09 Nisan 2024, Salı 08:28:38

Yeni nesil Mİ-8 helikopteri Rusya'da görüntülendi

Sovyet dönemi Mil Mi-8 helikopterinin yeni varyantı görüldü.
  • Hatta rezil bir yasarim
  • Modernize hali buysa yazik Rus ordusuna; bu helikopterler Rusyaya yakismiyor
  • Asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ile saz arkadaşları bunun daha kralını yerli ve milli yaparız,dünya bize bir kez daha gıpta eder çekinir,kıskanır inşallah maşallah,evelallah,hamdolsun,amin...

Sovyet dönemi Mil Mi-8 helikopterinin yeni varyantı görüldü.

Rus ordusuna yakınlığıyla bilinen Telegram kanalı Voeniy Osvedomitely, Sovyet dönemi Mil Mi-8 helikopterinin yeni varyantını gösteren bir fotoğraf yayınladı. Rusya’nın güney sınırlarında gözlemlendiği iddia edilen Mi-8AMTSH-VN helikopteri özellikle özel kuvvetleri desteklemek amacıyla tasarlanmış klasik Mi-8 (17) modelinin modernize edilmiş bir versiyonunu temsil etmekte.

Defence Blog tarafından yapılan habere göre Mi-8AMTSH-VN, önemli iyileştirmelerden geçmiş olup, savaş deneyimlerinden türetilmiş bir dizi yapısal özellik ile birlikte muharebe etkinliğini ve hayatta kalma kabiliyetini artırmaktadır.

Öncelikle asker sevkiyatı ve özel operasyon birimlerine ateş desteği sağlamak için tasarlanmış olan Sovyet dönemi Mi-8 helikopterinin bu yeni varyantı, füzeler de dahil olmak üzere gelen tehditleri tespit edip sınıflandırabilen gelişmiş bir savunma sistemine sahiptir. Tanımlanan tehdidin türüne bağlı olarak helikopter, farklı karşı tedbir sistemlerini kullanmaktadır.

MİI Mi-8AMTSH-VN Özel Operasyonlar helikopteri

Kompozit malzemeler kullanılarak inşa edilen Mi-8AMTSH-VN, beş bıçaklı ana rotora ve üç bıçaklı bir kuyruk rotoruna sahiptir. Üç tekerlekli iniş takımı, zorlu arazilerde güvenli iniş sağlamaktadır. Helikopterde dijital oto-pilot, dijital aviyonik ve çift uydu sistemleri bulunan üç kişilik bir kokpit bulunmaktadır.

Alanı 12.5 m² olan 5.34 m uzunluğundaki kargo kabini 4.000 kg’lık yük taşıma kapasitesine sahipken, harici yük kapasitesi 4.000 kg’dır. Maksimum kalkış ağırlığı 13.000 kg olan helikopter, ambulans helikopter konfigürasyonunda sedyelerde 12 personele kadar yaralı taşıyabilmektedir. MI-8AMTSH-VN helikopterinin standart donanımları arasında kokpit ve kargo kabini ısıtma sistemleri, geliştirilmiş yalıtım malzemeleri, aydınlatma armatürleri, hava veri ölçüm sistemi ve ışıklı anons cihazları bulunmaktadır.

Mi-8AMTSH-VN helikopterinin gelişmiş aviyonik ve atalet navigasyon sistemi, operasyon bölgelerinde yüksek otonom ve verimli operasyonel performans sağlamaktadır. Hava sahası gözlem sistemleri, gelen tehditleri tespit etmek için kullanılırken, iletişim paketi çeşitli frekanslarda güvenilir, kesintisiz iletişim sağlamaktadır. Gece görüş ekipmanı, operatörlere düşük ışık veya gece koşullarında çalışma olanağı sağlar.

(Defenceturk)

Yeni nesil Mİ-8 helikopteri Rusya'da görüntülendi

Yorumlar

Guzel degil ~ 19 gün önce
Hatta rezil bir yasarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mi 8 ~ 20 gün önce
Modernize hali buysa yazik Rus ordusuna; bu helikopterler Rusyaya yakismiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mı 8 yazana ~ 20 gün önce
Yerli ve milli atak verelim...
Eyyy rusyaaaa ~ 20 gün önce
Asrın lideri önderliğinde,ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ile saz arkadaşları bunun daha kralını yerli ve milli yaparız,dünya bize bir kez daha gıpta eder çekinir,kıskanır inşallah maşallah,evelallah,hamdolsun,amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000