19 Mart 2024, Salı 19:23:29

Özçelik İş'ten "TİS farkı" açıklaması

THY ve Hava İş arasında bugün imzalanan TİS'in ardından Özçelik İş Sendikası'ndan da farklara yönelik açıklama geldi.
  • Bize de imza parası vermediler aradaki fark zammı sizin olsun 50 bini bize verin iyi misiniz
  • Keşke şu lakayt terbiyesiz yorum yapanlar hemoroid olsa
  • Enteresan, Özçelik iş'den açıklama deniyor fakat Anadolu şubenin temennilerini okuyoruz, umarım herkesin beklediği açıklama için Özçelik iş genel merkez daha fazla zaman kaybetmeyip, gerekliliğini yerine getirir.
  • Ne oldu agam bizim iş şimdi
  • Siz sendikali çalışanlara hayırlı olsun bereketini görün Biz ailenin küçük cocuğuyuz o yüzden de Kalan bozuk paralar küçük çocuğa düşer yüzde/40 bunun göstergesi olsa gerek
  • Bu tekniğin bitişi demektir. Neden? Şimdiye kadar hep Ao sözleşmesinin bitmesi beklenip sonra onlara uygulanan neyse aynısını uygulama bir gelenek haline gelmişti. Bu bir sefer bozuldumu artık bundan sonra tekniğin şartları anlamında erime hızlanarak devam eder. Teknik açısından işi daha da dramatik hale getiren konu belkide tarihinde en çok istifaların olduğu bir dönemde bunu yapabiliyor olmaları. Zamlar sonrası teknik ve kabin- kokpit arasındaki makası iyice açacak başka bir ayrıntı ise te
  • Bilin bakalım bu tartışma kimi gülümsetiyor
  • Tis 64 zammı bizde geçerli mi acaba merak eden çok çalışan var
  • Easa lisanslı teknisyen yurt dışında istediği firmaya gidebiliyor. Yüzde 3'ü, 5'i kar görmeyin. Kaliteli teknisyen kadrosu gerçek anlamda dünyada rekabet etmenizi sağlar. Yoksa daha birkaç gün önce istifa eden 15 yıllık teknisyen arkadaşımız gibi çok kişi gider. Kendini yetiştirmiş, iş bitirici bir arkadaşımızdır, şirketimiz için bir kayıp olmuştur. Yeni mezunlarla olacak iş değil uçak bakımı. Her gün yeni bir şey öğrenirsin uçak teknisyeniysen. Tecrübeyi boşverirseniz selam ve dua ile diyip kaldırırsınız uçakları.
  • Yorumları görünce içinde bulunduğum camia adına utanıyorum. Tis süreciniz iyisiyle kötüsüyle hayırlı olsun. Benim olayım gözümün kalması değil, hadi ilk 6 ayı fazla verdin. Ama ikinci ve üçüncü 6 aylarda yapılacak olan zamları teknik için revize etmeniz gerek. Giderim kaçarım ederim demeyeceğim. Ama bu tutumunuz durdurmuş olduğum iş arayışımı yeniden başlatacak , bilginiz olsun giderken vazgeçmiştim. Burada yazanların çoğu boş adam yani kendine saygısı olan adam bu kadar ağlamaz ama isterseniz “ego yapıyorsun senden çok var” deyin, son zamanda yaşananları yönetim olarak biliyorsunuzdur örneğin haber olmadı da 77 konusunu açmayalım… ben ve benim gibi adamlarınızdan çok az büyük kazalar yaşanmasına da ramak kaldı ve emin olun benim için iş bulmak hiç zor değil. Siz hala konuyu parasal olarak değerlendirmeye devam edin. Saygılar.
THY ve Hava İş arasında bugün imzalanan TİS'in ardından Özçelik İş Sendikası'ndan da farklara yönelik açıklama geldi. 

Özçelik İş Sendikası, geçtiğimiz aylarda THY Teknik ile TİS sözleşmesini imzalamış yüzde 56 zam oranında anlaşılmıştı. THYAO'nun Hava İş ile yüzde 64 ile anlaşmasının ardından gözler aradaki farkın ödenmesine çevrildi. 

Özçelik İş Sendikası Anadolu Havacılık Şubesi sosyal medya hesabından fark ile ilgili açıklama yaptı. 

İşte açıklama;
 
Anadolu Havacılık Şubesi olarak; emeğin en yüce değer olduğunu her fırsatta söyleyen, çalışan ve üreten üyelerimizin daha iyi şartlarda çalışması gerektiğini de vurgulayan bir anlayış ile hareket ettik. 
 
Bunları söylerken şirketimizi de hiçbir zaman ikinci planda görmedik. Şirketimizin verimliliğini ve karlılığını hep ön planda tutar iken büyüme hedeflerine ulaşılabilmesi için hep destek verdik. 
 
Çalışma arkadaşlarımız yeri geldii işlerin en yoğun olduğu zamanlarda kendi sosyal zamanlarından fedakarlık ederek işlerine devam ettiler, yeri geldi pazar günü bayram demedi çalıştılar. Yeri geldi şirketimizin zor zamanlarında yanında olabilmek için kendi maaşlarından fedakarlık ettiler. 
 
Bbu şekilde şirketine bağlı olan arkadaşlarımız için, AO ile yapılan son TİS'te oluşan farkların ortadan kaldırılması gerekiğini düşünüyor ve çalışan aidiyetinin devamı için elzem olduğunu dile getiriyoruz. 
 
Bu vesile ile emeği geçen şirket ve yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 
Özçelik İş'ten "TİS farkı" açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (166)

Coksacma ~ 1 ay önce
Bize de imza parası vermediler aradaki fark zammı sizin olsun 50 bini bize verin iyi misiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 1 ay önce
Keşke şu lakayt terbiyesiz yorum yapanlar hemoroid olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 1 ay önce
Enteresan, Özçelik iş'den açıklama deniyor fakat Anadolu şubenin temennilerini okuyoruz, umarım herkesin beklediği açıklama için Özçelik iş genel merkez daha fazla zaman kaybetmeyip, gerekliliğini yerine getirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim kapıda ~ 1 ay önce
Seçim öncesi hafta kapanmadan şirketin açıklama yapması lazım bence.
Eeeee ~ 1 ay önce
Ne oldu agam bizim iş şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tss ~ 1 ay önce
Siz sendikali çalışanlara hayırlı olsun bereketini görün Biz ailenin küçük cocuğuyuz o yüzden de Kalan bozuk paralar küçük çocuğa düşer yüzde/40 bunun göstergesi olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknikk ~ 1 ay önce
Bu tekniğin bitişi demektir. Neden? Şimdiye kadar hep Ao sözleşmesinin bitmesi beklenip sonra onlara uygulanan neyse aynısını uygulama bir gelenek haline gelmişti. Bu bir sefer bozuldumu artık bundan sonra tekniğin şartları anlamında erime hızlanarak devam eder. Teknik açısından işi daha da dramatik hale getiren konu belkide tarihinde en çok istifaların olduğu bir dönemde bunu yapabiliyor olmaları. Zamlar sonrası teknik ve kabin- kokpit arasındaki makası iyice açacak başka bir ayrıntı ise te

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AO ve Teknik tartışıyor ~ 1 ay önce
Bilin bakalım bu tartışma kimi gülümsetiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco emekcisi ~ 1 ay önce
Tis 64 zammı bizde geçerli mi acaba merak eden çok çalışan var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Easa Lisanslı Teknisyen ~ 1 ay önce
Easa lisanslı teknisyen yurt dışında istediği firmaya gidebiliyor. Yüzde 3'ü, 5'i kar görmeyin. Kaliteli teknisyen kadrosu gerçek anlamda dünyada rekabet etmenizi sağlar. Yoksa daha birkaç gün önce istifa eden 15 yıllık teknisyen arkadaşımız gibi çok kişi gider. Kendini yetiştirmiş, iş bitirici bir arkadaşımızdır, şirketimiz için bir kayıp olmuştur. Yeni mezunlarla olacak iş değil uçak bakımı. Her gün yeni bir şey öğrenirsin uçak teknisyeniysen. Tecrübeyi boşverirseniz selam ve dua ile diyip kaldırırsınız uçakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biri ~ 1 ay önce
Yorumları görünce içinde bulunduğum camia adına utanıyorum. Tis süreciniz iyisiyle kötüsüyle hayırlı olsun. Benim olayım gözümün kalması değil, hadi ilk 6 ayı fazla verdin. Ama ikinci ve üçüncü 6 aylarda yapılacak olan zamları teknik için revize etmeniz gerek. Giderim kaçarım ederim demeyeceğim. Ama bu tutumunuz durdurmuş olduğum iş arayışımı yeniden başlatacak , bilginiz olsun giderken vazgeçmiştim. Burada yazanların çoğu boş adam yani kendine saygısı olan adam bu kadar ağlamaz ama isterseniz “ego yapıyorsun senden çok var” deyin, son zamanda yaşananları yönetim olarak biliyorsunuzdur örneğin haber olmadı da 77 konusunu açmayalım… ben ve benim gibi adamlarınızdan çok az büyük kazalar yaşanmasına da ramak kaldı ve emin olun benim için iş bulmak hiç zor değil. Siz hala konuyu parasal olarak değerlendirmeye devam edin. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000