29 Nisan 2024, Pazartesi 13:16:38

TAV, Almatı'da Yeni Terminal İçin Gün Sayıyor

TAV Havalimanları Holding’in portföyünde bulunan Kazakistan Almatı Havalimanı’nın yeni terminal binası açılış için gün sayıyor. Peki, süreç nasıl işliyor?
  • Sayın zabun sektörün uzman isimlerindendir. Havalimanı işletmesi konusunda üstüne adam tanımam. Helal olsun.

TAV Havalimanları Holding’in portföyünde bulunan Kazakistan Almatı Havalimanı’nın yeni terminal binası açılış için gün sayıyor.  Peki, süreç nasıl işliyor?

Hava trafik kontrol kısmı hariç tamamı TAV’a ait olan havalimanı için yeni terminal binası yapımı hızla devam ediyor. AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık, çalışmaları yerinde inceledi. 

Mevcut terminalde hem iç hat hem de dış hat operasyonları yürütülen Almatı Havalimanı’nda terminal binası inşaatının tamamlanmasıyla birlikte uluslararası operasyonlar tamamen yeni terminal üzerinden gerçekleştirilecek.

196 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Havalimanındaki operasyonlar hakkında bilgi veren TAV Havalimanları Yöneticisi Yağız Zabun, yeni terminalin yatırım maliyetinin 196 milyon dolar civarında olduğunu ifade etti.

Zabun, yeni terminale geçiş sonrasında renovasyon işleminin başlayacağını ve mevcuttaki terminalin bagaj/handling alanının yetersiz kaldığını ifade etti. Uçaktan iniş sonrasında terminalden ayrılma süresinin uzun olduğunu ve yolculuk konforunu etkilediğini söyledi. 

TAV TECRÜBESİ ÖN PLANA ÇIKACAK

Mevcut alanını hem iç hat hem de dış hata hizmet verdiği için operasyon sürelerinin uzadığını belirtti. Yeni terminal ile birlikte TAV tecrübesinin daha ön plana çıkacağını söyledi. 

Yer hizmetleri konusunda da HAVAŞ’ın kısa süre içerisinde faaliyetlere başlayacağı öğrenilirken, bu alanda iki şirketin faaliyet göstereceği ifade edildi.



İNŞAAT NE ZAMAN BİTECEK?

İlk planlamalara göre Ağustos 2024’te açılması beklenen yeni terminal için çalışmaların hızlandırıldığını söyleyen Zabun, “İnşaat ile ilgili sahada kapasitemizi artırdık. Buna bağlı olarak da yeni terminalin Haziran ayında kullanılabilir hale gelmesini bekliyoruz” dedi.

TOPLAM YOLCU KAPASİTESİ 14 MİLYONA ÇIKACAK

Zabun, toplamda 14 milyon yolcu/yıl kapasitesine ulaşılması beklenen havalimanı için 2050 yılına kadar master plan çalışması yapıldığını söyledi.

Almatı Havalimanı için 2050 sonrasının da planlandığı belirtildi. 

©AirportHaber.com











TAV, Almatı'da Yeni Terminal İçin Gün Sayıyor

Yorumlar

Zabun ~ 16 gün önce
Sayın zabun sektörün uzman isimlerindendir. Havalimanı işletmesi konusunda üstüne adam tanımam. Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000