15 Nisan 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Şirketi tarikatcilar, kartal imam hatipliler dolduruldu, yöneticiler de bunlardan diye yıllardır söylüyorsunuz söylüyorlar. Ben şirkette yeniyim ve ise başlayana kadar bende buna inanmistim. bu dediğiniz doğru olsa mescitin namaz kılanlarla doluyor olmasi ramazanda herkesin oruç tutuyor olmasi, kadın çalışanların çoğunun kapalı olması v.s. gibi durumları görmem gerekiyordu. Ama bunları görmedim aksine daha sekuler yaşayanlar ezici şekilde fazlalar ki bundan rahatsızlık duymuyorum.
  • Teknik motor atölyesindeki zorbalıkları dile getirin
  • Ali Bey, motor atölyesini menzilcilerin nasıl işgal ettiğini çalışanlara nasıl mobbing ve zulüm yaptığını araştırın lütfen .teknikte mescit olmasına rağmen atölye içine bir mescit daha yapıldı .sağdan soldan bir sürü yeteneksiz teknisyenimsi kişiler sırf dinci diye atölyeye getirildi.Atölyede çalışan eski tecrübeli personeli CS olamayacakları bölümlere gönderiyor veya göndermekle tehdit ediyor. B postasının başına sırf dinci diye test cell den başteknisyen ve şef getirdiler motorun m sinden anlamayan kinci tipler. Lütfen araştırın .insanların kız arkadaşı var diye günahkarsın diyen Bahattin Şentürk ü bir araştırın .
  • Malesef yaptigi isin onemini kimseye anlatamamis is grubudur teknisyen. Tabi bunun altindaki asil neden teknik yonetiminin kifayetsizlerden olusmasidir, teknisyen ne kadar kiymetli olursa kendi beceriksizlikleri o kadar ortaya cikacagindan teknisyeni ezmeye calisirlar kendi gucleri yetmediginde kokpit kabin ekibini teknigin uzerine salarlar.
  • Almışlar çok çalışan müdür ve üstü yöneticiler. Aferin yiyin boğazınızda dursun! Zehir zıkkım olsun geçen haklarım !
  • Yöneticilerin maaşları,huzur hakları ne kadar arttı ve millet niye tepkisiz? Ajet katara satıldı deniyor o yüzden ismi değişti yapısı da ve uçak işinde de birileri iyi komisyon ve avanta aldı ki şaibeli biriyle iş yaptılar ve sitede yorumlarin çoğu yayınlanmıyor sansür mü var yoksa teknik bir sorun mu?
  • Üveyin üveyi bölümler arası fark olur. Sizden bir bölümü tahmin etmenizi rica edeceğim. Bx in kontrol ettiği parçadan da sorumludur. Rx in kontrol ettiği faal parçadan da sorumludur Bremzede sorun çıktığında oraya da giderler trafik demeden Yılın %80 i hızlı tempoda çalışırlar, mesai mobinki altındadırlar, yurt dışında çalışmaya başvuru oranı şirket çapında%70 bu bölümde ama ne hikmetse bx ve rx çalışanı bu arkadaşlardan %8 fazla maaş alır. Enayi yerine konulan bölüm hangisidir.
  • Merhaba Ali bey bir gün de Sabiha Gökçende Ulusal Güvenlik şirketi hakkında konuşulursa çok memnun oluruz. Haksız yere işten çıkarılanlar mı dersiniz, her vardiya arasında birlikçiler mi dersiniz,Bankadan komisyon alıp yiyenleri mi anlatayım amirleri şefleri ve de yiyici başları muhasebeci Adnan beyler. Herkese ayrı ayrı maaş yatıran aynı yerde çalışanlara farklı farklı bordro gösteren kişiler Orada ne kadar kişinin hakkını yediniz.Allah sizden kat kat fazlasını çıkarır merak etmeyin. Hiçbiri ne hakkımı helal etmiyorum o kadar emeğimizi çaldılar.
  • yazar yazısında teknisyenlerin sendika değiştireceğini belirttiği için ona binaen yazdım. iş kolunun farklılık göstereceği üzerine düşünmedim doğrusu. hoş göstermeyecek olsa da 18 yılda teknisyenleri bir gram tanıdıysam sendika değiştirmek dahil en ufak tepkiyi göstermekten imtina edeceklerdir.
  • 4-5 kat maaş alması normal mi. Ve bu hakikatin üstü sırf teknisyenlerin sendikası zayıf diye örtülebilir mi. Aynı şekilde kabinin ve teknisyenin havacılıktaki statülerinin ne olduğu hakikatı kendi sendikanıza bakın demeyle örtülür mü. Hakikat çizgisiyle olaylara bakmak başka birşey camiaların bugün içinde bulunduğu zaaftan dolayı eziliyor olması başka birşey.

THY Teknik AŞ Üvey Evlatları…

Şu teknisyenlerin çektiği nedir anlamak imkansız. Kolay yetişmezler, yetişenler itibar görmezler. Menzilci tarikat üyeleri kadar kıymetleri yok. İşte o yüzden değer verilen, kıymet verilen ülkelere kaçmak için yer arıyorlar. TİS faciasından bahsediyorum.

Türk Hava Yolları’nın çok bilmiş yöneticileri önce THY Teknik AŞ ile TİS imzalayarak bir adım öne geçmeyi planladı. Bu vesile ile sarı sendika tabirine tam uyan Öz Çelik İş Sendikası ile alelacele TİS imzaladı. Öz Çelik zaten havacılık sektöründen bihaber, havacılık dilinden, kimin ne kadar önemli iş yaptığından habersiz, sadece gelecek aidatlara odaklanmış bir sendika olarak adeta teknisyenleri satmış oldu.

Alınan yüzde 54’lik zam günümüz koşullarında enflasyon oranın yarısı bile olmadığı sağır sultan tarafından bile bilinirken basiretsiz sendikaların “ne verirsen razıyız abi” modeline kurban gitti teknisyenler.

İşte bu yolla beğenilmeyen Hava İş Sendikası’nı da aynı tuzağa çekmek isteyen THY yönetimi rest üstüne rest çekerek Hava İş Sendikası’nı köşeye sıkıştırmak istedi ama yemedi.

Konu Cumhurbaşkanına kadar uzadı. İlker Aycı dönemini aratmayacak bir görüntü içinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve Ahmet Bolat ile sendika yöneticileri arasındaki TİS konusu yüzde 64 oranında zam ile sonuçlandı.

Ama bilmediğiniz konular da konuşuldu masada. Hiç tahmin edemeyeceğiniz şikayetler iletildi Reisi Cumhur’a.

Daha önce İlker Aycı da aynı minvalde şikayet etmiş “Sen işine bak” diye azarlanmıştı.

Aynı azarlamanın Ahmet Bolat’a da yapıldığını düşünüyorum. Ama Ahmet Bolat şimdi istim üzerine ne yapacağını bilmiyor.

Hülasa biz konumuza dönelim.

Dediğim gibi teknisyenler boğazındaki lokmayı bile kıskanılacak kadar önemsizleştirildi. Üstelik Öz Çelik İş Sendikası’nın “Ek protokol yapılacak, THY ne kadar alırsa bizim zam oranımız da o kadar yükselecek” sözüyle teknisyeni bir kez daha aldatmış oldu ve 2500 TL brüt ek zam ile sadakalandırıldı.

Teknisyenler rahatsız mı rahatsız. Yeni sendika arayışları bile başladı. Hatta yeniden Hava İş Sendikası’na girişin yolları aranıyor.

İyi kötü geçmişi olan, havacılık tecrübesi olan ve üstelik havacılık sektörü tarafından idare edilen bir sendika olarak bakılıyor.

Şimdi sormak gerekiyor; THY yönetimi teknisyenleri neden bu kadar küçümser? THY Teknik Yönetimi THY personelinden daha mı önemsiz görüyor teknisyenleri?

Sular kaynamaya başladığında, soğutacak pek adam bulunmaz. İklim değişiyor, siyasi iklim de değişecek gibi görünüyor. Şimdiden pozisyonlar geleceğe göre şekillendirilmeye başlandı bile.

Teknisyen üvey evlat değil. En küçük bir hataları büyük sonuçlara sebep olabilir. Bir pilot neyse bir teknisyen de odur. İkisi de kritik pozisyonda.

AJET Uçakları ile İlgili Çok Sayıda İhbar Geliyor..

Aslı AnadoluJet, satılık modeli AJET olan THY’nin yeni şirketi AJET’in kiralık uçakları ile ilgili geçen hafta yazdığım yazıdan sonra çok sayıda ihbar gelmeye başladı. Keza AJET’e uçak kiralayan firmanın Türkiye’deki şirketi  BBN ile ilgili de önemli sayacağım taze bilgiler geldi.

Bu hafta bunları derleyip araştırıyorum. Gelecek hafta önemli dosya ile bu bilgileri paylaşacağım.

Ahmet Bolat’a not: Sağda solda İYİ Partili Ali Kıdık diye bahsetme. Ben İYİ Partili değilim artık ama İYİ Bir gazeteciyim. Sen bunu daha iyi bilirsin.

THY Teknik AŞ Üvey Evlatları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

Tkao113... ~ 11 gün önce
Şirketi tarikatcilar, kartal imam hatipliler dolduruldu, yöneticiler de bunlardan diye yıllardır söylüyorsunuz söylüyorlar. Ben şirkette yeniyim ve ise başlayana kadar bende buna inanmistim. bu dediğiniz doğru olsa mescitin namaz kılanlarla doluyor olmasi ramazanda herkesin oruç tutuyor olmasi, kadın çalışanların çoğunun kapalı olması v.s. gibi durumları görmem gerekiyordu. Ama bunları görmedim aksine daha sekuler yaşayanlar ezici şekilde fazlalar ki bundan rahatsızlık duymuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antiyobaz ~ 11 gün önce
Teknik motor atölyesindeki zorbalıkları dile getirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motorcu ~ 11 gün önce
Ali Bey, motor atölyesini menzilcilerin nasıl işgal ettiğini çalışanlara nasıl mobbing ve zulüm yaptığını araştırın lütfen .teknikte mescit olmasına rağmen atölye içine bir mescit daha yapıldı .sağdan soldan bir sürü yeteneksiz teknisyenimsi kişiler sırf dinci diye atölyeye getirildi.Atölyede çalışan eski tecrübeli personeli CS olamayacakları bölümlere gönderiyor veya göndermekle tehdit ediyor. B postasının başına sırf dinci diye test cell den başteknisyen ve şef getirdiler motorun m sinden anlamayan kinci tipler. Lütfen araştırın .insanların kız arkadaşı var diye günahkarsın diyen Bahattin Şentürk ü bir araştırın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekniksiyen ~ 11 gün önce
Malesef yaptigi isin onemini kimseye anlatamamis is grubudur teknisyen. Tabi bunun altindaki asil neden teknik yonetiminin kifayetsizlerden olusmasidir, teknisyen ne kadar kiymetli olursa kendi beceriksizlikleri o kadar ortaya cikacagindan teknisyeni ezmeye calisirlar kendi gucleri yetmediginde kokpit kabin ekibini teknigin uzerine salarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%93 ~ 11 gün önce
Almışlar çok çalışan müdür ve üstü yöneticiler. Aferin yiyin boğazınızda dursun! Zehir zıkkım olsun geçen haklarım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali abi ~ 12 gün önce
Yöneticilerin maaşları,huzur hakları ne kadar arttı ve millet niye tepkisiz? Ajet katara satıldı deniyor o yüzden ismi değişti yapısı da ve uçak işinde de birileri iyi komisyon ve avanta aldı ki şaibeli biriyle iş yaptılar ve sitede yorumlarin çoğu yayınlanmıyor sansür mü var yoksa teknik bir sorun mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üveyin üveyi tec ~ 12 gün önce
Üveyin üveyi bölümler arası fark olur. Sizden bir bölümü tahmin etmenizi rica edeceğim. Bx in kontrol ettiği parçadan da sorumludur. Rx in kontrol ettiği faal parçadan da sorumludur Bremzede sorun çıktığında oraya da giderler trafik demeden Yılın %80 i hızlı tempoda çalışırlar, mesai mobinki altındadırlar, yurt dışında çalışmaya başvuru oranı şirket çapında%70 bu bölümde ama ne hikmetse bx ve rx çalışanı bu arkadaşlardan %8 fazla maaş alır. Enayi yerine konulan bölüm hangisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUMSUZ ~ 12 gün önce
Merhaba Ali bey bir gün de Sabiha Gökçende Ulusal Güvenlik şirketi hakkında konuşulursa çok memnun oluruz. Haksız yere işten çıkarılanlar mı dersiniz, her vardiya arasında birlikçiler mi dersiniz,Bankadan komisyon alıp yiyenleri mi anlatayım amirleri şefleri ve de yiyici başları muhasebeci Adnan beyler. Herkese ayrı ayrı maaş yatıran aynı yerde çalışanlara farklı farklı bordro gösteren kişiler Orada ne kadar kişinin hakkını yediniz.Allah sizden kat kat fazlasını çıkarır merak etmeyin. Hiçbiri ne hakkımı helal etmiyorum o kadar emeğimizi çaldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKA ~ 13 gün önce
yazar yazısında teknisyenlerin sendika değiştireceğini belirttiği için ona binaen yazdım. iş kolunun farklılık göstereceği üzerine düşünmedim doğrusu. hoş göstermeyecek olsa da 18 yılda teknisyenleri bir gram tanıdıysam sendika değiştirmek dahil en ufak tepkiyi göstermekten imtina edeceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hareketsiz teknisyen ~ 12 gün önce
Kimse kusura bakmasın, tepkinizi göstermiyorsunuz aslında bulunduğunuz halden memnunsunuz demektir. Biliyorum sizi. En ufak tepki göstermezsiniz ama ama sürekli başkalarını kıskanırsınız. Bunu sizi kızdırmak içim yazmıyorum. Gerçek bu. Siz de farkına varın. Kabini kıskanmak yerine keşke tepkinizi gösterseydiniz. Daha anlamlı olurdu.
Engineer ~ 13 gün önce
4-5 kat maaş alması normal mi. Ve bu hakikatin üstü sırf teknisyenlerin sendikası zayıf diye örtülebilir mi. Aynı şekilde kabinin ve teknisyenin havacılıktaki statülerinin ne olduğu hakikatı kendi sendikanıza bakın demeyle örtülür mü. Hakikat çizgisiyle olaylara bakmak başka birşey camiaların bugün içinde bulunduğu zaaftan dolayı eziliyor olması başka birşey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000