23 Nisan 2024, Salı 14:22:03

Rusya'dan THY'ye karşı sert tavır!

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ruslara "Türk Hava Yolları'nın hizmetlerinden yararlanmanın uygun olup olmadığı konusunda düşünmelerini" tavsiye etti.
  • İyi bundan sonra Belarus aktarmalı uçarsınız serkeş Ruslar. Latin Amerika bile adam yerine koymuyor demek ki bu da mı gol değil ofsayt Rusman ha!
  • Su rusya denilen cenabet milletin seyini
  • Thy Rusyada ozenli ve kaliteli calismiyor; giden ucaklar filonun en konforsuz ucaklari; ustelik teknisyen olmasina ragmen Moskovada bakim malzemeleri kisitli ve en ufak arizalar buyuk gecikmeler demek-Moskova ekibide guclenmeli
  • Thyde kalite dustu
  • Her 10 kişiniden 8-9 tanesi ilticaya gittiği için ülkeler artık Rusları kabul etmiyor. Ayrıca sadece Ruslara özel bir uygulama yok Türklerde aynı şekilde, hatta geçenlerde Türkiye'nin havalimanı transit vizesi koyduğu ülkelerin tamamı ve daha fazlası şuan bu durumda.
  • Niye rusca açıklama yapmak zorundamı Türk Hava Yolları İstanbul rusyanın bir eyaletimi? Doğal olarak İngilizce ve Türkçe açıklama yapacak
  • Ornegin en dusuk kalite dokulen ucaklar Rusyay gider
  • Gururumuz hava yollarımız ile ilgili sorun değil.Meksika sınırını geçmeye çalışan rus vatandaşlarının gelmesini istemeyen şatin amerika ülkesinin yaptığı uygulama
  • Bu hesabı "Meksika'dan ABD'ye çitleri atlayarak nasıl geçilir" videosu yapıp youtube'a atan Türklere sorun.
  • hükümetlerin hamlelerinin sonucunu vatandaşları çekiyor. bu türkiye içinde rusya içinde aynı.. rüzgar eken fırtına biçer

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ruslara "Türk Hava Yolları'nın hizmetlerinden yararlanmanın uygun olup olmadığı konusunda düşünmelerini" tavsiye etti.

RBC'nın manşetten verdiği habere göre Rusya Büyükelçiliği, bu çağrıyı "THY, ülke vatandaşlarını Latin Amerika ülkelerine transit uçuşlara almadığı için" yaptı.

Diplomatik misyonun basın servisi bunu RBC'ye verdiği demeçte  "Sorun ciddi. Türk yetkililerin olayın ciddiyetinin ne kadar farkında olduklarını bilmiyoruz. Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, ortaya çıkan sağlıksız duruma havayolu şirketinin (THY) dikkatini çekti. Büyükelçilik de Türk Dışişleri Bakanlığı ile hem yazılı yani resmi notayla hem de sözlü olarak temasa geçti. Henüz net bir yanıt alınamadı" dedi.

Büyükelçiliğe göre, son haftalarda İstanbul havalimanından Latin Amerika'ya transit uçuş için geçiş yapan Rus vatandaşlarının uçağa binmelerine izin verilmediği vakalar yaşandı. Elçilik, bu yolculara THY çalışanlarının "pek doğru olmayan davranışlar içine girdiğini" de savundu.

İddialara göre THY, varış ülkelerinin Rusların kabulüne ilişkin katı kurallar koyduğunu ifade ediyor ve bunları dönüş biletinin mevcudiyeti, nakit para bulundurulması, otel rezervasyonu, turizm dışında bir seyahat amacı olması durumunda gezinin amacıyla ilgili destekleyici belgeler olarak talep ediyor.

Büyükelçiliğin basın servisi, Türk Hava Yolları'nın bu bilgiyi internet sitesinde Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığını ancak Rusça olarak yayınlamayı reddettiğini belirtti. Yaşanan bu sorun Rusya Büyükeliliği'nin  23 Nisan sabahı "Türk havalimanlarında hakları ihlal edilen Ruslara yönelik bir dizi tavsiye yayınlayacağiı" belirtildi.

Ocak 2023'te Rusya Tur Operatörleri Birliği, Meksika'daki sınır muhafızlarının, ülkeyi geçiş bölgesi olarak kullanma vakalarının artması nedeniyle Rusların girişine daha az izin vermeye başladığını bildirmişti.

Rusya'dan THY'ye karşı sert tavır!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

ruski ~ 9 gün önce
İyi bundan sonra Belarus aktarmalı uçarsınız serkeş Ruslar. Latin Amerika bile adam yerine koymuyor demek ki bu da mı gol değil ofsayt Rusman ha!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok kaldirdiniz ~ 9 gün önce
Su rusya denilen cenabet milletin seyini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok haklilar ~ 9 gün önce
Thy Rusyada ozenli ve kaliteli calismiyor; giden ucaklar filonun en konforsuz ucaklari; ustelik teknisyen olmasina ragmen Moskovada bakim malzemeleri kisitli ve en ufak arizalar buyuk gecikmeler demek-Moskova ekibide guclenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklilar ~ 9 gün önce
Thyde kalite dustu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok beklersiniz ~ 9 gün önce
Her 10 kişiniden 8-9 tanesi ilticaya gittiği için ülkeler artık Rusları kabul etmiyor. Ayrıca sadece Ruslara özel bir uygulama yok Türklerde aynı şekilde, hatta geçenlerde Türkiye'nin havalimanı transit vizesi koyduğu ülkelerin tamamı ve daha fazlası şuan bu durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 gün önce
Niye rusca açıklama yapmak zorundamı Türk Hava Yolları İstanbul rusyanın bir eyaletimi? Doğal olarak İngilizce ve Türkçe açıklama yapacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 gün önce
THY hizmet sektöründe olan ticari bir kuruluştur.Dil,din,ırk ayrımı yapmaz.ngilizce beynelmilel bir dildir fakat taşıdığın yolcu sayısına bağlı olarak nasıl ki,Türkçe,İngilizce'nin yanısıra Arapça açıklama yapılıyorsa,Rusça'da yapılabilir,Japonca'da,fransızcada.Seni rahatsız eden ne?
En ~ 10 gün önce
Ornegin en dusuk kalite dokulen ucaklar Rusyay gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canım THY ~ 10 gün önce
Gururumuz hava yollarımız ile ilgili sorun değil.Meksika sınırını geçmeye çalışan rus vatandaşlarının gelmesini istemeyen şatin amerika ülkesinin yaptığı uygulama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 10 gün önce
Bu hesabı "Meksika'dan ABD'ye çitleri atlayarak nasıl geçilir" videosu yapıp youtube'a atan Türklere sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siyasi ~ 10 gün önce
hükümetlerin hamlelerinin sonucunu vatandaşları çekiyor. bu türkiye içinde rusya içinde aynı.. rüzgar eken fırtına biçer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000