12 Ocak 2018, Cuma 09:36:34

Esenboğa uçuşa geçecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Esenboğa’dan direkt uçuş gerçekleştirmek isteyen yerli havayolu şirketlerine gerekli izinlerin 2018’de verileceğini açıkladı.
  • İzmir den yurtdışına hiçbir yere gidemezsiniz sadece gurbetçiler yarayan bir sistem var. Bi İtalya Fransa yapayım diyemezsiniz. Öyle uyduruk bi sistem. Aktarma merkezi yapcaz dediler yine beceremediler
  • Thy Ankara base açılması söz konusu olabilir mi ?
  • New York/Washington yani başkent ve en büyük kentin birbirine göre olan durumuna gönderme yaparak Ankara/İstanbul benzetmesi yapmaya çalışmış. yani İstanbul New York ise Ankara da Washington olacak demek istemiş ama becerememiş
  • Sn.Ulastirma bakani Sbk borajet calisanlarin K.Tazminat haklarini odemiyor yardimci olurmusunuz bu konuda desteginizi rica ediyorum.
  • Sn.bakan k.tazminat haklarimizi sbk borajet odemiyor desteginizi rica ediyoruz .
  • İspanya’yada lütfen Bilbao
  • Merhaba dünya da bir çok havalimanı gördüm fakat Ankara Esenboğa kadar ulaşımı rezalet havalimanı görmedim sadece şehir içine gitmek için sadece belko tur var tekel oluşturulmuş ne belediye otobüsü ne metro var fiyat durmadan artıyor en son 11 liraydı önce havalimanı na gitme sorununu çözün sonrası kolay.
  • Amsterdam Ankara hala bla bla bla
  • dullesten sonrasını okumadım. Komediye gel.
  • Sayın bakan Yen'i Büyükşehir belediye başkanı ile görüşüp Esenboğa mahallesinin ve çevresini imar çalışmalarına önem versinler.Y.B.Üniv. Göstermelik 3 adet içi boş bina yaptılar,uçaktan inişte ve kalkışta lütfen dikkat ediniz,köy görümünde Esenboğa!,Esenboğa mahallesini çubuktan koparmadığınız sürece bu durum devam edecek,diyeceğim şuki Esenboğa AirPort mimari olarak gerçekten mükemmel ama bir Avrupa veya Usa havalimanları gibi çevresinden dolayı,imarından,metro vb eksikliklerinden dolayı her zaman sınıfta bırakılır,Ben Esenboğalıyım yanlış anlama olmasın lütfen,saygılarımla

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2018’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurtdışına direkt uçmak isteyen yerli hava yolu şirketlerine gerekli izinlerin verilmesi için çalışma başlatıldığını, Ankara Esenboğa’dan direkt uçuş gerçekleştirmek isteyen yerli havayolu şirketlerine gerekli izinlerin 2018’de verileceğini açıkladı. Böylece Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan verilecek yurtdışına doğrudan uçuş izni, Esenboğa’yı dünyanın 1 numaraları havalimanı olarak kabul edilen Washington Dulles Havalimanı ile yarışır hale getirecek.

Arslan, şu bilgileri verdi:

DOĞRUDAN UÇUŞ İZNİ
: 2017 kış tarife döneminde yerli havayolu işletmelerine Ankara’dan Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Fransa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün olmak üzere dokuz ülkeye direkt uçuş gerçekleştirmeleri için izin verilmiştir. Ayrıca, Ankara-Stockholm hattında 2017 kış tarife döneminde uçuş planlanmamakla birlikte bundan sonra havayolu şirketlerinin uçuş talepleri olması durumunda Esenboğa Havalimanı’mızın büyütülmesine bağlı olarak yeteri katar slot verme imkânımız olduğu için bunun da gereği yapılıp gerekli izinler verilecektir.

YOLCU SAYISINDA REKOR: Havalimanlarında yolcu sayısı 193 milyon 300 binin üzerine çıkarak rekor seviyeye erişmiştir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2016’da 1.5 milyar lira kâr elde etmiş, kârdan 888 milyon lira Hazine’ye ödenmiştir.

UÇAKLARDA SİLAH YASAĞI: Üst düzey devlet görevlilerinin korunmasını amaçlayan bu düzenlemeyle gerek silah taşıyacak görevli personel sayısının kısıtlanması ve kimler olduğunun belirlenmesi gerekse bu görevlilerin kendilerinin veya uçuşlarının kayıt altında olması da havacılık güvenliği açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

Askere ‘kargo’ müjdesi

Bakanlığımız, asker anne ve babalarının, eşlerinin ve kardeşlerinin askerlere göndereceği mektup ve kargo gönderilerinden ücret alınmamasına ilişkin yasal düzenleme hazırlığında son aşamaya geldi.

Esenboğa uçuşa geçecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Hacı baba ~ 6 yıl önce
İzmir den yurtdışına hiçbir yere gidemezsiniz sadece gurbetçiler yarayan bir sistem var. Bi İtalya Fransa yapayım diyemezsiniz. Öyle uyduruk bi sistem. Aktarma merkezi yapcaz dediler yine beceremediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 6 yıl önce
Thy Ankara base açılması söz konusu olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnce çok ince ~ 6 yıl önce
New York/Washington yani başkent ve en büyük kentin birbirine göre olan durumuna gönderme yaparak Ankara/İstanbul benzetmesi yapmaya çalışmış. yani İstanbul New York ise Ankara da Washington olacak demek istemiş ama becerememiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.Tazminat haklarimiz ödenmiyor ~ 6 yıl önce
Sn.Ulastirma bakani Sbk borajet calisanlarin K.Tazminat haklarini odemiyor yardimci olurmusunuz bu konuda desteginizi rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.Tazminat haklarimiz odenmiyor ~ 6 yıl önce
Sn.bakan k.tazminat haklarimizi sbk borajet odemiyor desteginizi rica ediyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İspanya ~ 6 yıl önce
İspanya’yada lütfen Bilbao

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Merhaba dünya da bir çok havalimanı gördüm fakat Ankara Esenboğa kadar ulaşımı rezalet havalimanı görmedim sadece şehir içine gitmek için sadece belko tur var tekel oluşturulmuş ne belediye otobüsü ne metro var fiyat durmadan artıyor en son 11 liraydı önce havalimanı na gitme sorununu çözün sonrası kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AMS ~ 6 yıl önce
Amsterdam Ankara hala bla bla bla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emre iklim ~ 6 yıl önce
dullesten sonrasını okumadım. Komediye gel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğalı ~ 6 yıl önce
Sayın bakan Yen'i Büyükşehir belediye başkanı ile görüşüp Esenboğa mahallesinin ve çevresini imar çalışmalarına önem versinler.Y.B.Üniv. Göstermelik 3 adet içi boş bina yaptılar,uçaktan inişte ve kalkışta lütfen dikkat ediniz,köy görümünde Esenboğa!,Esenboğa mahallesini çubuktan koparmadığınız sürece bu durum devam edecek,diyeceğim şuki Esenboğa AirPort mimari olarak gerçekten mükemmel ama bir Avrupa veya Usa havalimanları gibi çevresinden dolayı,imarından,metro vb eksikliklerinden dolayı her zaman sınıfta bırakılır,Ben Esenboğalıyım yanlış anlama olmasın lütfen,saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000