06 Mayıs 2024, Pazartesi 10:11:01

Akrobasi pilotunun uçağı akbaba ile çarpıştı!

San Javier Uluslararası Havacılık Festivali'nde (San Javier Air Festival) bu Pazar günü gösteri yapan pilotlardan biri olan Olivier Masurel, Valladolid'deki Matilla de los Caños havaalanına dönüşü sırasında meydana gelen bir kaza sonucu hayatını kaybetti.

San Javier Uluslararası Havacılık Festivali'nde (San Javier Air Festival) bu Pazar günü gösteri yapan pilotlardan biri olan Olivier Masurel, Valladolid'deki Matilla de los Caños havaalanına dönüşü sırasında meydana gelen bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Organizatörler, olayın bir akbabanın kokpite çarpması sonucu gerçekleştiğini bildirdi.

Haber ajansı EFE'nin aktardığına göre, Masurel'e eşlik eden başka bir akrobatik pilot, uçuş sırasında akbabanın kokpite çarptığını ve Masurel'in bu darbeden bilincini kaybettiğini gözlemledi. Diğer pilotun çabalarına rağmen, uçağın düşüşü engellenemedi.

Kaza, hava gösterisinin sona ermesinin ardından pilotun Matilla de los Caños'daki havaalanına dönüşü sırasında meydana geldi. Castilla-La Mancha 112 acil servisi, olayın saat 15:51 civarında gerçekleştiğini ve uçağın düşer düşmez alev alarak tamamen küle döndüğünü bildirdi.

Hava gösterisi organizatörleri, Masurel'in ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, "Uçmak onun tutkusuydu ve bu trajik kaza onun hayatını aldı. Yükseklerde uç, sevgili Olivier" dediler.

Murcia Bölgesi Başkan Yardımcısı José Ángel Antelo, haberi alır almaz derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Kalbimiz ailesi ve arkadaşlarıyla bu acı zamanlarında" dedi ve Olivier Masurel'e başsağlığı diledi.







Akrobasi pilotunun uçağı akbaba ile çarpıştı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000