27 Temmuz 2016, Çarşamba 15:38:35

Uçuş yasağı bazı bölgelerde kaldırıldı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında getirilen VFR uçuş yasağı bazı bölgelerde kaldırıldı.
  • Hani kimse etkilenmeyecekti uçuş okulunun çalışanları ne olacak açın vfr uçuşları
  • Vfr uçuşları açın yeter artık havacılık camiası zora girdi hayat normale döndü uçul okulları kan aplıyor
  • Bu kafa degismez abiler. VFR yasagi konunca sanirsin ki ulke kurtulmus. 15 Temmuz'da ucan makineler sanki flight plan doldurup mu uctu? Ucacak gucleri kalmis olsa yine ucarlar ve saldirirlar, zaten adamin yaptigi is kanuna aykiri, senin yasagini mi takacak? Bos islerle ugrasmak ve yasaklamak konularinda Dunya'da bir numarayiz muhtemelen. Simdi 10 sene, hatta 20 sene herseye yasak derler, izin derler, evrak derler.... Bunun sonu gelmez. Havaciligi unutun en iyisi. Gidip yurtdisinda egitim ve lisans alin gelin pilot olmak istiyorsaniz.
  • İstanbulda açılsın lütfen vfr uçuşlara
  • Adanayı da açın mağdur olduk bu kadar çalışan ne yapacak ya nerden para bulucaz
  • Şu eski emekli lerin kurduğu meşhur okul mu ,yok canım inanmak istemiyorum,
  • Fggg
  • Arkadaşlar İstanbuldaki malum okulunda cemaatle ilişkisi varmış doğrumu ?
  • Aynen goçum dededen bu paralar gelii ve hepsi bosuna gidiyor demek ki
  • Yaa arkadaslar haberle uzakdan yakindan ilgisi olmayan yorum yapmisiniz.Evet belki kimilerii baba parasila yapmis olabilir bu bir sucmu? obur arkadaslarda malini mulkunu satarak veya kredi cekerek yapio, sucmu? Havaciligia sevgisi ve tutkusu olanlar anlar ancak bunu.bende su an egitimimi bitireli yillar oldu, ve onume bir sans geldi maglesef tip lisansi 50 bin dollardi, simdi ise yinede cok sevdigim isimi yapmak icin evimi satacam, sucmu? Burda tek suclu olan anlamadan bilmeden havacilgin h harfini bileyenlerin yorum yapmasi.gencler siz bosveri ve hayallerinizn pesinden gidin have a nice flight.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında getirilen VFR uçuş yasağı bazı bölgelerde kaldırıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş eğitim organizasyonlarına gönderilen yazıda, Aydın, Efes, Samsun, Isparta, Kastamonu, Çaycuma, Sinop, Sivas, Tuzköy ve Uşak hava sahalarının VFR uçuşlara açıldığı belirtildi. Ancak uçuş eğitimlerinin verilebilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi istendi.

Buna göre, uçuş öncesinde öğretmen ve öğrenci pilotların, mülki idare amirlikleri tarafından GBT sorguları yaptırılması gerekirken alınan sonuçların, öğretmen ve öğrenci dosyalarına yerleştirildikten sonra uçuşa çıkmalarına müsaade edileceği vurgulandı.
Hava sahası yasağının kalktığı noktalar arasında eğitim uçuşlarının yoğun olarak yapıldığı Edremit, Çorlu ve Adana’nın olmaması dikkat çekti.

Ankara ve İstanbul’daki terminal kontrol sahalarındaki VFR uçuşlarındaki yasağın ise devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca şu noktalara dikkat çekildi:

- Belirtilen hava alanlarını kullanacak uçuş okulları, varsa ilgili eğitim sahalarında ve meydan turunda olmak kaydıyla, VFR uçuşlarını yapabileceklerdir.

- Tüm uçuş okulları süreç sonuçlanıncaya kadar geçecek olan sürede, VFR S/S planlamayacak, yalnız öğrencileri meydan turu dışına göndermeyeceklerdir.

- Uçuş öncesinde ilgili ATC ile gerekli koordine yapılmadan, uçuşlara başlanmayacaktır.

- Uçuş eğitim sahalarına gidiş gelişlerde askeri bölgelere ve belirtilen havaalanları dışındaki meydanların kontrol sahalarına girilmeyecektir.

- Belirtilen meydanların kullanımı ile ilgili olarak FTO çalışma grubu kendi arasında gerekli koordinasyonunu sağlayacaktır

Uçuş yasağı bazı bölgelerde kaldırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Kimse sesimizi duymuyormu ~ 8 yıl önce
Hani kimse etkilenmeyecekti uçuş okulunun çalışanları ne olacak açın vfr uçuşları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açın artık yeter ~ 8 yıl önce
Vfr uçuşları açın yeter artık havacılık camiası zora girdi hayat normale döndü uçul okulları kan aplıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mermer Kafa ~ 8 yıl önce
Bu kafa degismez abiler. VFR yasagi konunca sanirsin ki ulke kurtulmus. 15 Temmuz'da ucan makineler sanki flight plan doldurup mu uctu? Ucacak gucleri kalmis olsa yine ucarlar ve saldirirlar, zaten adamin yaptigi is kanuna aykiri, senin yasagini mi takacak? Bos islerle ugrasmak ve yasaklamak konularinda Dunya'da bir numarayiz muhtemelen. Simdi 10 sene, hatta 20 sene herseye yasak derler, izin derler, evrak derler.... Bunun sonu gelmez. Havaciligi unutun en iyisi. Gidip yurtdisinda egitim ve lisans alin gelin pilot olmak istiyorsaniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ~ 8 yıl önce
İstanbulda açılsın lütfen vfr uçuşlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dua et ~ 8 yıl önce
arabayla gezebiliyorsun, daha ne istiyorsun?
Adana ~ 8 yıl önce
Adanayı da açın mağdur olduk bu kadar çalışan ne yapacak ya nerden para bulucaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanmak ~ 8 yıl önce
Şu eski emekli lerin kurduğu meşhur okul mu ,yok canım inanmak istemiyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gggggg ~ 8 yıl önce
Fggg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malum okul ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar İstanbuldaki malum okulunda cemaatle ilişkisi varmış doğrumu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deden ~ 8 yıl önce
Aynen goçum dededen bu paralar gelii ve hepsi bosuna gidiyor demek ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Yaa arkadaslar haberle uzakdan yakindan ilgisi olmayan yorum yapmisiniz.Evet belki kimilerii baba parasila yapmis olabilir bu bir sucmu? obur arkadaslarda malini mulkunu satarak veya kredi cekerek yapio, sucmu? Havaciligia sevgisi ve tutkusu olanlar anlar ancak bunu.bende su an egitimimi bitireli yillar oldu, ve onume bir sans geldi maglesef tip lisansi 50 bin dollardi, simdi ise yinede cok sevdigim isimi yapmak icin evimi satacam, sucmu? Burda tek suclu olan anlamadan bilmeden havacilgin h harfini bileyenlerin yorum yapmasi.gencler siz bosveri ve hayallerinizn pesinden gidin have a nice flight.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000