09 Mayıs 2024, Perşembe 17:16:05

TALPA'dan işten çıkarmalarla ilgili AirportHaber'e özel açıklama

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Okan Üreksoy AirportHaber'e yaptığı açıklamada işten çıkarmaların usulüne yönelik açıklamada bulundu.
  • Ne dedi ne dedi, geç içeri a.
  • Haklarını mahkeme yoluyla kazanıp çalışmaya devam edenleri mi çıkarmışlar ? Sebep neymiş ?
  • Kaptanlar ile kimsenin durumu aynı değil. İşleri farklı maaşları farklı. Bu adamlar itiraz ediyorum derse büyük bir paradan mahrum oluyorlar demekki. Geçen grevde olduğu gibi olabilir. Kimisi güvenmedim der kimisi ben aslında çıkıcaktım der. Tabi diğer yandan Talpa da yasal olan greve çıkmayın der. Yani atmaya tutmaya gelince aslan olan abilerimizle yola çıkma fikri doğru değildir. Kendilerine göre haklı olabilirler ama diğer birimlerde çalışanların kaptanlar ile çıkılan yolları düşünmeleri gereklidir.
  • Kimdi o , seçimde yeşil pasaport alacağız vaadinde bulunmuştu . Olm işe yarar birşey yapın bir kere !!!
  • Kaza kirim yapıp 3 kişiyi hastanelik edip ardından VIP filoyla ödüllendirmelere dokunabilmişlermi? Mesele orda to be or not to be :)))
  • 211 koskoca THY nin ufak ruhlu yönetimine kafa tutmuş, kendileriyle Bolat Efendi resmen temasa geçme zorunda kalmıştır. Bu saatten sonra atacağınız yüm adımlar boş.
  • Arkadaşlar lütfen inandırıcığınızı yitirdiniz! Caka fazla gözden düşüp sıfırdan minesta geçip kendinizi dahada küçültmeyin.Pilotlara kanarya severler derneği kadar faydanız yok,geçin köşenize oturun her zamanki gibi çalışıyor gibi yapın, bu daha inandırıcı olur.
  • Ben de işten çıkarıldığımda TALPA'dan ne arayan oldu ne soran, üstelik süreci de biliyordu Okan Bey. Üstelik hukukumuz da vardı. Harekete geçmek için kaç kişinin işten çıkartılması gerekiyor? Mesela 250 iyi mi?
  • THY VE HAVA İŞ SENDİKASINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!
  • Çıkartılanlar birlik olup hak arama yoluna başvurursa, işe geri dönüş yolu açılabilir.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Okan Üreksoy AirportHaber'e yaptığı açıklamada işten çıkarmaların usulüne yönelik açıklamada bulundu.

Türk Hava Yolları'nın günlerdir devam eden personel çıkarma kararı hız kesmeden devam ederken TALPA Başkanı Okan Üreksoy işten çıkarma yönteminin doğru olmadığını ifade etti.

"YÖNTEM DOĞRU DEĞİL"

Üreksoy AirportHaber'e yaptığı özel açıklamada; 'İşten çıkarma yöntem ve usulünü doğru bulmuyoruz. Bir işten çıkarma varsa bunun bir de süreci var. Disiplin süreci işletilmeli, savunma alınmalı ve bu şekilde ilerlemeliydi. Ancak seçilen yol doğru bir yol değil. Biz bunu Türk Hava Yolları'nın üst yönetimine de ilettik. Onlarla da durumu paylaştık. Süreci yakından takip ediyoruz' dedi.

THY'DEKİ İŞÇİ KIYIMI

Türk Hava Yolları'nda son günlerde uçuş ekipleri dahil olmak üzere çeşitli biirmlerden 100'ün üzerinde personel işten çıkarıldı. Bugün de devam eden ve hiçbir gerekçe gösterilmeyen işten çıkarma kararlarının icra kurulu kararıyla alındığı ifade ediliyor. 

İşten çıkarmaların bu hızla devam etmesi halinde rakamın çok daha büyük boyutlara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

TALPA'dan işten çıkarmalarla ilgili AirportHaber'e özel açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

TALPA NE DEDI ~ 10 gün önce
Ne dedi ne dedi, geç içeri a.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emeklilik ~ 10 gün önce
Haklarını mahkeme yoluyla kazanıp çalışmaya devam edenleri mi çıkarmışlar ? Sebep neymiş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanlar ~ 10 gün önce
Kaptanlar ile kimsenin durumu aynı değil. İşleri farklı maaşları farklı. Bu adamlar itiraz ediyorum derse büyük bir paradan mahrum oluyorlar demekki. Geçen grevde olduğu gibi olabilir. Kimisi güvenmedim der kimisi ben aslında çıkıcaktım der. Tabi diğer yandan Talpa da yasal olan greve çıkmayın der. Yani atmaya tutmaya gelince aslan olan abilerimizle yola çıkma fikri doğru değildir. Kendilerine göre haklı olabilirler ama diğer birimlerde çalışanların kaptanlar ile çıkılan yolları düşünmeleri gereklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 10 gün önce
Kimdi o , seçimde yeşil pasaport alacağız vaadinde bulunmuştu . Olm işe yarar birşey yapın bir kere !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye ~ 10 gün önce
Bilen birisi yazabilir mi lütfen bu atılmalar neyin nesi?
Kaza kirim yapanlar ~ 10 gün önce
Kaza kirim yapıp 3 kişiyi hastanelik edip ardından VIP filoyla ödüllendirmelere dokunabilmişlermi? Mesele orda to be or not to be :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 10 gün önce
211 koskoca THY nin ufak ruhlu yönetimine kafa tutmuş, kendileriyle Bolat Efendi resmen temasa geçme zorunda kalmıştır. Bu saatten sonra atacağınız yüm adımlar boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen ~ 10 gün önce
Arkadaşlar lütfen inandırıcığınızı yitirdiniz! Caka fazla gözden düşüp sıfırdan minesta geçip kendinizi dahada küçültmeyin.Pilotlara kanarya severler derneği kadar faydanız yok,geçin köşenize oturun her zamanki gibi çalışıyor gibi yapın, bu daha inandırıcı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öyle duruyorlar ~ 11 gün önce
Ben de işten çıkarıldığımda TALPA'dan ne arayan oldu ne soran, üstelik süreci de biliyordu Okan Bey. Üstelik hukukumuz da vardı. Harekete geçmek için kaç kişinin işten çıkartılması gerekiyor? Mesela 250 iyi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.S ~ 11 gün önce
THY VE HAVA İŞ SENDİKASINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birlik olma zamanı ~ 11 gün önce
Çıkartılanlar birlik olup hak arama yoluna başvurursa, işe geri dönüş yolu açılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000