16 Aralık 2023, Cumartesi 09:01:38

THY'den sonra bir açıklama da Rolls-Royce'tan geldi

Rolls-Royce, Türk Hava Yolları’nın 70 adet Airbus A350 uçağı satın almasıyla Türkiye'nin milli havayolu şirketinin Trent XWB motorlarının en büyük operatörü olacağını duyurdu
  • rolls royce küçük türbin motordaki başarısını maalesef havayolu uçaklarında sağlayamıyor. umarım şirket yönetimi kararını gözden geçirir. “ bu da motor diğeri de motor, niye fazla para verelim” konusu değil bu. 787 yi rolls royce motorlu alan şirketlerin hali ortada, norwegian neredeyse batıyordu bu yüzden. umarım bu karar değişir, yoksa ciddi bir stratejik hata yaşanabilir!
  • Yine tribüne oynuyorlar. Hesapta gazze muhabbeti yüzünden airbustan sipariş veriyorlar. Görürsünüz yakında bu siparişi veren bolat ve ekibi şutlanır sonrada siparişler boeing ve airbus olarak yenilenir. Yoksa abd thy ye slot bile vermez. İzleyin göreceksiniz.
  • Yanlış yapıyorsa 150 alternatif yok yani çeşit başka şirket çok yok bu demek ayakta durduğuna göre motor üreten THY de alacak nereden alacak üreticiden kapanmamış ayakta olan üreten şirketten hata olabilir olmayabilir Amerika vermedi para yandı hata Rus verdi hata değilmiş bu demek sizin hata dediğiniz hata olmayabilir yüzde 50 ozaman orta yolda THY ister alın ister almasın yüzde 50 beraber kaldınız 1-1
  • Yurofakteri vermiyen alaman catliyaaaaahhh
  • Pratt and Whitney A320 serisi sorunları 2.0. Kimse bulaşmıyor bizim çok liyakatlılarımız neden böyle bir karar alıyor? Daha geçen Tim Clarke da aynısını söyledi. Trent 900 gibi bir başlangıç yapacak motorlar için gereksiz risk alınıyor.
  • Cehape, istemezuk itirazcilari yine gelişmelere karşı çıkıyor..
  • Eeeee,elin ingiliziyle ortak motor üretecem dersen,o da sana önce sıkıntılı uçağını,motorunu iteler..millet enayi,Dubai de sipariş vermemiş bu uçaga..Ama adamlar milli servetin ne olduğunu biliyor..bizim bademler parayı millet hariç nereye verirse versin mutlu oluyor...kapı kapı dolaştınız daha savaş uçağı alamadınız,maksat ingilizin gönlünü almak,dostlar alısverişte görsün
  • Thy ders almiyor; Dubai Fuarinda A350-1000 serisi ucaklar, bu motorlarin Maliyet Etkin olmamasi; Bakim intervallerinin yuksek ve Kanat ustu Zamanlarinin beklenenden son derece az olmasi nedeniyle (CEO lar acikca soyledi-Nette bulabilirsiniz) Rolls Royce Motor bakimlarini subvanse etmeyi teklif etmesine ragmen ucaklarin yerde kalis surelerinin yuksek olmasi nedeniyle siparis alamadi!!!! Youtube da konuyla ilgili Video bile var -Seyredin-Whats Wrong with A350-1000- Mentour Pilot
  • Bin tane uçak,motor alsa,dünyanın en bilmem nesi olsa ne yazar,çalışanını sömüren,baskı,mobbing,torpil yapan, işsizlikle tehdit edenler yönettikçe

Rolls-Royce, Türk Hava Yolları’nın 70 adet Airbus A350 uçağı satın almasıyla Türkiye'nin milli havayolu şirketinin Trent XWB motorlarının en büyük operatörü olacağını duyurdu

Rolls-Royce, Türk Hava Yolları'nın 100 adet Trent XWB-84 motoru ve 40 adet Rolls-Royce Trent XWB-97 motoru sipariş edeceğini duyurdu. Böylece Türk Hava Yolları dünyanın en büyük Trent XWB motorları operatörü olacak.

Trent XWB-84 motorlu A350-900'ler, Trent XWB-97 motorlu A350-1000'ler ve Trent XWB-97 motorlu A350F, 2025 ila 2033 yılları arasında teslim edilecek. Motorların bakım ve onarımı Rolls-Royce'un kapsamlı TotalCare hizmeti güvencesinde olacak.

Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika'da 340'tan fazla noktaya uçan Türk Hava Yolları, 2003 yılında 10 milyon olan yolcu sayısını son 12 ayda 82 milyonun üzerine çıkarmıştır. 

Bu önemli sipariş, havayolunun mevcut filosunu tamamlayacak ve halihazırda hizmette olan ve sipariş edilen 40 adet Rolls-Royce Trent XWB-84 motorlu A350-900 ve 26 adet Trent 700 motorlu A330 filoya dahil edilecek.

Rolls-Royce plc CEO’su Tufan Erginbilgiç şu açıklamayı yaptı:

“Bugünkü duyuru Rolls-Royce için heyecan verici ve gerçekten tarihi bir ana işaret ediyor. Bu adım, Rolls-Royce’un kârlı büyümeye ek olarak yüksek performanslı ve rekabetçi bir şirkete dönüştüğünün bir başka kanıtı. Trent XWB, büyümeye devam eden Türk Hava Yolları'nı desteklemek için mükemmel bir motordur. Bu sipariş Türk Hava Yolları'nı dünyanın en büyük Trent XWB operatörü haline getirecek. Rolls-Royce'a duydukları güven için kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye bizim için stratejik açıdan önemli bir pazar.   Havayolu şirketi dahil Türkiye'deki tüm önemli paydaşlarla uzun vadeli ortaklıklar geliştirmek ciddi önem arz ediyor. Yolcularını dünyanın pek çok noktasına ulaştırıp farklı kültürlerle kaynaştıran Türk Hava Yolları ile çalışmak için sabırsızlanıyoruz.”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat şunları ekledi:

"Bu dönüm noktası niteliğindeki sipariş, yeniliğe, operasyonel mükemmelliğe ve sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığımızın bir kanıtıdır. Gelişmiş Airbus uçaklarının filomuza eklenmesi, operasyonel yeteneklerimizi artırmanın yanı sıra çevresel hedeflerimize de önemli katkı sağlayacak. Kıtalar arasında yer alan İstanbul'daki ana üssümüzün benzersiz konumuyla, dünyanın her yerinden insanlar arasında köprü oluşturma misyonumuzu sürdüreceğiz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda filomuza katılan yeni uçaklar, daha da parlak bir geleceğe yolculuk etmemize olanak sağlayacak."

İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch konuyla ilgili şunları söyledi:

“Yapılan bu anlaşma, Birleşik Krallık'ın ekonomik büyümesine destek vermeye olanak sağlayacak. Anlaşma havacılık ve uzay sektörü için de büyük bir kazancı temsil ederken, ülke çapında yüksek vasıflı işlerin güvence altına alınmasına da olanak tanıyacak. Bu anlaşma, Nissan'ın Sunderland'deki elektrikli araç üretimine yaptığı 2 milyar sterlinlik yatırımın ve Tata'nın Birleşik Krallık'taki yeni bir giga fabrikada 4 milyar sterlin taahhüt etmesinin ardından, Birleşik Krallık üretimi için elde edilen uzun bir kazanç serisinin en yeni kazanımıdır. Bu başarılar, İngiliz üretimine yönelik planımızın işe yaradığını gösteriyor ve yakın zamanda yayımlanan Gelişmiş Üretim Planımız, kazanımların gelmeye devam etmesini sağlayacak."

Hâlihazırda hizmette olan dünyanın en verimli büyük uçak motoru olan ve İngiltere’nin Derby kentinde birleştirilen Trent XWB motoru, Türk Hava Yolları'nın sürdürülebilirlik yolculuğunu da hızlandırmaya yardımcı olacak. İlk nesil Trent motoruna göre yüzde 15 yakıt tüketimi avantajına sahip olan Trent XWB, daha az yakıtla daha fazla yol kat etmesinin yanı sıra üstün performans ve gürültü seviyeleri sunuyor. Yüzde 50 SAF (Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı) karışımıyla çalışmaya tamamen hazır durumda olan Trent XWB, gelecek için %100 SAF ile uyumlu olduğunu kanıtladı.

TotalCare hizmeti, motorun hizmette kalma süresini ve bakım maliyeti riskini Rolls-Royce'a devrederek müşteriler için operasyonel verimlilik sağlamak üzere tasarlandı. Bu endüstri lideri üst düzey hizmet teklifi, Rolls-Royce’un gelişmiş motor sağlığı izleme sistemi aracılığıyla sağlanan verilerle desteklenerek müşteriler için operasyonel kullanılabilirliği, güvenilirliği ve verimliliği artırmada önemli bir rol oynuyor.

THY'den sonra bir açıklama da Rolls-Royce'tan geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

havacı ~ 5 ay önce
rolls royce küçük türbin motordaki başarısını maalesef havayolu uçaklarında sağlayamıyor. umarım şirket yönetimi kararını gözden geçirir. “ bu da motor diğeri de motor, niye fazla para verelim” konusu değil bu. 787 yi rolls royce motorlu alan şirketlerin hali ortada, norwegian neredeyse batıyordu bu yüzden. umarım bu karar değişir, yoksa ciddi bir stratejik hata yaşanabilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine tribün ~ 5 ay önce
Yine tribüne oynuyorlar. Hesapta gazze muhabbeti yüzünden airbustan sipariş veriyorlar. Görürsünüz yakında bu siparişi veren bolat ve ekibi şutlanır sonrada siparişler boeing ve airbus olarak yenilenir. Yoksa abd thy ye slot bile vermez. İzleyin göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serhat ~ 5 ay önce
Yanlış yapıyorsa 150 alternatif yok yani çeşit başka şirket çok yok bu demek ayakta durduğuna göre motor üreten THY de alacak nereden alacak üreticiden kapanmamış ayakta olan üreten şirketten hata olabilir olmayabilir Amerika vermedi para yandı hata Rus verdi hata değilmiş bu demek sizin hata dediğiniz hata olmayabilir yüzde 50 ozaman orta yolda THY ister alın ister almasın yüzde 50 beraber kaldınız 1-1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne bileyim ben ~ 5 ay önce
ne diyon abi? 40 kere okusan bir kere anlamıyorsun.biraz noktaya virgüle şuna buna dikkat et.
İyidir ~ 5 ay önce
Yurofakteri vermiyen alaman catliyaaaaahhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 5 ay önce
Pratt and Whitney A320 serisi sorunları 2.0. Kimse bulaşmıyor bizim çok liyakatlılarımız neden böyle bir karar alıyor? Daha geçen Tim Clarke da aynısını söyledi. Trent 900 gibi bir başlangıç yapacak motorlar için gereksiz risk alınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pess ~ 5 ay önce
Cehape, istemezuk itirazcilari yine gelişmelere karşı çıkıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Man ~ 5 ay önce
Eeeee,elin ingiliziyle ortak motor üretecem dersen,o da sana önce sıkıntılı uçağını,motorunu iteler..millet enayi,Dubai de sipariş vermemiş bu uçaga..Ama adamlar milli servetin ne olduğunu biliyor..bizim bademler parayı millet hariç nereye verirse versin mutlu oluyor...kapı kapı dolaştınız daha savaş uçağı alamadınız,maksat ingilizin gönlünü almak,dostlar alısverişte görsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa kaya ~ 5 ay önce
Vay arkadaş ne motor uzmanı varmış memlekette!! Bi de uçak motoru yapamıyomuşuz,utanmada yok bunlarda RR yazdıklarınızı görse gülmekten motor yapamaz adamlar, siz önce motor yapın da ondan sonra eleştirin derler adama....klawye uzmanları size...
AYNI HATA ~ 5 ay önce
Thy ders almiyor; Dubai Fuarinda A350-1000 serisi ucaklar, bu motorlarin Maliyet Etkin olmamasi; Bakim intervallerinin yuksek ve Kanat ustu Zamanlarinin beklenenden son derece az olmasi nedeniyle (CEO lar acikca soyledi-Nette bulabilirsiniz) Rolls Royce Motor bakimlarini subvanse etmeyi teklif etmesine ragmen ucaklarin yerde kalis surelerinin yuksek olmasi nedeniyle siparis alamadi!!!! Youtube da konuyla ilgili Video bile var -Seyredin-Whats Wrong with A350-1000- Mentour Pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok ta umurlarında ~ 5 ay önce
bu siparişlerde kimin cebine ne kadar komisyon girdi. bizimkiler ona bakar. yoksa çokta umurlarında şirket. %1 bile aldıklarını varsaysan bile milyonlarca dolar yapar, ki % 1 e parmaklarını kımıldatmaz badem bıyık tayfası
Aynı hata'ya ~ 5 ay önce
Siyasal islamcılar hiç ders alır mı onlar için varsa yoksa para ve çıkar ile tribüne oynama,göz boyama...
Aaa olur mu hic ~ 5 ay önce
Airbus boeing den hep daha iyidir, öndedir falan fesmekan ya, tabi öyleymiş :) söylediklerinin hepsi dogru bu arada, sorunlu motorlara hiç girmiyorum bile, artık aırbus çı kardeşlerimiz ugrasırlar arızalarla hem de ust tipin ust tipi krem döla krem 350 de, kısmet :)
Airbus ~ 5 ay önce
Şirket geleceğini 350 üzerine kuruyormuş ya hani, bunun simülatöründen çıkınca gönül kayması yaşanıyor falan ya hani, o yeter be gerisi hikaye :) sar ordan 150 tane daha :)
İyi de ~ 5 ay önce
İyi de, Körfez havayolları ile karşılaştırıldığında Türkiye şartları görece daha iyi. Orada sıcaklıklar ve kum fazla. Motorun bizim uçaklarımızdaki performansı nispeten daha iyi olacaktır.
Başka nokta ~ 5 ay önce
Eurofightler hatta ileride muhtemel tanker uçak alımı ilede alakalı bu siparişler malum thk elindeki tanker uçakları ya sıfır airbus ile yada thy elindeki a330'ları dönüştürmeyi düşünüyor.Kısaca işin içinde sizin sandığınız gibi bir hata olmayabilir.
Torpil airlines ~ 5 ay önce
Bin tane uçak,motor alsa,dünyanın en bilmem nesi olsa ne yazar,çalışanını sömüren,baskı,mobbing,torpil yapan, işsizlikle tehdit edenler yönettikçe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kula minnet eylemem ~ 5 ay önce
İşsizlik ile tehdit etse nolcak? Rızkı veren Hüda'dır, Kula minnet eylemem! Verir tazminatı, isteyen çıkar.. bu kadar net
Kula minnet yazana ~ 5 ay önce
Bunları kula kulluk edenlere anlat.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000