Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

THY ve Hava İş arasında anlaşma yakın

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasındaki TİS görüşmeleri başka bir boyuta evrildi.

THY-Hava İş arasında neler oluyor?

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde kartlar açık oynanmaya başladı.

Hayal Kırıklığı

Enflasyonun yükselişe geçtiği dönemden beri, yani aşağı yukarı 4-5 senedir TGS başta olmak üzere Türk Hava Yolları ve iştirak şirketlerinde çalışan personeller arasında bir makas söylemi oluşmuştu.

Ya bizde olsaydı? - 5 saat uçakta beklenir mi?

Geçtiğimiz hafta içinde Japonya'nın Başkenti Tokyo'da yaşanan kaza herkesin malumu. Orada yaşananlar havacılık tarihindeki yerini aldı bile. Ancak asıl mesele buradan çıkarılacak dersler elbette.

Beklenti

Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ikramiyelerden faydalanacak olan şirketlerin personelleri belli oldu.

Açıklanan ikramiye nasıl karşılandı?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat çalışanların merakla beklediği açıklamayı yaptı. Bu yılın ortasında 2 maaş ikramiye veren yönetim 2 maaş daha ikramiye vereceğini duyurdu.

Atatürk Havalimanı'nın son hali

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Pegasus'un Trabzon kaza kayıtlarının ortaya çıkmasıyla ilgili kısa bir yazı yazmıştım.

TALPA'dan evlere şenlik açıklama!

Bundan yaklaşık 6 yıl önce, yani Ocak 2018'de Pegasus uçağı Trabzon meydanında pistten çıkarak kuzey yönünde deniz tarafına yönelmişti. Yani büyük bir facia atlatılmıştı.

4 yıl önceki Pegasus kazası üzerine...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus uçağının pistten çıkarak kırıma uğradığı kazanın üzerinden 4 yıla yakın bir zaman geçti. Bu süreç sonunda bir kaç kez bilirkişi raporu da yayınlanmıştı. En yeni rapor dava dosyasına geçtiğimiz günlerde sunuldu.

Ajet hayırlı olsun

Türk Hava Yolları'nın alt şirketi Anadolujet ayrı bir şirket olarak hafta içinde Ajet oldu. Ajet'in çok agresif büyüme planları var. Anadolujet olarak bir yere kadar büyüyen şirket Ajet olarak görünüşe göre çok da büyük adımlar atacak.

THY'nin dev siparişi

Türk Hava Yolları geçtiğimiz iki haftaya Airbus ile olan uçak siparişi görüşmeleriyle damga vurdu desek yanılmış olmayız.

Sabiha Gökçen Havalimanı!

Geçtiğimiz hafta içi Sabiha Gökçen'den Pegasus'un davetlisi olarak Ata'mızı anmak üzere Samsun seyahati yaptık.

THY'deki arıza 'Geliyorum' dedi mi?

Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz günlerde yaşanan BT arızası her ne kadar giderilmiş olsa da yaşanan mağduriyet yaklaşık 3 güne yayıldı. Söz konusu arıza 'geliyorum' dedi desek çok da yanılmış olmayız.

Atlasglobal çalışanlarının bekleyişi sürüyor. Son durum ne?

Türkiye'nin bir dönem önemli havayolu şirketleri arasında yer alan Atlasglobal'in mağdurlarının bekleyişi sürüyor.

THY’nin İsrail seferleri - İnisiyatife denk gelmek

İsrail ile Filistin arasında yaşananlar sonrası Tel Aviv’de hava trafiği durma noktasına geldi. İstanbul- Tel Aviv seferlerini 15 yıl boyunca alternatifsiz olarak yapan THY bu kente seferleri henüz durdurmadı. Avrupa’dan bir çok havayolu seferleri durdurma kararı alırken THY bu yolu seçmedi.

İnisiyatif almadan çalışmak!

Geçtiğimiz hafta yazdığım kısa bir değerlendirme yazısından sonra epey tepki aldım. Benim sendikadan beslendiğim falan söylendi yazıldı epey. Çok önemli değil. Alıştık artık bunlara.

Eurocontrol ve havacılık tazminatı konusu

Eurcontrol'ün hava trafik kontrolörleri için ödediği ücret ve sonrasındaki süreç bir adaletsizlik mi değil mi tartışmaları yeniden gündeme gelecek gibi görünüyor.

THY ve iştiraklerindeki emeklilik durumu

Türk Hava Yolları'nda EYT ile emekli olacaklara yönelik çalışmalar başladı.

İstanbul'u sel götürdü... Operasyon devam!

Dünyanın birçok ülkesinde olağanüstü hava şartlarında hava operasyonlarının aksamasına ve havalimanlarının kapanmasına şahit olduk. Burada herhangi bir tuhaflık yok. Geçtiğimiz hafta içinde de İstanbul'da, özellikle kuzey tarafını etkileyen çok şiddetli yağış meydana geldi.

Sabiha Gökçen'de 2. pist nihayet açılıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 10 yıla bir yapım sürecinin ardından sonunda 2. pist bu kez açılıyor.

Çocuksuz seyahat dönemi başlıyor

Havayolu seyahatinde çocuk gürültüsünden hoşlanmayanlar için yeni bir dönem başlıyor.

THY iştiraklerinde neler oluyor

Türk Hava Yolları dışarıdan bakıldığında çalışma şartları ve ekonomik koşulları açısından tercih edilebilir bir şirket haline geldi. Uzun yıllardır sürdürülen sistem artık akıllara bu durumu kazıdı.

THY Genel Kurulu - Personelin maaşları

Türk Hava Yolları'nda merakla beklenen Genel Kurul gerçekleşti.

Tavan Fiyat

Türkiye'de bir süredir gündemde olan tavan fiyata geçtiğimiz hafta zam geldi. İç hatlardaki tek yön uçak biletinin maksimum ücreti 1.150 TL'den 1.655 TL'ye yükseltildi.

Zam meselesi- TGS arada kaynadı

Türk Hava Yolları’nda yüzde 20’lik zam Hava İş’in çabasıyla yüzde 41’e çıkarıldı. THY Teknik’te de zam oranı buradan cesaret alan Özçelik İş’in çabasıyla yüzde 41 olarak açıklandı. DOCO’da sendikalı personel yüzde 41 zam aldı.