20 Ocak 2020, Pazartesi 13:05:37

SHGM Genel Müdürü kapasite kısıtlamasını savundu!

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistin normal bakım ve tamir işlemleri ile zaman zaman ortaya çıkan meteorolojik şartlar dolayısıyla hava yolu şirketlerine ilave sefer izni verilmediğini bildirdi.
  • Bunların art niyeti en başından belliydi zaten. İstanbul Havalimanının açılmasına 3-4 ay kala Sabiha Gökçen'deki yeni pist ve kulenin yapımı bıçakla kesilmiş gibi durdu. Kapasite sadece uçuşların yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde yetersiz geri kalan saatlerde gayet de yeterli. Şimdi de hava koşulu filan diye uydurmuşlar milleti kandıracak bi bahane buluncaya kadar devam edecekler anlaşılan.
  • Pekiiiii..Sabiha da bitişi yılan hikayesine dönem ikinci pistin müteahhidi kim biliyor musunuZ?? Ben solimmmm: KALYON İNŞAAT, nam ı değer eski plastik pencere firması şimdinin efsane inşaat firması :) pekiiii bu kalyon kim biliyor musunuz? Soliiimmm: İGA NIN EN BUYUK HİSSEDARI. Pekiiii İGA kim bir misiniz? Sööliiimmm: istanbbul hlimanı işletmecisi!!! Dünyanın bi yerinde bole bir komedi gösterin köprüden AtlıCaM wallahi. Yani sen rakip havalanın pistini yapacak??? Yahu o pist hiç biter miiii??? Ülkeye bak yaaa..eyy yandaş müteahhitler bu ülkeyi somurup bitirmek için insan hayatı uçak kazası vs de size ders olmaz..
  • Sayın Genel mudurum Televizyonlar Erken Genel Secimlerden bahsediyor .her ne kadar Iktıdar tarafı dogru degil diyorsada. siz yinede bir düşünün. dogruda olabılır.
  • Sizi gayet ıyı anlıyoruz sayın Genel mudurumuz. Emir buyuk yerden gelince peki efendim geregini yaparım . deyip itaatinizi belirtirsiniz. Kavak ilcesinden gelip buralara yukselmek kolay degıl tabii.
  • Bu kadar müteahhit ve asfalt firmasını şaha kaldırıp 2 pisti yıllardır yapamayıp(bilerek yapmayıp) :/ sonra kapasite yüzünden güvenlik zırvasına kimse inanmaz saçmalık sadece... Bırakın bu işleri..
  • Slot Coordinated havalimanına permit eliyle kısıtlama yaptınız. Baktınız kimse yemedi üstüne bir de meteorolojik şart dediniz. Dünya sivil havacılığı şu açıklamalarınıza bir yerleri ile güloyor. Sadece sektörü değil yakında uzayı da bükersiniz siz....
  • Yarabbi şükür tayfasından bu da
  • Allah hiç kimseyi inanmadığı bir şeyi savunma durumunda bırakmasın.
  • Sınırlama konusunda hemen cevap verildi, peki bunca zamandır 2. pist 2. pist ne oldu ne olacak bir aksiyon var mı şeklindeki soruların neden cevabı yok ? Sadece çalışmalar devam ediyor...... Başka bir bilgi verilmiyor. Bu kısıtlamaya verildiği gibi net bir cevap net bir açıklama neden yok ?
  • Biriniz de cesaretle cikip Istanbul hava limanini gelistirmek icin ya da Pgs'nin onunu kesmek icin yaptik desin,bu millet sizin dusundugunuz kadar saf ve cahil degil...

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistin normal bakım ve tamir işlemleri ile zaman zaman ortaya çıkan meteorolojik şartlar dolayısıyla hava yolu şirketlerine ilave sefer izni verilmediğini bildirdi.

Kesici, yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanan hava yolu şirketlerinden  yapılan ilave sefer izni başvurularının değerlendirildiğini ancak pist tamir çalışmaları ile zaman zaman ortaya çıkan meteorolojik şartların getirdiği uçuş emniyetinde yaşanabilecek olumsuzluklar dolayısıyla söz konusu iznin verilmediğini anlattı.

Tek bir pistle yıllardır hizmet veren Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılan pist bakım ve tamir çalışmaları nedeniyle mayıs ayı sonuna kadar mevcut pistin 3 gece 5 saat, 4 gece 3 saat kapatılmasının planlandığını dile getiren Kesici, mayıs ayı sonundan yıl sonuna kadar ise her gece 3 saat pisti kapatılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Söz konusu nedenle pist kapasite kullanımının sınırlara dayandığını ve ilave trafik alınmasının uygun olmayacağının değerlendirildiğini ifade eden Kesici, "Bununla birlikte mevcut haklar çerçevesindeki uçuşlar yapılmaya devam etmektedir." dedi.

Kesici, mevcut hakların kullanılmasıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmediğinin altını çizerek, yalnızca ilave taleplere sınırlama getirildiğine dikkati çekti.

Diğer taraftan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmalarının devam ettiğini, ikinci pistin yıl sonundan önce açılmasının planlandığını belirten Kesici, şunları kaydetti:

"Havalimanımızda pist bakım ve tamir çalışmalarının devam etmesi ve zaman zaman etkili olan meteorolojik şartlar nedeniyle uçuş emniyetinin sağlanması için ilave sefer izni verilmedi. İkinci pist çalışmalarının tamamlanmasının ardından hava yolu şirketlerinin ilave uçuş izinleri yeniden değerlendirilerek şartların uygun olması halinde söz konusu izinler verilecek."

SHGM Genel Müdürü kapasite kısıtlamasını savundu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Art Niyet ~ 4 yıl önce
Bunların art niyeti en başından belliydi zaten. İstanbul Havalimanının açılmasına 3-4 ay kala Sabiha Gökçen'deki yeni pist ve kulenin yapımı bıçakla kesilmiş gibi durdu. Kapasite sadece uçuşların yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde yetersiz geri kalan saatlerde gayet de yeterli. Şimdi de hava koşulu filan diye uydurmuşlar milleti kandıracak bi bahane buluncaya kadar devam edecekler anlaşılan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müteahhhh iiit ~ 4 yıl önce
Pekiiiii..Sabiha da bitişi yılan hikayesine dönem ikinci pistin müteahhidi kim biliyor musunuZ?? Ben solimmmm: KALYON İNŞAAT, nam ı değer eski plastik pencere firması şimdinin efsane inşaat firması :) pekiiii bu kalyon kim biliyor musunuz? Soliiimmm: İGA NIN EN BUYUK HİSSEDARI. Pekiiii İGA kim bir misiniz? Sööliiimmm: istanbbul hlimanı işletmecisi!!! Dünyanın bi yerinde bole bir komedi gösterin köprüden AtlıCaM wallahi. Yani sen rakip havalanın pistini yapacak??? Yahu o pist hiç biter miiii??? Ülkeye bak yaaa..eyy yandaş müteahhitler bu ülkeyi somurup bitirmek için insan hayatı uçak kazası vs de size ders olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reyhan ~ 4 yıl önce
Biz Yaşlı Engeliyiz bizlerden toplu taşıtlara para almayın hava Alanında çok Perısan oluyoruz lutfen Her şey Para demek değildir
Taner ~ 4 yıl önce
Sayın Genel mudurum Televizyonlar Erken Genel Secimlerden bahsediyor .her ne kadar Iktıdar tarafı dogru degil diyorsada. siz yinede bir düşünün. dogruda olabılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 4 yıl önce
Sizi gayet ıyı anlıyoruz sayın Genel mudurumuz. Emir buyuk yerden gelince peki efendim geregini yaparım . deyip itaatinizi belirtirsiniz. Kavak ilcesinden gelip buralara yukselmek kolay degıl tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müteahhit!! ~ 4 yıl önce
Bu kadar müteahhit ve asfalt firmasını şaha kaldırıp 2 pisti yıllardır yapamayıp(bilerek yapmayıp) :/ sonra kapasite yüzünden güvenlik zırvasına kimse inanmaz saçmalık sadece... Bırakın bu işleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatal Error ~ 4 yıl önce
Slot Coordinated havalimanına permit eliyle kısıtlama yaptınız. Baktınız kimse yemedi üstüne bir de meteorolojik şart dediniz. Dünya sivil havacılığı şu açıklamalarınıza bir yerleri ile güloyor. Sadece sektörü değil yakında uzayı da bükersiniz siz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He ya he ~ 4 yıl önce
Yarabbi şükür tayfasından bu da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 4 yıl önce
Allah hiç kimseyi inanmadığı bir şeyi savunma durumunda bırakmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEDEN ~ 4 yıl önce
Sınırlama konusunda hemen cevap verildi, peki bunca zamandır 2. pist 2. pist ne oldu ne olacak bir aksiyon var mı şeklindeki soruların neden cevabı yok ? Sadece çalışmalar devam ediyor...... Başka bir bilgi verilmiyor. Bu kısıtlamaya verildiği gibi net bir cevap net bir açıklama neden yok ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cancan ~ 4 yıl önce
Biriniz de cesaretle cikip Istanbul hava limanini gelistirmek icin ya da Pgs'nin onunu kesmek icin yaptik desin,bu millet sizin dusundugunuz kadar saf ve cahil degil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000