22 Aralık 2020, Salı 13:40:40

Temel Kotil savunma sanayii şirketlerini uyardı

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil savunma sanayisi şirketleri 'bilgi güvenliği' konusunda uyardı.
  • Sen ve senin gibiler de dünyadan izole olsa keşke...
  • Sen milli ve yerlimisin? Bırak uçağı biz trım ürünlerini yerli yemeğe razıyız.Ülkede buğday ürerilmiyor.Seka varken kağır ihraç ediyorduk,şimdi ülke kağıda muhtaç.Milli yerli lafı sadece sizin bir hikayeniz.
  • Temel in tüm çalışanlara forward ettiği fıkra tadındaki maillerini özledik.uçağı merakla bekliyoruz.bakalım ne çıkacak inşallah f4 çıkmaZ sonuç
  • Merak ediyorum!!!
  • Çok üzme kendini göklerden ne geliyordu karar mı? Bir Türk evladı proje yalanları ile harcadıklarının, kayırdıklarını, kovduklarının, fişlediklerinin hesabını sorana kadar rahat ol, sıkıntı yok.
  • Boyuna tarihleri değiştiren ha bugün ha yarın diyen,dış destek ve teknoloji,ekipman,parça yardımı almasa hiçbir şey yapamayacak, Thy'ye fetocuları tıka basa dolduran adam ülkenin bekasından bahsediyor ! Sen ve hamdi hala nasıl serbestçe geziyorsunuz akıl almıyor ama burası Türkiye maalesef !

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil savunma sanayisi şirketleri 'bilgi güvenliği' konusunda uyardı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 'Milli Muharip Uçak'ın fiziksel olarak yapılacağı, bir araya getirileceği yer ve mühendislerin çalıştığı ortam tümüyle dünyadan izole durumda' dedi.

Türk savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri, bilgi güvenliği konusunda uyarıda bulundu ve bu alanın savunma sanayisi kadar önemli olduğunu bildirdi.

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından düzenlenen Milli Siber Güvenlik Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi moderatörlüğünde "Savunma Sanayiinde Yerli Siber Güvenlik Paneli" yapıldı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, buradaki konuşmasında, 2023'te hangardan motor çalıştırıp çıkacak, 2025'te ilk uçuşunu yapacak, 2029'da teslim edilecek Milli Muharip Uçak için oluşturulacak bilginin ülkenin bekası için çok önemli olduğunu söyledi.

"Milli Muharip Uçağın nasıl bir uçak olacağı bir tarafa, bilgi güvenliğinde en iyi olmak zorundayız." diyen Kotil, burada kullanılacak ürünlerin yerli ve milli olması gerektiğini vurguladı.

Kotil, yurt dışından getirilen koruma tedbirlerinde bir "arka kapı" bulunacağını, bunun da "anahtarı vermek" anlamına geleceğini belirterek, "İş Milli Muharip Uçak gibi çok stratejik bir yere gelince tümüyle kapatıyoruz. Mühendislerin çalıştığı yeni bir bina var. Uçağın yapılacağı yeni hangarı da yakında yapmaya başlayacağız. Dolayısıyla uçağın fiziksel olarak yapılacağı, bir araya getirileceği yer ve mühendislerin çalıştığı ortam tümüyle dünyadan izole durumda." diye konuştu.

Temel Kotil savunma sanayii şirketlerini uyardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

izole ~ 3 yıl önce
Sen ve senin gibiler de dünyadan izole olsa keşke...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TM ~ 3 yıl önce
Sen milli ve yerlimisin? Bırak uçağı biz trım ürünlerini yerli yemeğe razıyız.Ülkede buğday ürerilmiyor.Seka varken kağır ihraç ediyorduk,şimdi ülke kağıda muhtaç.Milli yerli lafı sadece sizin bir hikayeniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapitano ~ 3 yıl önce
Temel in tüm çalışanlara forward ettiği fıkra tadındaki maillerini özledik.uçağı merakla bekliyoruz.bakalım ne çıkacak inşallah f4 çıkmaZ sonuç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2029 Olacak ama siz olacak mısınız? ~ 3 yıl önce
Merak ediyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah canım ya ~ 3 yıl önce
Çok üzme kendini göklerden ne geliyordu karar mı? Bir Türk evladı proje yalanları ile harcadıklarının, kayırdıklarını, kovduklarının, fişlediklerinin hesabını sorana kadar rahat ol, sıkıntı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rasim kara ~ 3 yıl önce
Türk devleti ne zaman bir şeyler yapmaya kalksa hep aynı kisiler rahatsız olur. Hergün marş soyleyerek, bayrak sallayarak aptal aptal bağırsak ne kadar mutlu olacaksınız ama siz mutsuz olmaya devam edim, biz işimize bakalım.
Küçük yatırımcı ~ 3 yıl önce
Önce anlamlı bir cümle kurmayı deneseniz?
Okur ~ 3 yıl önce
Vay be nekadar zoruna ve zorunuza gitmis Türkiye'nin uçak yapmasi
Murat boyraz ~ 3 yıl önce
Fişlemeyi anca fetullahın köpekleri yapar böyle vatan evlatları değil kendinize gelin
İdris ~ 3 yıl önce
Uçağımızın Isparta'da düşürüldüğü, milli savunma bakanımızın dinlenerek ortalığa döküldüğü, ASELSAN mühendislerinin 'intihar'ettirildigi günleri unutmadık. Unutmayacağız.
İnanan ~ 3 yıl önce
Bizim ilk önce 4 yıldır seri üretime geçmeyen Hürkuş C uçağımızı üretmek sonra 2022 de ilk uçuşunu yapması gereken Hürjeti uçurmak ve tabiki millî uçağımızı da 2024 de ilk uçuşunu yapmak miili mesele oldu. İnanırsak yaparız neden olmasın
hayatın yalan ~ 3 yıl önce
Boyuna tarihleri değiştiren ha bugün ha yarın diyen,dış destek ve teknoloji,ekipman,parça yardımı almasa hiçbir şey yapamayacak, Thy'ye fetocuları tıka basa dolduran adam ülkenin bekasından bahsediyor ! Sen ve hamdi hala nasıl serbestçe geziyorsunuz akıl almıyor ama burası Türkiye maalesef !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öylesine biri ~ 3 yıl önce
Şu teklonoji transferi ve parça alımına niye bu kadar kafa yoruyorsunuz anlamıyorum.Belli bir yerlilik oranıyla başlayıp zamanla diğer kısımları da yerlileştirmenin nesi yanlış?
Veli alpak ~ 3 yıl önce
Niye zorunamı gitti başka bir inönü yokinönü toprağa görsün bak işine
Yanlış ~ 3 yıl önce
Yanlış değil tabi ama böylesine kötü bir hariciye politikasıyla kimse bizimle işbirliği yapmak istemiyor. Belli bir çizgimiz bile yok. Yoksa her şey yapılır. Bizi çekemiyorlar safsatasıyla da iş yürümez. Seni kim, niye çekemesin?
Skolastik ~ 3 yıl önce
Emekle yapılan iş sözle bitirilemez.. biraz tarih öğrenin. Japonya yaklaşık 80 sene önce bugün ki çin gibi kopya ve ucuz taklitle üretime başladı. Şuanda onların üretim mükemmelliklerini konuşuyoruz. Japonya çin istilasını yaptığı gemileri yabancı mühendisleri getirerek inşaa etti.Türkiye'nin üretim odaklı sanayiye geçişi daha 10 sene bile değil. Ancak yinede sonuçlarını alıyoruz. Fetö sonrası bitti denilen ordu kuzey suriye,libya,Karabağ,kuzey Irak'taki tüm savaşları kazandı. Ve bunları tüm baskılara rağmen başardı. Sen ve senin gibi insanlar kabullrnemesede. Milli uçak 15 sene sonrada üretilmesi farketmez. Sonuçta öğrenciler yola girildi. Nasıl iha motorlarını ürettiysek , tank ve uçak motorlarınıda bir gün nasılsa üreteceğiz. Ozaman sonsuza kadar susacaksınız..
yalakalara ~ 3 yıl önce
temel'in amma da yağcısı,yalakası varmış hey maşallah...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000