedi.

500 Profesyonel 100 Devlet Görüşmesi Organize Edildi

High Tech Port Genel Koordinatörü Hakan Kurt “Etkinlik süresince Katarlı firma ve yatırımcılarla fuarımıza katılan firma ve kurumlar arasında toplamda 500 sivil iş görüşmesi organize ettik. Ayrıca, Katar Savunma Bakanlığı, Katar Silahlı Kuvetleri, ICT Katar Bakanlığı, Katar İç İşleri Bakanlığı, Katar Airways ve Katar Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile firmalarımız arasında 100 adet kurumsal iş görüşmesi gerçekleştirildi. Katar’da verimlilik odaklı bir iş geliştirme projesi gerçekleştirdik ve Katar’dan dünyaya meydan okuduk. Elinde iş modeli olanlar ve sabredenler Katar’da mutlaka kazanacak. Sistemsel olarak Katar’a ayak uyduramayanların ise zaman kaybetmeyip başka pazarlara yönelmesi doğru olacaktır” dedi. 

Kurt “Fuarımızın bir başka önemli çıktısı ise TRJet CEO’su Fatih Özmen’in Gala programına katılıp konuşma gerçekleştirmesi oldu. Uzun süredir devam eden TRJet ile ilgili spekülasyonlara da cevap verilmiş oldu” dedi.

THY Teknik, Katar Airways Uçak Mutfaklarında Mutabakata Vardı: “ İş Hacmi 50 milyon Dolar”

THY Teknik A.Ş. ve iştiraki Turkish Cabin İnterior (TCI) Katar Airways ile iki saati aşkın bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. TCI, uzun zamandır THY’nin birçok uçağının mutfaklarını yüzde yüz yerli olarak Türkiye’de üretiyordu. 

Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Katar Airways’in yeni dönem uçaklarında dünya standartlarına göre daha hafif ve daha verimli olan TCI mutfaklarının kullanılması yönünde çalışmalar başlatıldı. Bu iş flörtünün 5 yıl içinde 50 milyon dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor. 

Roketsan ve STM için Özel Toplantı

T.C. Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün üç günlük Katar ziyareti kapsamında Katar Başbakanı ve Katar Savunma Bakanı ile yaptığı görüşmeler sonucunda fuarın açılış günü Katar Savunma Bakanı, T.C. Savunma Bakanı Roketsan ve STM’nin katıldığı çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantının kısa vadede Türkiye’de 200 milyon dolarlık katma değer oluşturması bekleniyor. 
ICT Katar Bakanlığı, Türkiye ile iş hacmini 200 milyon Dolara çıkaracak!

Katar’ın Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ICT Katar; Türk firmalar ile yoğun görüşmeler gerçekleştirdi. 21 Türk firması ile görüşen ICT Katar; özellikle siber güvenlik, akıllı şehir uygulamaları konusunda kısa dönemde Türkiye ile 200 milyon dolarlık iş hacmi oluşturacağının sinyallerini Verdi. ICT Katar ile önemli mesafeler kateden firmalar; ASELSAN, STM Mühendislik ve Vendeka oldu.
Meteksan’ın Simülasyon Merkezi Projesi tamam gibi!

Meteksan’ın uzun zamandır takip ettiği Katar Deniz Kuvvetleri Eğitim Merkezi Simülasyon Projesi’nde; Katar Deniz Kuvvetleri Yetkilileri ile Meteksan yönetimi arasında uzun görüşmeler gerçekleştirildi. Anlaşmada sona gelinen proje Türkiye’ye 20 milyon dolarlık katma değer oluşturacak.

BMC Fuarın Yıldızı Oldu

Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstriyel Komite ile ortak olan BMC, High Tech Port by MÜSİAD Qatar’da fuarın yıldızı oldu. Özellikle zırhlı taşıma aracı Kirpi’nin önünde kuyruk oluştu. Fuar süresince 50’yi aşkın iş görüşmesi gerçekleştiren BMC için Katar Savunma Bakanı özel çalışma yemeği tertip etti. BMC yakın dönemde 30 adet Kirpi’yi Katar’a teslim etmiş olacak. Ayrıca Tunus ve Türkmenistan için sözleşme aşamasına geçildi. Fuarı ziyaret eden Malezya Savunma Bakanı BMC’nin Kirpi’siyle yakından ilgilenirken fuar süresinde 1400’ü aşkın kişi Kirpi’nin içinde fotoğraf çektirdi.





THY Teknik ve Qatar Airways'ten 50 milyon dolarlık anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

yusuf ~ 8 yıl önce
iranla ambargo varken ingiltere iranla 20 milyar dolar iş yaptı, batıdan para kazanırsak gocunmayanlar araplardan para kazanınca rahatsız oluyor dünya globalleşti bırakın bu takıntıları kompleksleri bu 3. dünya refklesklerini, ülkeye bir tl bile girmesi kazançtır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevda ~ 8 yıl önce
Sevdalısı ve hayran olduğu araplarla işbirliği. Yakışır thy na.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
al gülüm ~ 8 yıl önce
politik yollarla kotarılmış bir iş. Malum memleketimizde sokak isimleri dahi Arap ulkeleri ile değiştiriliyor, en güzel yerler Araplara peşkeş çekiliyor. Tabi bunların bir karşılığı olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
babacim ! ~ 8 yıl önce
thy teknik'in basindaki zatin oglu thy teknik'e mal tedarik eden sanirim dubai merkezli bir firmada calisiyordu hala calisiyor mu,hala o firmadan mal aliniyor mu eger oyleyse kimse bu duruma bir sey demiyor mu biliniyor da yeni turkiye'de heryerde oldugu gibi bu da mi goz ardi ediliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QATAR AIR ~ 8 yıl önce
Mis la misle bu is olmaz fitne fesat cikarma. Hem dubai merkezli ise emiratese mal satar bu antlasma doha katarda oldu sonucta arap olabilirler ama farkli ulkeler fitnecilik yapmayalim
Glide slope ~ 8 yıl önce
Thy Teknikten Qatar à kacislar zora girer!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Bazi akli evveller de THY nin projesi olan bu mutfak isini elestiriyordu kapak olsun icimizdeki Irlandalilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 8 yıl önce
Helal olsun sonucta Arapta olsa para kazaniyoruz avrupa abd damping koyuyor oralardaki pazarlarda nefes aldirmiyorlar zaten araplarda para bol satabildigimiz kadar satalim hem bu arada tci zarar etmekten kurtulabilir teknike yuk olmaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000