20 Ekim 2017, Cuma 18:47:54

TSK'dan Pegasus ve THY'ye 'pilot' darbesi

Geçtiğimiz aylarda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile TSK'ya geri dönüşü istenen pilotlardan 193'ü orduya dahil olmuştu. Geri dönen pilotlar nedeniyle en çok etkilenen şirketler ise Pegasus ve THY oldu.
  • Sonra maaşlar haklar ya brası özel şirket gençler be hakkı
  • Fetoculari atmayi unutmayin
  • Bir sürü sorun varken biz neleri tartışıyoruz. Otobüs şoförü müsünüz siz yahu? Yok sivilmiş, yok askermiş, yok kabin memuruymuş, yok çaycıymış, yok vasıfsızmış. Ulan ne egolu bir toplumsunuz. Ben de pilotum ve bu yazılan yorumlardan utanıyorum artık. Bir birlik olun da birileri bunlara dokunursak zararlı çıkarız, organize, kültürlü ve bilinçli bir toplum var karşımızda desin. Egolarınızdan sıyrılın artık. Kader birliği yapın. Siz böyle yaptıkça yönetenler de, bu haber sitesi gibi üstünüzden prim yaparak cebini dolduranlar da daha çooook çıkar. Herkes anasından bir şaplakla sivil doğar, meslek seçer, yaşar ve pamuk tıkanarak sivil olarak ölür. Saygılar.
  • Sınırları kaldırsın, evvelki sene olduğu gibi tecrübeli tipsizlere tip parasını kaldırsın koşa koşa gidelim PGS ye.. Bırakın dedikoduyu iş yapın, çalışın.
  • Burnundan kil aldirma sen daha cakal sirket iyi olmus kendini begenmis pgs
  • Vay bedelli ve kısa dönemciler toplanmış yine vatan kurtarıyorlar hamdolsun.Bir dal alırım.
  • TSK, Hepsini geri alin geriye lutfen, sivilde bunlarin yeri yok.
  • Ulkenin dibine dinamit koydular el birligiyle,ceplerini doldurdular el birligiyle, butun kurumlarin icini bosalttilar capulcu suruleri bedeviler,sabah emniyete Feto dan pilotlara imza attir sonra F-16 yi teslim et PKK yi bombalat Yok boyle ulke sorgulanda Yok ,bir mechule dogru hep beraber yuvarlaniyoruz
  • Yazilardan anlasilan su ki tsk ya hizmet vermek istemeyem birsuru yahudi var ulkemizde,parayi put edinmisler Allaha sukur biz daha olmedik 1 e 100 calisiriz genede teslim etmeyiz bu ulkeyi bu vatan hainlerine
  • Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan çeşitli nedenler ile ordudan ayrılan pilotlar geri dönüş imkanı sağlanmıştı.

Pilotlar yavaş yavaş şirketlerden ayrılarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) dönmeye başladı. Şu ana kadar 193 pilot adayı subay, uçuş eğitimine dahil edilirken en büyük pilot kaybını Pegasus Havayolları yaşadı.

Özellikle kaptan pilot sıkıntısının yuaşandığı dönemde bir kısmı kaptan 95 pilotunu TSK'ya göndermek zorunda kalan Pegasus Havayolları en çok pilot kaybeden şirket oldu.

Türk Hava Yolları (THY) ise 78 pilotunu orduya gönderdi. Onur Havayolları, AtlasGlobal, SunExpress ve Corendon Havayolları gibi şirketler de 8-10'ar pilotunu TSK'ya gönderirken, KHK'dan çok fazla etkilenmediler. TSK'ya dönen pilotların yüzde 10'luk kısmının ise sağlık ve diğer nedenlerle TSK'ya dönemediği öğrenilirken, dönüş yapan pilotların kademeli olarak bir yıllık süre içerisinde eğitimlerden geçirilerek TSK bünyesine dahil edileceği öğrenildi.

Pilot camiasında şok etkisi yaratan geri dönüş kararı sonrası birçok pilot özel hayatlarının olumsuz etkileneceğini belirterek kararı şaşkınlık ve endişle ile karşılamıştı.

©AirportHaber ÖZEL

TSK'dan Pegasus ve THY'ye 'pilot' darbesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

Şimdi dışardan fonları toplarla kaptan yapıcaz diye... ~ 7 yıl önce
Sonra maaşlar haklar ya brası özel şirket gençler be hakkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Fetoculari atmayi unutmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sektörde ~ 7 yıl önce
Bir sürü sorun varken biz neleri tartışıyoruz. Otobüs şoförü müsünüz siz yahu? Yok sivilmiş, yok askermiş, yok kabin memuruymuş, yok çaycıymış, yok vasıfsızmış. Ulan ne egolu bir toplumsunuz. Ben de pilotum ve bu yazılan yorumlardan utanıyorum artık. Bir birlik olun da birileri bunlara dokunursak zararlı çıkarız, organize, kültürlü ve bilinçli bir toplum var karşımızda desin. Egolarınızdan sıyrılın artık. Kader birliği yapın. Siz böyle yaptıkça yönetenler de, bu haber sitesi gibi üstünüzden prim yaparak cebini dolduranlar da daha çooook çıkar. Herkes anasından bir şaplakla sivil doğar, meslek seçer, yaşar ve pamuk tıkanarak sivil olarak ölür. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koşa koşa ~ 7 yıl önce
Sınırları kaldırsın, evvelki sene olduğu gibi tecrübeli tipsizlere tip parasını kaldırsın koşa koşa gidelim PGS ye.. Bırakın dedikoduyu iş yapın, çalışın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 7 yıl önce
Burnundan kil aldirma sen daha cakal sirket iyi olmus kendini begenmis pgs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tomas ~ 7 yıl önce
Vay bedelli ve kısa dönemciler toplanmış yine vatan kurtarıyorlar hamdolsun.Bir dal alırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bile ~ 7 yıl önce
TSK, Hepsini geri alin geriye lutfen, sivilde bunlarin yeri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin ~ 7 yıl önce
Bu memlekette yerin yok.
Cengo ~ 7 yıl önce
Günün oksijen israfı sensin herhalde.
Bunlar dediğin ~ 7 yıl önce
Seni ve senin vatanını koruyan, pisliğe karışmamış Türk askeri. Sen kendini bir sorgula bakalım. Ş.
kaptan ~ 7 yıl önce
sivi sektörün senin gibilere bırakılamayacağının teminatı oldun. hangi fakülteyi bitirdiysen git o işi yap
Asıl sana yer yok ~ 7 yıl önce
Tecrübeye saygııııı...
yok ya ~ 7 yıl önce
gelsin ciftliğinden yetişridiğin pilotlar ucursun ucakları o zaman.sivil pilotları kötülemek istemem ama tsk dan gelenlerin hem karakter hem yetenek olarak yanına bile gelemezler.bunu kafanıza sokun.
TSK ~ 7 yıl önce
Svil pilotlarında alınması lazım, 7. Sorti sonunda JET tayaresinde yalnız uçuşu sonrası tüm uçaklarda uçurulabilirler vatan sevgisini tatmış olurlar.
Thy yi ~ 7 yıl önce
Kuran adam edenler bunlar, akademiden gelenler ve fetöcüler gelene kadar iyiydi şimdi şirketin hali ortada, mutsuzluk ve baskı, tıpkı ülkenin yansıması.. sen zihniyetli gericiler bu ülkede olduğu sürece... neyse adam yerine konulucak biri değilsin cevabımı zayi etmiyim
.... ~ 7 yıl önce
Merak etme fetocu meydan sana da kalmayacak. Vatan haini
Aynen ~ 7 yıl önce
Cukkalarì doldurdunuz kışlaya geri dönme vakti. İzlemeye devam edin sözde komutanlar!
Kendini ~ 7 yıl önce
Sen kendini sivil sanan zavallı bir sivrisineksin.
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Beyin özürlü zat. Dünyanın her ülkesinde askeri pilotlar gerekli süreyi doldurduktan sonra sivil olarak uçuyorlar. Biraz geniş düşün. At gözlüğünü çıkar :-(
Irem ~ 7 yıl önce
Ulkenin dibine dinamit koydular el birligiyle,ceplerini doldurdular el birligiyle, butun kurumlarin icini bosalttilar capulcu suruleri bedeviler,sabah emniyete Feto dan pilotlara imza attir sonra F-16 yi teslim et PKK yi bombalat Yok boyle ulke sorgulanda Yok ,bir mechule dogru hep beraber yuvarlaniyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekn ~ 7 yıl önce
Kiz cok guzelmis
Gercek ortaya cikti ~ 7 yıl önce
Yazilardan anlasilan su ki tsk ya hizmet vermek istemeyem birsuru yahudi var ulkemizde,parayi put edinmisler Allaha sukur biz daha olmedik 1 e 100 calisiriz genede teslim etmeyiz bu ulkeyi bu vatan hainlerine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tutmayalim sizi, ~ 7 yıl önce
ama pusula kullanmaya öğrenin önce, malum dogru adres ve yol bulma sorununuz var...
:)) ~ 7 yıl önce
Damar damar üstüne gelmiştir sıkıntı olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000