24 Nisan 2024, Çarşamba 10:13:52

Havacılık sağlık talimatı revize edildi

Havacılık Sağlık Talimatı (SHT-MED) kardiyoloji ve göz konularını içerecek şekilde revize edilerek yürürlüğe girdi. Güncellemesi yapılan birçok algoritma sayesinde, hali hazırda lisans kaybına uğramış 10 kaptan pilot ile 150 kabin memuru uçuşa dönebilecek.
  • talimatta ne degismis bu kardiyloji ve goz konusunda, talimata nerden ulasabiliriz.
  • Hali hazırdaki iş yükümüz ve yaşanan hak kayıplarına rağmen sağlığımızı korumaya çalışmak hayli zorken haklarımızın bi yerlerden birileri tarafından aranması umut verici.. Emeği geçen herkese teşekkürler..
  • Herkesin ellerine sağlık. Olumlu ve güzel haberlere muhtaç kaldığımız şu günlerde bu kadar insanın tekrar iş başı yapabilmelerinde emeği olan herkese çok teşekkürler.
  • Danışmanınızı aKlayamazsınız. Çok ah aldı çok. Dönenleri yazmışsınız gidenleri ve dönemeyenleri de yazsaydınız...
  • Senede yapilan tek iş
  • Kedi olali bir fare tutabildiniz
  • EASA mevzuatına sözde uygun hazırlanan talimat. Hangi olan hukuka göre?
  • Bravo Pilvak-harika is cikarttiniz

Havacılık Sağlık Talimatı (SHT-MED) kardiyoloji ve göz konularını içerecek şekilde revize edilerek yürürlüğe girdi. Güncellemesi yapılan birçok algoritma sayesinde, hali hazırda lisans kaybına uğramış 10 kaptan pilot ile 150 kabin memuru  uçuşa dönebilecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Havacılık Sağlık Talimatı (SHT-MED) kapsamında ‘Akış Şemaları ve Rehber Doküman ’ı kardiyoloji ve göz konularını içerecek şekilde revize edilerek 22 Nisan 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Yayınlanan doküman ile güncellemesi yapılan birçok algoritma sayesinde, hali hazırda lisans kaybına uğramış 10 pilot ile 150 kabin memuru yeniden  uçuşa dönebilecek

Hatırlanacağı üzere SHGM, Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) ev sahipliği ve koordinasyonunda  alanında güncel yaklaşımların değerlendirilmesi ve uçucu ekiplerin mağduriyetine neden olan algoritmaların güncellenmesi için Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde 6 Haziran 2023’te  ‘kardiyoloji’, 16 Aralık 2023 tarihinde ise ‘Göz’  konulu çalıştay düzenlemişti.

Lisans kaybı yaşayan pilotlara uçuş yolu açıldı

Havacılık Tıbbi Kardiyoloji Çalıştayı sonunda SHGM' ye sunulan ‘Çalıştay Sonuç Raporu’ dokümanı göz önüne alınarak ulusal algoritmaları (akış şemalarını) içeren SHT-MED Kapsamında Akış Şemaları ve Rehber Doküman’ı hazırlanarak 27 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanarak  hali hazırda lisans kaybına uğramış pilotlara uçuşa dönüş yolu açılmıştı.

SHGM’ den yapılan açıklamada havacılık personelinin sağlık muayenelerinde, havacılık tıp merkezlerinde görev yapan uçuş tabipleri tarafından hava sağlık konularında tabi olunan ulusal ve uluslararası mevzuata uygun algoritmalar oluşturmak üzere 16 Aralık 2023 tarihinde de Havacılık Personeli Göz Sağlığı ve Hastalıkları Çalıştayı düzenlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada ulusal algoritmaları (akış şemalarını) içeren “SHT-MED Kapsamında Akış Şemaları ve Rehber Doküman’ın  Kardiyoloji ve Göz konularını içerecek şekilde revize edilerek 22 Nisan 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği belirtildi.

Yayınlanan doküman ile güncellemesi yapılan birçok algoritma sayesinde, hali hazırda lisans kaybına uğramış 10  pilot ile 150 kabin memuru  uçuşa dönebileceği öğrenildi.

Havacılık sağlık talimatı revize edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

fc ~ 10 gün önce
talimatta ne degismis bu kardiyloji ve goz konusunda, talimata nerden ulasabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flying bird ~ 10 gün önce
Hali hazırdaki iş yükümüz ve yaşanan hak kayıplarına rağmen sağlığımızı korumaya çalışmak hayli zorken haklarımızın bi yerlerden birileri tarafından aranması umut verici.. Emeği geçen herkese teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müthiş ~ 10 gün önce
Herkesin ellerine sağlık. Olumlu ve güzel haberlere muhtaç kaldığımız şu günlerde bu kadar insanın tekrar iş başı yapabilmelerinde emeği olan herkese çok teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magdurlardan biri ~ 10 gün önce
Danışmanınızı aKlayamazsınız. Çok ah aldı çok. Dönenleri yazmışsınız gidenleri ve dönemeyenleri de yazsaydınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
50 ~ 10 gün önce
Senede yapilan tek iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonunda ~ 10 gün önce
Kedi olali bir fare tutabildiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max ~ 10 gün önce
EASA mevzuatına sözde uygun hazırlanan talimat. Hangi olan hukuka göre?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 10 gün önce
Bravo Pilvak-harika is cikarttiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 10 gün önce
Shgm,Pilvak,Sağlık Danışmanı Dr.Kadir Eren ve Çalıştaya katılarak bizim tekrar uçuş hayatımıza dönmemizi sağlayan bütün doktorlarımıza şükramlarımızı sunuyorum.İyi ki varsınız
İt dalaşı ~ 10 gün önce
Sadece Türk havacılığına değil tüm dünya havacılığına referans olcak çalışmalar yapılıyor. Büyük iş başardınız tebrikler!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000