09 Mayıs 2024, Perşembe 17:57:23

Hava Astsubayların Özlük Hakları TBMM Gündeminde

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) hava teknisyen astsubaylarının farklı kuvvetlerde farklı ücretler almasının, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (Ombudsmanlık) düzenleme yapılması tavsiyesine rağmen henüz bir düzenleme yapılmamasını Meclis gündemine taşıdı.
  • Bu hükümet her zaman patrondan yana saf tutmuştur. Küçük bir örnek Kıdem tazminatına tavan limit getiren bunlardır daha birçok uygulama. Assubay emekçilere bunlardan gram fayda şimdiye kadar gelmedi bundan sonra da gelmeyecek.
  • Kara,deniz ve jandarma da ve hatta hava kuvvetlerinde görev yapan teknisyenlerden uçuşlara fiilen katılanlar uçuş tazmınatı adı altında ilave bir miktar ücret alır. Sanırım burada bahsedilen uçuşa fiilen katılmayan ama uçan uçakların uçuşa haxır bulundırulması için bakım ve arıza giderme görevi yapan teknisyenler. Kesinlikle daha adil nir ücret almalarını desteklerim bende.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) hava teknisyen astsubaylarının farklı kuvvetlerde farklı ücretler almasının, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun (Ombudsmanlık) düzenleme yapılması tavsiyesine rağmen henüz bir düzenleme yapılmamasını Meclis gündemine taşıdı. Ceylan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'e hitaben verdiği önergede, "Kuvvetlerdeki teknisyen astsubayların Jandarma Genel Komutanlığındaki emsallerine eşit hale getirilmesi için bakanlığınızca yürütülen bir çalışma bulunmakta mıdır? Varsa ne aşamadadır? Yoksa bu yönde bir çalışma yapılacak mıdır?" şeklinde sorular yöneltti.

Ceylan'ın yazılı önergesinde, farklı hava araçlarında uçuş ekibinin bir parçası olan teknisyen personelinin aldığı özlük haklarının düzenlendiği kanun ve kararnamedeki uygulama farklılıklarının mağduriyetlere yol açtığına dikkat çekildi. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki benzer görevleri icra eden aynı rütbelerdeki astsubayların farklı ödemeler aldığı belirtilirken, bu durumun personel arasında eşitsizlik yarattığı vurgulandı.

Önergede, ödeme farklılıklarının mağduriyet yarattığı personelin Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurduğu ve kurumun bu konuda düzenleme yapılması tavsiyesinde bulunduğu hatırlatıldı. Ancak, bu tavsiyeye rağmen henüz bir düzenleme yapılmadığı belirtildi. Ceylan, önergesinde, teknisyen astsubayların vatan savunmasına katkı sağladığına dikkat çekerek, bu personelin özlük haklarının bir an önce düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Ceylan ayrıca, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki aynı tip helikopterlerde görev yapan personelin farklı ödemeler almasının, personelin moral ve motivasyonunu olumsuz etkileyebileceğini ifade etti. "Personel arasındaki eşitsizliğin giderilmesi, çalışma barışının sağlanması, moral ve motivasyonun en üst seviyeye çıkartılması için bir gereklilik değil midir?" şeklinde sorular yöneltti.

Hava Astsubayların Özlük Hakları TBMM Gündeminde

Yorumlar

Patroncu hükümet ~ 10 gün önce
Bu hükümet her zaman patrondan yana saf tutmuştur. Küçük bir örnek Kıdem tazminatına tavan limit getiren bunlardır daha birçok uygulama. Assubay emekçilere bunlardan gram fayda şimdiye kadar gelmedi bundan sonra da gelmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş tazminatı ~ 11 gün önce
Kara,deniz ve jandarma da ve hatta hava kuvvetlerinde görev yapan teknisyenlerden uçuşlara fiilen katılanlar uçuş tazmınatı adı altında ilave bir miktar ücret alır. Sanırım burada bahsedilen uçuşa fiilen katılmayan ama uçan uçakların uçuşa haxır bulundırulması için bakım ve arıza giderme görevi yapan teknisyenler. Kesinlikle daha adil nir ücret almalarını desteklerim bende.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanmayalım okuyalım ~ 10 gün önce
Öyle değil konu uçuş tazminatları arasındaki farklılıklar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000