08 Nisan 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

THY ve iştirakleri

Türk Hava Yolları alt markası Anadolujet'ten AJET'e geçiş resmen tamamlandı. İlk uçuş da gerleştirildi. Hayırlı uğurlu olsun.

Şirketin henüz yeni olması sebebiyle çeşitli aksaklıklar var. Müşterilerin çağrı merkezine ulaşamadığı, yaşadıkları aksaklıklar karşısında yetkililerce çözüm üretilmediği gibi çokça şikayet var. Bu yolcu açısından son derece can sıkıcı bir durum. Ancak yeni bir şirkette bunun olması da biraz olağan. Mutlaka sistem tam olarak oturacaktır. Hızlıcı hareket edilmesi AJET tarafının üstüne düşen görevdir. Umalım da yolcu mağduriyeti çok uzun sürmesin.

Buradaki en önemli konu THY tarafından geçiş yapan personelin çeşitli hakları...

-Sendikal hakları ne olacak?

-Ücretlendirmedeki farklılıklar karşısındaki mağduriyet nasıl çözülecek?

-Sendika herhangi bir aksiyon alacak mı?

Bu sorulaı şu an yanıtsız.

DO&CO'daki şiddet iddiası

Geçtiğimiz aylarda DO&CO ile ilgili bir yazı yazmıştım. Personelin çalışma şartları, maaşları ve sosyal hakları gibi konuları ele almıştım. Personel tarafı adeta bu yazıyı bekler gibi sarılmıştı o satırlara... 

Şimdi başka bir boyut kazandı DO&CO'daki durum. Bir kadın personelin darp edildiği ve tartaklandığı iddiasıyla davalık olmasını AirportHaber'den okumuşsunuzdur. Daha önce de söylemiştim. DO&CO'daki şartlar havacılık sektöründe çalışan şirketler arasında en zor olanlardan biri... Belki de en zoru. 

En aşağıdan en yukarıya kadar yönetici kademesinde çözülmesi gereken sorunlar var. Personeller ağır şartlar altında çalışıp THY tarafıyla kıyaslanmayacak ücretlerle çalışıyor. Yani işleri de şartları da çok zor. 15 saatin üzerinde çalıştığı söylenen çalışanlar var. Nasıl olacak bu işler? DO&CO'nun en üst yönetimine sesleniyorum. Lütfen ilgilenin. Mesai olgusunda bazı değişikliklere gidin. Kalmak ismeyene mobbing yapılmasın. İnsani şartlar oluşturmak öncelikli hedefiniz olmayacak mı?

Bu kadar zorluğun üstüne bir de darp iddiası... Diyecek birşey bulamıyorum.

THY Destek Hizmetleri A.Ş (TSS)

TSS çalışanlarından da sıklıkla mesajlar alıyoruz. Onların da zam talepleri karşılık bulmadı. Makas açılıyor. Bir dahaki dönemde THY'nin mutlaka ilgilenmesi gereken şirketlerin başında geliyor.

İlerleyen dönemlerde TSS ile ilgili daha kapsamlı bir bilgilendirme yapacağım

THY ve iştirakleri

Yorumlar

Torpilin Gözünü Seveyim kayıpesYaist ~ 21 gün önce
Harekattan gelenler minibüs şoförünün müdür olmasıyla başladı . İşçi bile şefliğe yükseldi. Hemde koordinasyon. Memurlar müdürlüğe kadar uzadı . Kargodan bile müdür şef geldi . Adamlar işleyişi değil terminali bile bilmiyor . Memurlar işçilerde tırmalasın dursunlar . Ağalar paraları götürdü . Dua ya devam edin ve biate. Kula kullukla götürün malları . Tgs den sonrası çoban bile olamazsınız .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yiyin babalar yiyin ~ 22 gün önce
Fatih Bey Şimdi Ali KIDIK bey'in paylaşmış olduğu yazıyıda okuma şansım oldu müdür ve üstü yöneticilerin % 112 ile % 245 zam aldıkları iddaa edilen bir msj gelmiş kendisine şoklar içerisindeyim. Bir tss personeli olarak insanları nasıl enayi yerine koydukarını nasıl sömürdüklerini nasıl insan yerine koyulmadığımızı görünce çocuklar gibi ağlayasım harkırasım geldi. Bir kesim insan bir kesim dediğim tgs ve tss personellerinin yaklaşık 30 bin kişiden bahsediyoruz ortalama 25 bin tl ile idare etmek zorunda kalmalarına mı üzüleyim yoksa bu zamlarla belki 300 bin belki 400 bin tl alacak olan vicdanı kalmamış insanlardan mı bahsedeyim bilemedim. yanlış anlaşılmasın kimsenin aldığında şükür gözümüz yok lakin ortada anlatılmayacak derecede adeletsiz bir sistemden bahsediyoruz. Bir kısım kıt kanaat geçinmek zorunda kalırken bir kısım da zenginlik içerinde keyıf çatıyor. Çok yazık çok bu dünyada değil ise ahırette bunların hesabı çok çetin olacaktır. Rabbimize havale ediyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hele şükür ~ 21 gün önce
Hele şükür tepkinizi 'şoför' yerine koyduğunuz kokpitten, 'garson' ile kıyas ettiğiniz kabinden, 'tamirci parçası' olarak gördüğünüz teknikten çektiniz de asıl muhattabına ilettiniz. Gelir eşitsizliğinin sorumlusu kokpit, kabin ya da teknik değildir; sorumlu çalışanlarına damlalıkla zam verip (%40, %50, %56, %64) iş kendilerine gelince bol keseden dağıtanlardır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000