07 Şubat 2024, Çarşamba 11:52:37

Almanya'da Lufthansa çalışanları greve gitti

Verdi sendikasını çağrısı üzerine Lufthansa yer personeli tarafı greve gitti.
  • Daha çok ekmek yememiz gerekiyor… enflasyon telafisi primi.. biraz ses mi çıkarsak ne dersiniz?

Verdi sendikasını çağrısı üzerine Lufthansa yer personeli tarafı greve gitti. Grev bu sabah erken saatlerde başladı. Frankfurt Havalimanı ver.di sendikası sözcüsü grevlerin ilgili havalimanlarındaki Lufthansa çalışanları tarafından sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Grevden en çok Almanya’nın en büyük havalimanı Frankfurt ve Münih etkilenecek. Yaklaşık 27 saat sürmesi planlanan grev nedeniyle Havayolu şirketinin bugün için planladığı yaklaşık 1 000 uçuşun yüzde 80 ila 90’ını iptal edildi.

GREV yarın saat 07.00’de sona erecek. Lufthansa, yarın da bazı iptaller ve gecikmeler yaşanabileceğini belirtti. Cuma gününe kadar operasyonların tamamen normale dönmesi bekleniyor. Mevcut ücret anlaşmazlığında ver.di yüzde 12.5 daha fazla ücret istiyor. Ayrıca 12 aylık bir süre için ayda en az 500 Euro talep ediyor. Buna ek olarak, ülke çapında standartlaştırılmış 3 bin Euro tutarında bir enflasyon telafisi primi de talepler arasında. Frankfurt ve Münih’in yanı sıra ver.di, Hamburg, Berlin ve Düsseldorf’taki çeşitli Lufthansa şirketlerinde çalışanlarını da greve çağırmıştı. Berlin’de ilk uçuşlar salı akşamı iptal edildi. Şirkete göre 100 binden fazla yolcu uçuşlarını yeniden planlamak zorunda kaldı. Almanya’daki diğer havalimanlarında da Frankfurt ve Münih’e olan bağlantılar iptal edildi.

UÇAK BİLETİYLE TREN BİLETİ ALINABİLECEK

Almanya’daki iç hat uçuşları iptal edilen yolcular uçak biletleriyle tren bileti alabilecekler. Lufthansa, iptal edilen uçuşlardaki yolcuların hiçbir koşulda havaalanına gelmemeleri konusunda uyarmıştı. Lufthansa, havalimanına gelen yolcuya danışmanlık hizmeti veremeyeceğini duyurdu. Havayolu şirketinin web sitesinde “Grev nedeniyle, yeniden rezervasyon konturlarında maalesef personel bulunmuyor” denildi. Ücretsiz yeniden rezervasyon seçenekleri ‘lufthansa.com’, müşteri uygulaması ve hizmet merkezi aracılığıyla kullanılabilecek.

Öte yandan Lufthansa iştirakleri ve harici havayolları yolcuları grevden etkilenmedi. Lufthansa’nın, doğrudan uçuş yan kuruluşu olan Eurowings tüm programını gerçekleştirmeyi planlıyor. Lufthansa’nın yabancı iştirakleri Swiss, Austrian ve Brussels Airlines’in uçuşlarına öncelik verilecek. Lufthansa müşterileri de daha sonra bu uçuşlara yeniden rezerve edilecek. (Hürriyet)

Almanya'da Lufthansa çalışanları greve gitti

Yorumlar

Almanya/Türkiye ~ 3 ay önce
Daha çok ekmek yememiz gerekiyor… enflasyon telafisi primi.. biraz ses mi çıkarsak ne dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000