29 Nisan 2024, Pazartesi 17:36:55

HTK-SEN'den Ültimatom Gibi Açıklama

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN), özlük haklarının iyileştirilmesi için atılan adımlar neticesinde inisiyatif almadan çalışma faaliyeti icra etmiş daha sonra da verilen sözler üzerine eyleme ara vermişti. HTK-SEN, konuya ilişkin hazırlanan kanun taslaklarının hazırlanması sonrası beklemeye geçmişti. Ancak verilen sözlerin henüz yerine getirilmemesi sonrasında sendikadan flaş bir açıklama yapıldı.
  • 5 ki ekibe tav olup, iaç yi başka bahara attıysanız gözümden düşerseniz brolar…
  • Tazminat yok giyim yardimi personelin elinden alındı yakında servisler kalkarsa şaşırmayalım değerli DHMİ çalışanları
  • Tazminat yok giyim yardimi personelin elinden alındı yakında servisler kalkarsa şaşırmayalım değerli DHMİ çalışanları
  • Giyim noldu giyimmm
  • Apron memurları da hava tarafında operasyonel işlemleri icra ettikleri, atanması için fakülte mezunu özel bölüm bitirilmesi istendiği halde ortaöğretim mezunu bir DHMİ personeli kadar mali hakkının olmaması kurumun personele yönelik tutumunu abesle iştigal olduğunu gösterir niteliktedir.
  • yıllardır aynı sözler, aynı hikayeler. isimler değişiyor hikaye hep aynı. yeni başlayan arkadaşlar tabi eski zamanları bilmedikleri için heyecan yapıyorlar, sendika kuruyorlar vs ama sonuç her zaman aynı. elimizden giyim yardımı bile alınmışken hala bir beklentisi olan varsa gerçekten tebrik etmek isterim. neyse yakında siz genç arkadaşlardan da bizler gibi pilotluğa geçenler olur bu konu da birkaç sene sonra tekrar açılmak üzere rafa kaldırılır. follow the flight plan route :)
  • Tazminat giyim yardimi geliyor mu
  • O değilde koskaca bakanın sözüne itimat edemeyecek miyiz?
  • 1. Ya hu ne 1981'i. 3-5 uçak varken bile trafiği yarı yarıya azaltmış diyorsun. Günde 6000 trafiği yarı yarıya azalt bakalım :). 2. Grev değil İAÇ. Yani bu insanlar trafik hızlı aksın diye zaten kendilerini riske atarak çalışıyorlar ve bunu "YAPMAYIZ" diyorlar ki kimse yapsınlar diye baskı yapamaz. (Önce uçuş güvenliği) 3. Bu kişiler kimse ne alıyor diye bakmıyorlar ve umursamıyorlar. Sadece Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan(hatta kesilen vergilerle kasaya ekstra para sokacaklar) maaşlarının düzgünce kendilerine ödenmesini istiyorlar. Yani EUROCONTROL'den direk maaşım düzgün bir meblağ ile alınsın diyorlar. Kurumun diğer birimlerdeki alakasız kişiler çıkıp şu kadar alıyorsun, "aramızdaki fark açılmasın" diye cahilce tavır takınırken, bunlar o kişilerin maaşıyla falan zerre ilgilenmiyorlar. Kurumu NBA'deki bir basket takımına benzetirsek. ATC ve pilotlar bu işin starları ve sahada oynayanları. Diğer birimler yancıları yani "fizyoterapisti, masörü, saha sorumlusu" yani yancıları
  • Sadece 1. gruba artış olacak 2 ve 3 gruba yok

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN), özlük haklarının iyileştirilmesi için atılan adımlar neticesinde inisiyatif almadan çalışma faaliyeti icra etmiş daha sonra da verilen sözler üzerine eyleme ara vermişti. HTK-SEN, konuya ilişkin hazırlanan kanun taslaklarının hazırlanması sonrası beklemeye geçmişti.

Ancak verilen sözlerin henüz yerine getirilmemesi sonrasında sendikadan flaş bir açıklama yapıldı.

İşte HTK-SEN tarafından yayınlanan o açıklamanın tamamı:

"Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl sonunda hava trafik kontrolörlerimizin özlük hakları, ülkemizin çıkar ve menfaatleri için inisiyatif almadan çalışma faaliyeti icra edilmiş; akabindeki süreçte Sn. Bakanımızın tensipleri ve Sn. Genel Müdürümüzün girişimleri neticesinde özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin üç farklı kanun taslağı hazırlanmış ve seçim sonrasında bu taslakların yasalaşacağı sözü verilmiştir.

İlgili mercilerle yapılan görüşmelerde mezkur taslakların yasalaşma sürecine ilişkin çalışmaların son aşamada olduğu ve en geç Meclis komisyonu aşamasında torba yasaya dahil edileceği ifade edilmiştir. Bununla birlikte, bir takım bürokratik engeller sebebiyle sürecin olumsuz neticelenebileceğine dair teyide muhtaç duyumlar da alınmaktadır. Hatırlanacağı üzere tam da bu “bürokratik engeller” sebebiyle İAÇ faaliyeti icra edilmiş ve verilen sözlere istinaden iyi niyet çerçevesinde söz konusu faaliyete yalnızca “ara verilmişti”.

Bilinmelidir ki Türk havacılık sektörünün Avrupa’nın zirvesindeki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırdığı bir dönemde, emekleriyle ülkemizi bu zirveye taşıyan hava trafik kontrolörlerimizin emeklerinin karşılığını alamadığı, gösterilen iyi niyetin sukutuhayal ile noktalandığı bir netice asla kabul edilebilir değildir.

Sendikamızca süreç yakınen takip edilmekte olup, gerek hava trafik kontrolörlerimizin hak ettiği özlük haklarına kavuşması, gerek ülkemizin çıkar ve menfaatlerinin korunması adına sürecin öncekiler gibi akamete uğramaksızın, olumlu neticelenmesi en büyük temennimizdir.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HTK-SEN'den Ültimatom Gibi Açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

Ltba ~ 7 gün önce
5 ki ekibe tav olup, iaç yi başka bahara attıysanız gözümden düşerseniz brolar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
124.35 ~ 7 gün önce
İaç haziran gelmeden başlamalı. Toplu karar alınmasa bile 1 haziranda ferdi olarak başlarım.
Tazminat ~ 9 gün önce
Tazminat yok giyim yardimi personelin elinden alındı yakında servisler kalkarsa şaşırmayalım değerli DHMİ çalışanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat ~ 9 gün önce
Tazminat yok giyim yardimi personelin elinden alındı yakında servisler kalkarsa şaşırmayalım değerli DHMİ çalışanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Giyim ~ 12 gün önce
Giyim noldu giyimmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim ~ 12 gün önce
Apron memurları da hava tarafında operasyonel işlemleri icra ettikleri, atanması için fakülte mezunu özel bölüm bitirilmesi istendiği halde ortaöğretim mezunu bir DHMİ personeli kadar mali hakkının olmaması kurumun personele yönelik tutumunu abesle iştigal olduğunu gösterir niteliktedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 12 gün önce
Katılıyorum, kesinlikle apronun daha iyi yerlerde olması gerekiyor.
Şof ~ 12 gün önce
Size zorla bu mesleği seçin diyen olmadı çok şikayetçiyseniz derece yapıp aim e geçin Kuleciler havada bunlar yerde aynı otun farklı renkleri…
hikaye ~ 13 gün önce
yıllardır aynı sözler, aynı hikayeler. isimler değişiyor hikaye hep aynı. yeni başlayan arkadaşlar tabi eski zamanları bilmedikleri için heyecan yapıyorlar, sendika kuruyorlar vs ama sonuç her zaman aynı. elimizden giyim yardımı bile alınmışken hala bir beklentisi olan varsa gerçekten tebrik etmek isterim. neyse yakında siz genç arkadaşlardan da bizler gibi pilotluğa geçenler olur bu konu da birkaç sene sonra tekrar açılmak üzere rafa kaldırılır. follow the flight plan route :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminat ~ 14 gün önce
Tazminat giyim yardimi geliyor mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlginç ~ 14 gün önce
O değilde koskaca bakanın sözüne itimat edemeyecek miyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalete ~ 15 gün önce
1. Ya hu ne 1981'i. 3-5 uçak varken bile trafiği yarı yarıya azaltmış diyorsun. Günde 6000 trafiği yarı yarıya azalt bakalım :). 2. Grev değil İAÇ. Yani bu insanlar trafik hızlı aksın diye zaten kendilerini riske atarak çalışıyorlar ve bunu "YAPMAYIZ" diyorlar ki kimse yapsınlar diye baskı yapamaz. (Önce uçuş güvenliği) 3. Bu kişiler kimse ne alıyor diye bakmıyorlar ve umursamıyorlar. Sadece Devletin kasasından tek kuruş çıkmadan(hatta kesilen vergilerle kasaya ekstra para sokacaklar) maaşlarının düzgünce kendilerine ödenmesini istiyorlar. Yani EUROCONTROL'den direk maaşım düzgün bir meblağ ile alınsın diyorlar. Kurumun diğer birimlerdeki alakasız kişiler çıkıp şu kadar alıyorsun, "aramızdaki fark açılmasın" diye cahilce tavır takınırken, bunlar o kişilerin maaşıyla falan zerre ilgilenmiyorlar. Kurumu NBA'deki bir basket takımına benzetirsek. ATC ve pilotlar bu işin starları ve sahada oynayanları. Diğer birimler yancıları yani "fizyoterapisti, masörü, saha sorumlusu" yani yancıları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviation101 ~ 13 gün önce
bir havacılık operasyonunda atc ve pilotun önemi güvenlik görevlisi, arff ve aproncunun vs. önemi karşılaştırma mevzusu değil. senin anlayacağın dilden söyliyim: lebron'a fizik yapılmazsa 2 maçta sakatlanır. önce çalışma arkadaşlarına saygı duymasını öğren ki sana da saygı duysunlar. temel atc eğitiminde teori eğitimi sonrası bu konuyu anlamış olman gerekiyordu. ayrıca eurocontrol her atc'nin masrafını %100 karşılamıyor. diğer yandan DHMİ de hava trafikçiler GMY kadar maaş alıyor. Daire başkanından fazla maaş alıyor atcler. ortada çözülmesi gereken bir dengesizlik var net. bu konu çözülecek. ama sanmaki atc maaşı pilot gibi olacak. Türkiye şartlarına göre atc maaşının yeri kötü değil. avrupa ile karşılaştırmayı yanlış yapıyorsunuz. kaldıki avrupa karşılaştırmasına girince her meslek grubu malesef çok düşük.
Aviation101 dostum ~ 12 gün önce
Sen yukarıdakileri tamamen önyargı ile okudupun için yanlış anlamışsın. Diğer birimler değersiz diyen biri yok orada. Sahne önünde olan şovu yapandır diyen var. Hala anlayamadığın ise; Avrupa’da bütün ATC’lerin maaşı tek bir yerden ödenir(EUROCONTROL). O yüzden senin veya başkalarının maaşından bize ne diyorlar. “Biz bizim hakkımız olan parayı istiyoruz” diyorlar. Yoksa tabi ki temizlik görevlisi olmasa kuleyi bok götürür.
Oksimoronlara ~ 12 gün önce
Eee iga Avrupanın lideri rekor kırdı diye devamlı haberi var orda kıyas varda maaşta yok öylemi yesinler algınızı
Tazminat ~ 15 gün önce
Sadece 1. gruba artış olacak 2 ve 3 gruba yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
time ~ 11 gün önce
ne zaman

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000