12 Ekim 2016, Çarşamba 14:57:29

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak net konuştu: Değişime hazır olun

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı mesaj ile mesai arkadaşlarına seslendi.
  • DHMİ Havacılıkgin eğitim merkezi haline getirecek hamleleri görüyoruz en nitelikli. Donanımlı havacılık personelleri bundan sonrada ivme kazanarak dünyada bir model olma yolunda ilerleyerek. Türkiyedeki diğer tüm kurumlara örnek olacak personel yetiştirme stratejisini Genel Müdürum de görüyorum yolu açık olsun Azmini hiç yitirmesin her yerden akademik ve nitelikli. Donanımlı kişilerin kurulusunuza gelmelerinin yolunu açarak bu süreci hizlandiracagina inanıyorum. Tabii dünyadaki kardes havalimanları ile personel değişimi karşılıklı olursa mükemmel sonuçlar ortaya çıkar hayırlısı olur inşallah
  • Keşke sivil havacılık öğrencilerine de destek çıkılsa . Asıl havacılığı sevenler onlar. Staj dahi göremeyenler var .
  • Özelleşiyoruz artık kaçışı da yok üstelik gibi görünüyor. Hadi hayırlısı, bu kadar kavga ve entrikanın döndüğü bir kurumun akibeti elbette ki özelleştirilmek olur. Bıktırdınız insanları para para para diyerek üstelik çok iyi paralar alırken. kına yakın şimdi.
  • Kettenbeckler olarak bizimde değişime ihtiyacımız var
  • kurumda pek görülmeyen adama göre değil de liyakata göre olan sistemin işletilmesi öncelikli konulardan olmalı
  • yeni genel müdür değişime yıllardır en küçük bir çakıl taşının bile yerinden oynamadığı seyrüseferden başlamalıdır. yönetim ve etrafında kayrılan personel için değişim kuruma iyi gelecektir.
  • Artik su Ankara ya lutfen rekabet yaratacak baska sirketlerede slot verin anadolu jet in tekelinden kurtarin esb den ayt ye bile gelemiyoruz 200 tl bilet prqsi vermeden bide su bilet paralari hep reklamda son dak kalsa acil bir isin ciksa allah muhafaza 300 tl en yoksa bittin yaziklar olsun lutfen rica ederim sunlarin tekelinden kurtarin tabi yapabilirseniz hayirli olsun
  • Küçük havalimanları nasıl daha aktif hale getirilebilir. İlk dusunulecek şey olmalı.
  • 28 YIL GIBI ONCE BERABER CALISMA SANSINA NAIL OLDUGUM DHMI YENI GENEL MUDURUNU TEKRAR HUZURLARINIZDA KUTLAR, BASARILARIN DEVAMINI DILERIM...TUM HAVACILIK CAMIYASINA HAYIRLU UGURLU OLMASINI DILEYIYLE...AB BASKENTINDNE TUM HAVACILAR SELAM VE SEVGILER
  • SN FUNDA HANIMLA CALISAM SANSINA SAHIP BIRISI OLARAK YAZIYOR, GEREK DHMI NIN GEREKSE HAVACILIGIN COK FUNDA HNAIMLA SANSLI OLUMLU VERIMLI BASARILI OLACAGINA INAIYORUM...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, kurumun resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı mesaj ile mesai arkadaşlarına seslendi.

Yayınladığıı mesajda birlik ve beraberliğe, liyakate değinen Ocak, yeni bir sürece girdiklerini ve DHMİ'yi dünya çapınca bir marka yaratma hedefleri olduğunu belirtti.

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, yeni dönemin değişim dönemi olacağının altını çizdi.

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

Mensubu olmakla gurur duyduğum ve her kademesinde görev yaptığım bu büyük camiada, ilk kadın genel müdür olarak görev almanın onuru ve mutluluğu içerisindeyim.

Beni bu şerefli ve önemli göreve layık gören Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve bu atamayı yüksek Olurlarıyla tasvip eden Muhterem Cumhurbaşkanımıza en içten şükranlarımı arz etmeyi görev sayıyorum.

Değerli Arkadaşlarım,

30 yıl sizinle her kademede birlikte çalıştık, 30 sene sonra Allah nasip etti, bu kurumda bana bir taç ihsan etti. Öncelikle, bana kısmet ettiği bu görevi hayırlı işlere vesile kılmasını Yüce Allah’tan diliyorum.

DHMİ Genel Müdürlüğüne adım attığım günden bu yana çalışmaya büyük hayal ve hedeflerle başladım. Bu hayallerin önünü açan da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım oldu. Başkaları bu hayallere inanmadı, o inandı, destekledi ve bu hayalleri gerçekleştirmede bizi yüreklendirdi, koyduğu vizyonla gerçekten de çok iyi noktalara geldik, şükürler olsun.

En büyük hayallerimden birisi, başta kimsenin cesaret edemediği Yap-İşlet-Devret (YİD) modelini hayata geçirmekti. Bunu başardık. Zorluklar yaşadık ancak yılmadık; bu modeli, birçok ülkenin de örnek aldığı “Türk Modeli” haline getirinceye kadar sabır ve sebatla çaba gösterdik. Ülkemizin iftihar ettiği sektörümüzdeki dev projeleri bu şekilde inşa ettik.

Bu modelle özel sektörde yer alan işletmecilere havacılığı öğrettik, biz de özel sektörden ticareti öğrendik. Karşılıklı sinerji yarattık. Bütün bunlar bir devrimdi.

Bu devrimin ikinci hayal basamağı bu model ile yaratılan eserleri, yine özel sektör işletmecilerine kiralamaktı. Bunlarla ilgili de yine Başbakanımızın desteğiyle kanuni düzenlemelerimizi yaptık. Bu düzenlemelerden sonra YİD ile özel sektöre yaptırdığımız tesisleri, yeniden kira karşılığı verdik.

Gördüğünüz gibi, yeni dönemlere, yeni ufuklara, birlikte imza atarak bugünlere geldik.

Artık bu yeni dönemde, daha büyük hayallerimiz var. Sıra yurt dışına açılmaya, büyük küresel adımlar atmaya geldi. Bunun için de her türlü altyapıyı hazırladık, biliyorsunuz.

Artık birikimlerimizi yurt dışında pazarlamak istiyoruz, bunu iki türlü yapacağız;

Bir, sahip olduğumuz birikimi yurt dışında ülkelere ve bu ülkelerin firmalarına öğreteceğiz ve bunun karşılığında kendimize yeni bir gelir türü yaratacağız.

İki;  artık yurt dışı pazarında 'DHMİ de var' dedirteceğiz. Oraların ihalelerini takip edeceğiz, bunun için gerekli yapılanmayı sağlayıp, bir iş geliştirme birimi oluşturacağız. Burada arkadaşlarımız, dünya pazarlarını araştıracak, sahip olduğumuz birikimleri, talep edenlere öğretecek. Bundan sonraki hedefimiz, DHMİ'nin küresel marka olması. Bu, bizim için son derece önemli. Sıradaki hayalimiz bu. İnşallah bunu hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek gerçekleştireceğiz.

Bir diğer hayalim daha var. O da "ben yaptım oldu" değil, "biz yaptık oldu" düsturu artık şiarımız olacak. Hayallerimizi, hedeflerimizi iç ve dış tüm paydaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Hep birlikte müşterek bir ekip ruhuyla birlikte el ele yürüyeceğiz.

Değerli Arkadaşlarım,

Şunu bilmenizi isterim ki; bizden beklentiler çok yüksek. Benim ve ekibimin çok büyük mesuliyetleri var. Bize duyulan bu güvene ve gösterilen teveccühe layık olabilmek için, bütün mesai arkadaşlarımla birlikte, üstün görev bilinci ve anlayışı içerisinde, büyük bir azim ve gayretle çalışacağımıza ve zirvelerde dalgalanması için bir ömür harcadığımız hizmet bayrağını çok daha ileriye taşıyacağımıza inancım tamdır.

Yeni dönem değişim dönemi olacak. Çok net olarak altını çiziyorum: Statükoyu bir kenara bırakacağız. Beni tanıyan tanır, yakın çalışma arkadaşlarım bilir. Ben,  bir kurumun değiştikçe başarıyı yakalayacağına inanan bir yapıya sahibim. Bu bakımdan sürekli gelişim ve değişime açık olmanızı bekliyorum.

Bu yeni süreçte, bu yeni atılım ve vizyon döneminde görevini iyi yapanlar, ekip ruhuyla çalışanlar, liyakat ve sadakati kendilerine şiar edinenler başımızın tacı olacaktır. Görev zincirinde yer alan her kademedeki her arkadaşımızın hakkı bana emanet, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Bu duygularla, hepinizi sevgiyle selamlıyor, işlerinizde başarılar diliyorum.


FUNDA OCAK
Genel Müdür ve
Yönetim Kurulu Başkanı

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak net konuştu: Değişime hazır olun

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Eğitim ~ 8 yıl önce
DHMİ Havacılıkgin eğitim merkezi haline getirecek hamleleri görüyoruz en nitelikli. Donanımlı havacılık personelleri bundan sonrada ivme kazanarak dünyada bir model olma yolunda ilerleyerek. Türkiyedeki diğer tüm kurumlara örnek olacak personel yetiştirme stratejisini Genel Müdürum de görüyorum yolu açık olsun Azmini hiç yitirmesin her yerden akademik ve nitelikli. Donanımlı kişilerin kurulusunuza gelmelerinin yolunu açarak bu süreci hizlandiracagina inanıyorum. Tabii dünyadaki kardes havalimanları ile personel değişimi karşılıklı olursa mükemmel sonuçlar ortaya çıkar hayırlısı olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personeller ~ 8 yıl önce
Eğitim Daire Başkan adayının yorumunu okuduğunuzda; "personel" zaten çoğul olmasına rağmen "personeller" diyor, virgül olacak yerde nokta koyuyor, küçük harf yerine büyük harf kullanabiliyor, bir çok imla hatası yapıyor. Vay arkadaş ya bu yorumcuların eğitimci olduğunu düşünebiliyor musunuz!
Mağdur havacı ~ 8 yıl önce
Keşke sivil havacılık öğrencilerine de destek çıkılsa . Asıl havacılığı sevenler onlar. Staj dahi göremeyenler var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖZEL ~ 8 yıl önce
Özelleşiyoruz artık kaçışı da yok üstelik gibi görünüyor. Hadi hayırlısı, bu kadar kavga ve entrikanın döndüğü bir kurumun akibeti elbette ki özelleştirilmek olur. Bıktırdınız insanları para para para diyerek üstelik çok iyi paralar alırken. kına yakın şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel yorum ~ 8 yıl önce
ağzına sağlık. hep almak üzerine istekler, kimse ben de şunu yapmaya varım kendimden şunu veririm demiyor. YARABBİM şükürler olsun Sana bize böylesi bir devlet işini ve güzel kazancı nasip ettiğin için, Binlerce kez şükürler olsun verdiğine, Devletimize ve Milletimize zeval verme, Biz bize verilene razıyız ELHAMDULİLLAH.
Kettenbeck ~ 8 yıl önce
Kettenbeckler olarak bizimde değişime ihtiyacımız var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no mercy ~ 8 yıl önce
kurumda pek görülmeyen adama göre değil de liyakata göre olan sistemin işletilmesi öncelikli konulardan olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ssd ~ 8 yıl önce
yeni genel müdür değişime yıllardır en küçük bir çakıl taşının bile yerinden oynamadığı seyrüseferden başlamalıdır. yönetim ve etrafında kayrılan personel için değişim kuruma iyi gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 8 yıl önce
Artik su Ankara ya lutfen rekabet yaratacak baska sirketlerede slot verin anadolu jet in tekelinden kurtarin esb den ayt ye bile gelemiyoruz 200 tl bilet prqsi vermeden bide su bilet paralari hep reklamda son dak kalsa acil bir isin ciksa allah muhafaza 300 tl en yoksa bittin yaziklar olsun lutfen rica ederim sunlarin tekelinden kurtarin tabi yapabilirseniz hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gjjhf ~ 8 yıl önce
Küçük havalimanları nasıl daha aktif hale getirilebilir. İlk dusunulecek şey olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB Hq OMER ~ 8 yıl önce
28 YIL GIBI ONCE BERABER CALISMA SANSINA NAIL OLDUGUM DHMI YENI GENEL MUDURUNU TEKRAR HUZURLARINIZDA KUTLAR, BASARILARIN DEVAMINI DILERIM...TUM HAVACILIK CAMIYASINA HAYIRLU UGURLU OLMASINI DILEYIYLE...AB BASKENTINDNE TUM HAVACILAR SELAM VE SEVGILER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OMER AB BASKETINDEN ~ 8 yıl önce
SN FUNDA HANIMLA CALISAM SANSINA SAHIP BIRISI OLARAK YAZIYOR, GEREK DHMI NIN GEREKSE HAVACILIGIN COK FUNDA HNAIMLA SANSLI OLUMLU VERIMLI BASARILI OLACAGINA INAIYORUM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000