10 Mart 2024, Pazar 16:04:47

HAVA-İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY) ile yetkili sendika Hava-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürerken taraflar arasında gerginlik artıyor.
  • Bizide hava iş sendikasına davet edin üye olalım
  • Herşeyden önce kaptanlara iş düşüyor ama nerde TKda cesur, işini savunan,önce güvenlik, ekibim diyen, bugün 50 kişi gelmesin bakın bakalım noluyor ama mümkün değil hepsi kendi derdinde. Limonlu çayını içsinler yeter ki...
  • Bundan sonra not kartlarını sen dağıtırsın artık. Yok yolcunun doğum günüymüş, yok balayıymış bilmem ne, böyle standart üstü şeylere girmeyeceğim.
  • Omurgasız PARALI TROLLER YORUM YAPMASIN LÜTFEN HAKLIYIZ KAZANNACAĞIZ ...
  • Çözüm bu mudur? Ne uzatıyorsun daha imzala tisi gitsin.
  • Grev çözüm değil , çünkü bir yolunu bulup zamanında tekniği bile uçurdular yerimize . Biz işleri kolaylaştırmayı bırakmalıyız. Erken kapı kapatma , tasarruf için klima açmama , yolcuya erken başlama , kapıyı kapatabilmek için yolcu hizmetlerinin işine yardım etme , kabine gelmemesi gereken bagaj , eşya vs yerleştirmek için uğraşma vs vs hiçbirini yapmayalım. Ana meydanda skpk uygulamaya izin vermeyelim , boş günlerde aradıklarında koşmayalım değil mi? Herkes kendi işini özverisiz olması gerektiği gibi yapsa bile bir etki olur. Yeter kendimizden verdiğimiz. Her ihlal etmelerine izin verdiğiniz durum sonrasında hak kaybına dönüşüyor .
  • İmza saatinde hadi uçağa geçelim ne demek? İmza saatine yakın bir saatte alana geliyorsun 10 dk lık bir işin var zaten bir bakıyorsun kaptan gelmiş çıktı bile almış. Her zaman olmasa da psikolojik sanki geç gelmişsin hissiyatı yaratılıyor..Erken geldiysek tam o saati tutturma şansımız olmadığı için. Mantık İmza saati +20. dk da uçağa gitmeyi gerektiriyor.Daha fazla zamana ihtiyaç varsa görev saatlerimize ilave etsinler.Biz de yeni alanda 15 dk ilave yapıldı.Bu 1 saat 15 dk kala uçağa geç demek değil ki.. Bu zamanlar bir yılda ciddi bir toplam oluşturuyor..İmza saatinde gelip planlara bakmak istiyorum.Bu sefer de kaptan ben her şeyi hallettim hadi uçağa geçelim diyebiliyor..Bu bir tembellik konusu değil hak yaşam ve zaman meselesi..
  • Haa pardon, kapıda güvenlik varmış. O olmasa bu iş tamamdı.
  • Siz mail dahi atmayın bize artık kabinin derdine derman olmazsan bu işi bırakın gitsin….
  • Bugün şirkette durumlar böyle iken imzaya 20 dakika kala birifng için odaya giriyorum geç mi çıktın evden noldu bir şey mi oldu diiyor ekipler. Yani ben bunu özellikle yapmıyorum zaten normalim bu bana göre gayet yeterli bir süre er için maks 20 25 gitgel için 15 dk. Neden erken geleyim erken gelsem de imzamı atmıyorum. Bize verilen değer ortada hala benden fedakarlık bekliyor çalışma arkadaşlarım. Siz gelin erken ama artık bu algıdan çıkın 20 dk kala da erken yani.

Türk Hava Yolları (THY) ile yetkili sendika Hava-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürerken taraflar arasında gerginlik artıyor.

Hava-İş, işveren tarafından sergilenen tavır sonrasında sert bir açıklama yaptı.

Hava-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Değerli Üyelerimiz;

Sırtımızda 30 bin üyenin emeğinin vebalini taşıyan bizler, ne provakasyonlara ne algı oyunlarına boyun eğmeyeceğiz. Asıl kendileri tuzu kuru olup bizlere laf atan, koltuğundan güç alan, tüm işçilerin emeklerini yok sayan bu zihniyet siz değerli üyelerimizin SOP kurallarını uygulama çağrımızın karşılık bulacak olmasından dahi korkmaktadır. Sop uygulayın çağrısında bulunmak, yazılı usul ve esaslara uymak  ve bu kuralların  harfiyen yerine getirilmesini ifade etmektedir. Siz üyelerimizin de takdir edeceği üzere aklı başında tüm yöneticilerinde bu çağrımızı desteklemesi ve savunması gerekmektedir.

Öyle ki 08.03.2024 tarihinde işveren tarafından atılan mailde algı operasyonu yapılarak SOP (Standart Operasyon Prosedürleri) çağrımız çarpıtılmış, Emniyet ve SOP  üzerinden bu durumun  yatırımcılar ve yolcular  nezdinde "istifhama" (soru sorma ihtiyacı) yol açtığı söylenmiştir. Devamında Hava-İş Sendikasını sendikacılığa sığmayacak hareketlerde bulunmakla, sermayesi çalışanları olan şirketimizin  küresel imajına ters olacak beyanatlar vermekle itham etmiştir.

Sermayesi çalışanları olan bir yönetim asla çalışanlarına; "şunu unutun o benim kırmızı çizgim" deme lüksüne sahip değildir. Adil ve işçinin hakkını gözeten bir işveren;

  • İşçiye, emekçiye  kulak verir, kulak tıkamaz.
  • İşçinin emekçinin maaşını kendi PR'ı için sosyal medyadan açıklamaz.
  • Hedef haline getirmez.
  • Bencillik yapıp asla algı oyunları yapmaz.
  • Kendisini şirketin en düşük maaşını alıyormuş gibi lanse etmez.
  • Çalışanlarının karşısına geçip "ben dünyanın en iyi insanıyım elimden geleni yapıyorum  sendika kötü" algısı yaratmaz.
  • Sendikanın çalışanların sesi olduğunu bilir.
  • Hak hukuk bilir, ağzından çıkanı kulağı duyar ve ona göre davranır.

Bizleri uçuş emniyeti konusunda mailler üzerinden tehdit edenler bilmelidir ki; emniyet konusunda bayrak taşıyıcımızın imajına zarar getirecek hiçbir faaliyetin içerisinde bulunmayiz, bulunmayacağız. İsteğimiz üyelerimizin belirli prosedürlerle belirlenmiş olan ve  uymak zorunda olduğu  kurallara riayet ederek milli bayrak taşıyıcımızın en yükseklerde yer almasını sağlamaktır.

Oturduğunuz emanet koltuğu işgal etmeye başladığınız andan itibaren, etrafınıza topladığınız devşirme sendikacı danışmanlarınız ile atacağınız adımlar sizlere kaybettirmekten başka bir fayda sağlamayacaktır. TİS sürecinin  başından itibaren oturduğu koltuktan kendi kendine kırmızı çizgiler çeken, üyelerimizle her buluştuğunda kalbindeki kötü niyeti dışa vuran, işçinin alın terini "unutun" gibi akla hayale gelmeyecek sözcüklerle yok sayan kıymeti kendinden menkul yöneticiye diyoruz ki; GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEZSİNİZ AKLINIZI BAŞINIZA ALIN.

Kendi koltuk sevdası için neredeyse bizlere vatan haini ve terörist diyebilecek kadar ileri gidenler;

          İyi dinleyin !!!

Siz konforlu koltuk ve makamlarınızda rahatça oturup kahvenizi yudumlarken kimlerin meydanlarda bu vatan ve emek için mücadeleye girdiğini, geleceğini ve canını ortaya koyduğunu herkes çok iyi biliyor. Bu memlekete ve bayrağa olan bağımız sizinle tartışılmayacak ve ölçülemeyecek kadar kuvvetli ve sağlamdır.

Kul hakkı yiyerek işçi ücretleri üzerinden kâr göstermeye, bastırdığı kırmızı kitapla 20 yılın başarı grafiğini kendine yontarak ortalığa şov yapmaya çalışanlar istedikleri kadar "pazarı unutun" vs. deyip  atıp tutsun. Biz unutmuyoruz ve peşini de bırakmıyoruz.

Ekip Terminaline yaptığı ziyarette Hava İş Sendikası çalışanlarına ve kabin, kokpit ekiplerine  hitap ederek, kendince şov yapıp  "zaten önümüzdeki hafta TİS imzalayacağını beyan edenler, kendi genel kurulları öncesi, 1 yıl daha o koltukta kalabilme hırsıyla ne dediklerinin farkında değiller. Amacı galiba bu hafta TİS'i 7. Kıta da imzalamak olacak.

Şirket zaten yeterince kazanıyorken, ancak "bunu verebiliriz bütçemiz bu" dediğiniz rakamlarla, en yakınınızdaki low-cost firmaların dahi sürekli altında kaldığınız gerçeğini bir daha hatırlayınız.

İstediğiniz algı oyunlarını yapın, istediğiniz önlemi alın. Bu mücadelede önceliklerimizden, alın terinden, bayrak sevdasından, emek mücadelesinden asla geri durmayacağız. 30 bin üyesiyle Hava İş Sendikası'nın tüm mensupları Al Bayrağı göklerde gururla dalgalandırırken hakkı ve hukuku önde tutar, elinden gelenin fazlasını yapar.

Hava – İş Sendikasi olarak bizler yasal mevzuat gereklerinin tümünü eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz.

Hak mücadelemizde bizler biliyoruz ki tek başımıza değiliz. Sendikamız ancak siz kıymetli üyelerimizle bu mücadeleyi kazanacaktır. Varlığınızı hissettirin kendi emeğinizin karşılığınızı almanız için bize destek olun.

Mücadelemizde sizleri değersizleştiren ve sizin gücünüzden korkup bizleri provoke etmeye çalışanlara verilecek en güzel cevap; Kokpit, Kabin ve Yer Çalışanı olarak ayrım gözetmeksizin tüm üyelerimizin Standart Operasyon (SOP) kurallarını 11 Mart Pazartesi Saat 09.00 itibariyle uygulamaya başlaması olacaktır.

Bu süreci baltama girişiminde bulunmaya teşebbüs edecek olan yöneticiler; sizler de sizi o koltuklara oturtan iradenin bir gün oradan kaldıracağını unutmayın. Üstünüzdeki vebali ve hesabı verilemeyecek adımları atmanız sizin sonrasında ne şekilde anılacağınızı gösterecektir.

ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZI göklerde gururla taşıyan milli hava yolumuzun her biri ayrı ayrı pek kıymetli çalışanları olan siz  üyelerimizin; bu yüce değerlere olan sevgisi sebebi ile gösterdiği üstün performansının kıymeti, şirketimizin yönetici koltuklarını bugün dolduranlar tarafından da anlaşılmıştır ve anlaşılacaktır. Mücadelemiz; sizleri ateş hattına atarak değil, haklı davamızı en etkili şekilde savunarak sürecektir.

Konuştuğu lafı düşünmeden, nereye gideceğini hesap etmeden, pervasız ve patavatsızca laflar edenler bilmelidir ki; Sizlerin sendikasızlaştırma hamlelerinizin farkındayız ve biz henüz yöneticisizleştirme hareketlerine başlamadık!!!

İyi çalışmalar,  
Saygılarımızla

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)
Yönetim Kurulu"

HAVA-İŞ'TEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (327)

TSS ~ 2 ay önce
Bizide hava iş sendikasına davet edin üye olalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 2 ay önce
Herşeyden önce kaptanlara iş düşüyor ama nerde TKda cesur, işini savunan,önce güvenlik, ekibim diyen, bugün 50 kişi gelmesin bakın bakalım noluyor ama mümkün değil hepsi kendi derdinde. Limonlu çayını içsinler yeter ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OZLEMMM ONCEL HANIM ~ 2 ay önce
Bundan sonra not kartlarını sen dağıtırsın artık. Yok yolcunun doğum günüymüş, yok balayıymış bilmem ne, böyle standart üstü şeylere girmeyeceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QKM ~ 2 ay önce
Omurgasız PARALI TROLLER YORUM YAPMASIN LÜTFEN HAKLIYIZ KAZANNACAĞIZ ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sop ~ 2 ay önce
Çözüm bu mudur? Ne uzatıyorsun daha imzala tisi gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 2 ay önce
Grev çözüm değil , çünkü bir yolunu bulup zamanında tekniği bile uçurdular yerimize . Biz işleri kolaylaştırmayı bırakmalıyız. Erken kapı kapatma , tasarruf için klima açmama , yolcuya erken başlama , kapıyı kapatabilmek için yolcu hizmetlerinin işine yardım etme , kabine gelmemesi gereken bagaj , eşya vs yerleştirmek için uğraşma vs vs hiçbirini yapmayalım. Ana meydanda skpk uygulamaya izin vermeyelim , boş günlerde aradıklarında koşmayalım değil mi? Herkes kendi işini özverisiz olması gerektiği gibi yapsa bile bir etki olur. Yeter kendimizden verdiğimiz. Her ihlal etmelerine izin verdiğiniz durum sonrasında hak kaybına dönüşüyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 2 ay önce
İmza saatinde hadi uçağa geçelim ne demek? İmza saatine yakın bir saatte alana geliyorsun 10 dk lık bir işin var zaten bir bakıyorsun kaptan gelmiş çıktı bile almış. Her zaman olmasa da psikolojik sanki geç gelmişsin hissiyatı yaratılıyor..Erken geldiysek tam o saati tutturma şansımız olmadığı için. Mantık İmza saati +20. dk da uçağa gitmeyi gerektiriyor.Daha fazla zamana ihtiyaç varsa görev saatlerimize ilave etsinler.Biz de yeni alanda 15 dk ilave yapıldı.Bu 1 saat 15 dk kala uçağa geç demek değil ki.. Bu zamanlar bir yılda ciddi bir toplam oluşturuyor..İmza saatinde gelip planlara bakmak istiyorum.Bu sefer de kaptan ben her şeyi hallettim hadi uçağa geçelim diyebiliyor..Bu bir tembellik konusu değil hak yaşam ve zaman meselesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cuma ne oldu? ~ 2 ay önce
Haa pardon, kapıda güvenlik varmış. O olmasa bu iş tamamdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ringler ~ 1 ay önce
ringler içeri direk giriyor bilmiyorlar galiba
Sayın Özlem Öncel ~ 2 ay önce
Siz mail dahi atmayın bize artık kabinin derdine derman olmazsan bu işi bırakın gitsin….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pes ~ 2 ay önce
Bugün şirkette durumlar böyle iken imzaya 20 dakika kala birifng için odaya giriyorum geç mi çıktın evden noldu bir şey mi oldu diiyor ekipler. Yani ben bunu özellikle yapmıyorum zaten normalim bu bana göre gayet yeterli bir süre er için maks 20 25 gitgel için 15 dk. Neden erken geleyim erken gelsem de imzamı atmıyorum. Bize verilen değer ortada hala benden fedakarlık bekliyor çalışma arkadaşlarım. Siz gelin erken ama artık bu algıdan çıkın 20 dk kala da erken yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000