19 Eylül 2017, Salı 12:24:35

AB mevzuatına uygun olarak yeniden yayımlandı

AB mevzuatı uyarınca yeniden hazırlanan Uçuş Operasyonlarına Yönelik Usul Ve Esaslar Talimatı 15 Eylül 2017 tarihinde yayımlandı.
  • 45 TANE GÖKÇEM AMBULANS HELİKOPTER PİLOTU , GÖKÇENE VERİLEN YASAL 10 SAATLİK GÜNLÜK ÇALIŞMAYI 14 SAATE ÇIKARAN MUAFİYETE KARŞI ÇIKTI. İŞTEN ATMAK İÇİN KULLANIYORLAR UÇUŞ EMNİYETİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR YORGUNLUK ARTIYOR DİYE DİLEKÇE VERDİ. AMA SHGMDEN TIK CEVAP YOK. AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİYLE OLMAZ BU İŞLER BANADA BİR MUAFİYET VER.
  • Ftl şuanki mevcut durumda tüm uçucuların kanayan yarasıdır. Shgm’nin konu hususunda acilen revizyona gitmesi gerekmektedir. Kurallar çok fazla esnektir ve bu esneklik sonucunda uçuş emniyeti sırf limitler dahilinde diye belirtilerek planlama birimleri tarafından tehlikeye atılmaktadır.
  • Ftl kaldırılsın
  • Shgm işini yapacaksa, ftl ye uyumu denetlesin yada beceremiyorsa ftl yi şirketlerin istegine göre düzenlesin. Az kaldı ama yakında Başkanımızın konu ile ilgili danışmanları el atacak.
  • AB'nin iyi taraflarını örnek almaya devam...
  • Ön Lisans Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarının istihdamı ile alakadar düzenlemeler lazım sesimizi duyurun lütfen
  • SHGM köklü mevzuat değişikliği/yenilemesi yapıyor. bununla ilgili kuruluşları detaylı bir eğitim/kurs programından geçirse daha doğru olmaz mı?
  • Sizin yapacağınız işin
  • Bunlarda ftl gibi kademeli olarak mi yururluge girecek?

AB mevzuatı uyarınca yeniden hazırlanan Uçuş Operasyonlarına Yönelik Usul Ve Esaslar Talimatı 15 Eylül 2017 tarihinde yayımlandı.

SHGM'den konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 965/2012 sayılı mevzuat ile bu mevzuata süreç içerisinde yapılan ilave mevzuatlar da göz önünde bulundurularak yayımlanan talimat; uçuş operasyonlarına ilişkin otorite ve organizasyon gereklilikleri,  ticari hava taşımacılığı operasyon usul ve kriterleri  ile  özel onay düzenlemelerini içermektedir.

Bu Talimatın yayımlanması ile birlikte; 

01.07.1997 tarihinde yayımlanan Azaltılmış Dikey Minimumlarında Operasyon Onayına İlişkin Talimat (SHT-13).
11.07.1997 tarihinde yayımlanan Saha Seyrüseferi Operasyon Onayına İlişkin Talimat-RNAV (SHT 0014).
24.08.2010 tarihinde yayımlanan Sivil Uçakla Ticari Hava Taşıma İşletmeciliği Operasyon Usul ve Esasları Talimatı (SHT OPS 1).
02.05.2011 tarihinde yayımlanan Ağırlık ve Denge Formlarının Onaylanması ile Standart Yolcu Ağırlıklarının Değiştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Talimatı (SHT OPS-J). talimatları yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlükte olan yeni talimat ve ekleri için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

SHT OPS Talimatı
Ek 1- Tanımlar
Ek 2- Uçuş Operasyonlarına İlişkin Otorite gereklilikleri
Ek 3- Uçuş Operasyonlarına İlişkin Organizasyon gereklilikleri
Ek 4- Ticari Hava Taşımacılığı Operasyonları
Ek 5- Özel Onaylar

Havacılık işletmelerine ve kamuoyuna önemle duyurulur.

 

AB mevzuatına uygun olarak yeniden yayımlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

KİMİ KİME ~ 7 yıl önce
45 TANE GÖKÇEM AMBULANS HELİKOPTER PİLOTU , GÖKÇENE VERİLEN YASAL 10 SAATLİK GÜNLÜK ÇALIŞMAYI 14 SAATE ÇIKARAN MUAFİYETE KARŞI ÇIKTI. İŞTEN ATMAK İÇİN KULLANIYORLAR UÇUŞ EMNİYETİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR YORGUNLUK ARTIYOR DİYE DİLEKÇE VERDİ. AMA SHGMDEN TIK CEVAP YOK. AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİYLE OLMAZ BU İŞLER BANADA BİR MUAFİYET VER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slides armed ~ 7 yıl önce
Ftl şuanki mevcut durumda tüm uçucuların kanayan yarasıdır. Shgm’nin konu hususunda acilen revizyona gitmesi gerekmektedir. Kurallar çok fazla esnektir ve bu esneklik sonucunda uçuş emniyeti sırf limitler dahilinde diye belirtilerek planlama birimleri tarafından tehlikeye atılmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teog kaldırılsın ~ 7 yıl önce
Ftl kaldırılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FTL ~ 7 yıl önce
Shgm işini yapacaksa, ftl ye uyumu denetlesin yada beceremiyorsa ftl yi şirketlerin istegine göre düzenlesin. Az kaldı ama yakında Başkanımızın konu ile ilgili danışmanları el atacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLT ~ 7 yıl önce
Avrupada anabasenindışında Çift boş günlerin geçirilmesi düşünülemez .Bizde çift boş günler anabasenin dışıda verilmekte uçucular evini çocugunu görememektedir. Ekibin boş gününde zamana bakılmaksızın görevlendirme yapılmaktadır.FLT UÇUŞ EMNİYETİ İÇİN YAPILMASINA RAGMEN TAMAMEN UÇUŞ EMNİYETİNİ SIFIRLAMIŞTIR.
AB ~ 7 yıl önce
AB'nin iyi taraflarını örnek almaya devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 7 yıl önce
Ön Lisans Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarının istihdamı ile alakadar düzenlemeler lazım sesimizi duyurun lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teklif benden ~ 7 yıl önce
SHGM köklü mevzuat değişikliği/yenilemesi yapıyor. bununla ilgili kuruluşları detaylı bir eğitim/kurs programından geçirse daha doğru olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 7 yıl önce
Sizin yapacağınız işin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ~ 7 yıl önce
Bunlarda ftl gibi kademeli olarak mi yururluge girecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000