07 Ekim 2023, Cumartesi 10:00:00

Sunexpress'ten yolcu rekoru; Ek kapasite ve 15 yeni rota geliyor

Sunexpress 2023'ün ilk üç çeyreğinde 10 milyona yakın yolcu taşıyarak rekora imza attı.
  • they are pilots they are valuable!!!!
  • Sunexpress’te operasyondan kim sorumlu? Sorumsuz yetkili Operasyon Direktörü mü? Accountable Manager ama operasyon sorumluluğu almayan Alman Genel Müdür mü? Türk Uçuş İşletme Müdürü mü yoksa asıl yetkili bilinen Alman gölge Uçuş İşletme Müdürü mü? Uçuş Emniyeti ve Yer İşletme yönetimleri nasıl? Aynı mı? SHGM nazarında kim sorumlu ve muhatap? SHGM buna nasıl izin veriyor? Uçtuğun kadar kazan dayatması kışın kaybettiği parayı çıkarmak için yazın hasta olsa bile uçmak isteyen kokpit kabin ekibini sonuçlamaz mı? İnsanlara gemide çalış tavsiyesi bile yapıldı. Bu insanlar havacı, emekçi. Daha ne kadar personelin sırtına binilecek ve insanlar ezilecek? Çok kul hakkı yendi çok. Kul helal etse Allah affetmez bunları.
  • Bazı şeyleri k. etmeden anlatmak imkansız. O yüzden kral çıplak...
  • We were a family in this company until he came.. He killed everything. We all hate him. We hope you leave this company as soon as possible with people like you.
  • Şirket rekora koşuyor da yasin bey havacılık sektörünün dinamiklerine alışana kadar şirkette ne cs bırakacaklar ne de kaptan. Yaptıkları açıklamalarda bile kendi önceki açıklamalarını inkar ediyorlar...
  • Zor durumlarda nasıl ki herkesten kesinti yapılıyorsa iyi geçen bir sezonun ardından bunu sadece kokpit ekibiyle paylaşılıyorsa burda adaletsiz bir durum vardır. Hani we are one, we are sunexpress'dik. Tarihinin en başarılı döneminde çalışanların büyük bölümünü küstürdünüz. Umarım en kısa sürede bu yanlış tutumdan dönerler...
  • İnsan kaynaklarının deyimiyle bir sadakatsiz olarak tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
  • Bi de maaşa düzgün zam yapsalar
  • Allah daha cok versin de personelden kısıp kısıp sektorun en az kazanani haline getirdikten sonra ucak da alır destinasyon da koyar. 1 tane mutlu personel birakmadi koca sirkette bunun karsiligi elbet olacaktır.
  • You say your cost has increased by 90%, but you give an 8% raise. Please disclose your own salary and bonus. You torture the teams just to have breakfast in Paris. You always make money off the backs of the teams, and you explain this as profit. These captains who took their money and left will also destroy your sense of belonging. It's like you're the only one flying Then you say "we are one", come on. What have you done to this beautiful company? Shame on you all Senin tak %90 maliyet arttı diyorsun %8 zam veriyorsun Kendi maaşını bonusunu da açıklasana Sen pariste kahvaltı yap diye ekiplere eziyetsin Hep ekiplerin sırtından para kazanıyorsun bunu da kâr diye açıklıyorsun. Şu paralarını alıp çekilen kaptanlar sizin aidiyet duygunuzu da s. Sanki bir tek siz uçuyorsunuz Birde we are one diyorsunuz hadiyin ordan. Güzelim şirketi ne hale getirdiniz. Hepinize yazıklar olsun İngilizcesi baya havalıymış.

Sunexpress 2023'ün ilk üç çeyreğinde 10 milyona yakın yolcu taşıyarak rekora imza attı. Yıl sezonuna kadar eklediği ek 2 binden fazla uçuşla uzayan turizm sezonunu destekliyor.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu Sunexpress CEO'su Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu havayolunun 2023 yılı performans ve kış sezonu planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen toplantıda, Sunuexpress'in 2023 yılının başından bu yana yaklaşık 10 milyon yolcu taşıdığı ve yaz sezonunun ardından devam eden talebi karşılamak amacıyla Eylül ayının ardından Ekim-Aralık dönemi için de kapasite artışına gittiği belirtildi. Yaz sonrası yılsonuna kadar yaratılan ek kapasite 2000’den fazla uçuşa ulaştı.

2023 yılı yolcu sayısı açısından yine rekor bir yıl olacak

Sunexpress CEO'su Max Kownaztzki toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "2023 yılının ilk üç çeyreğinde %88'lik bir doluluk oranı ile 10 milyona yakın yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza attık. Yolcu trafiği anlamında hedefimizin üstünde bir performans gösterdik ve yıl sonuna kadar 12 milyon yolcu hedefimizi aşacağımızı öngörüyoruz. Yaz sonrası Türkiye’ye yönelik devam eden talebi karşılamak amacıyla kapasite artışına gittik ve yıl sonuna kadar 2000’den fazla ek uçuş planladık Türkiye’nin bu yıl için 60 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam edeceğiz".



Kış sezonu için ek kapasite ve 15 yeni rota

Kownatzki, Türkiye’nin lokomotif sektörü turizmin elçisi olarak Sunexpress’in kış sezonuna da yatırım yaparak Türkiye’nin sadece yaz sezonunda değil tarihi, doğası, yerel mutfağı ve spor turizmi için altyapısıyla tüm yıl boyunca önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı.

Kownaztzki; "Turizmi tüm yıla yaymak için bu yıl kış kapasitemizi de artırarak uçuş ağımıza 15 yeni rota ekledik. Bu kış Üsküp, Abu Dabi, Şarm El-Şeyh, Sofya, Krakow ve Kıbrıs gibi yeni ve birbirinden güzel destinasyonları Antalya ve İzmir ile bağlayacağız" dedi.

Tecrübesini Güney Afrika'ya taşıyor

Önümüzdeki dönemde filo büyümesini sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için sezonsallık etkisini dengeleyici ek aksiyonlar aldıklarını belirten bunun Kownatzki, bunun bir parçası olarak South African Airways ile damp lease anlaşması imzaladıklarını belirtti.

Anlaşma kapsamında iki Boeing 737-800 tipi Sunexpress uçağı South African Airway'in Johannesburg merkezli uçuşlarında hizmet verecek. İlk uçak Ekim ortası itibarıyla, ikinci uçak ise Kasım ayında operasyona başlayacak. Uçuşlar Nisan 2024’e kadar devam edecek. Bununla birlikte South African Airways'in kapasite ihtiyacına göre uçak sayısının anlaşmaya ilave olarak artırılabileceği konusundas Sunexpress ve South African Airways arasında mutabakata varıldı.

İstihdam yaratmaya devam ediyor

Kownatzki; "Sektördeki 30 yılı aşkın tecrübemizle Türk havacılıkna katkı sağlamaya ve çalışanları tarafından 'Great Place To Work' sertifikasına layık görülen bir şirket olarak istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Geleceğin Türk pilotlarını yetiştirmek için 2018 yılından bu yana Çoklu Ekip Pilot Lisans programını yürütüyoruz. Bu programdan mezun olanlara iş garantisi sağlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 160 pilot yetiştireceğiz. Şu anda 60 kişinin program kapsamında eğitimleri sürüyor. Ek olarak 2024 yaz sezonu için 160’tan fazla pilot ve 400 kabin memuru istihdam edeceğiz" dedi.

Yeni uçaklar filoya ne zaman dahil edilecek?

Sunexpress'in filo planlaması ve sipariş edilen uçakların durumuyla ilgili bilgi aktaran Kownaztzki; 'Boeing'e verdiğimiz 42 Boeing 737-800 MAX tipi uçaklardan 9'unu teslim aldık. Kalan 33 uçağın da 2028-2029'a kadar teslim edileceğini tahmin ediyoruz' ifadelerini kullandı.

"Artan maliyetlerin baskısı altındayız" 

Son dönemlerde dövizin artışına paralel olarak maliyetlerin arttığını ve bu durumun ciddi bir problem teşkil ettiğini sözlerine ekleyen Sunexpress CEO'su Max Kownatzki; 'Artan maliyetler sadece enflasyonla bile açıklanamaz. Bu durum bizi olumsuz olarak ciddi anlamda etkiliyor. Yüzde 90'lara varan artışlardan bahsediyoruz. Bu artışların hepsini yolcuya yansıtamazsınız. Bu konuyla ilgili yetkililerle sık sık görüşüyoruz ve fiyatların makul seviyede kalması için çabalarımız sürüyor' dedi.

Rusya uçuşlarıyla ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Kownatzki, 'Rusya uçuşlarını savaştan çok önce zaten durdurmuştuk. Çünkü buradan para kazanamıyorsunuz. Gelecekte de Rusya ile ilgili planlamamız yok' ifadelerine yer verdi.

©AirportHaber

Sunexpress'ten yolcu rekoru; Ek kapasite ve 15 yeni rota geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

öz sadakatsiz ~ 7 ay önce
they are pilots they are valuable!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatacak Yerleri yok ~ 7 ay önce
Sunexpress’te operasyondan kim sorumlu? Sorumsuz yetkili Operasyon Direktörü mü? Accountable Manager ama operasyon sorumluluğu almayan Alman Genel Müdür mü? Türk Uçuş İşletme Müdürü mü yoksa asıl yetkili bilinen Alman gölge Uçuş İşletme Müdürü mü? Uçuş Emniyeti ve Yer İşletme yönetimleri nasıl? Aynı mı? SHGM nazarında kim sorumlu ve muhatap? SHGM buna nasıl izin veriyor? Uçtuğun kadar kazan dayatması kışın kaybettiği parayı çıkarmak için yazın hasta olsa bile uçmak isteyen kokpit kabin ekibini sonuçlamaz mı? İnsanlara gemide çalış tavsiyesi bile yapıldı. Bu insanlar havacı, emekçi. Daha ne kadar personelin sırtına binilecek ve insanlar ezilecek? Çok kul hakkı yendi çok. Kul helal etse Allah affetmez bunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadakatsiz teknisyen ~ 7 ay önce
Bazı şeyleri k. etmeden anlatmak imkansız. O yüzden kral çıplak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxxz ~ 7 ay önce
We were a family in this company until he came.. He killed everything. We all hate him. We hope you leave this company as soon as possible with people like you.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadakatsiz Teknisyen ~ 7 ay önce
Şirket rekora koşuyor da yasin bey havacılık sektörünün dinamiklerine alışana kadar şirkette ne cs bırakacaklar ne de kaptan. Yaptıkları açıklamalarda bile kendi önceki açıklamalarını inkar ediyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik sadakat ödemesi istiyor ~ 7 ay önce
Zor durumlarda nasıl ki herkesten kesinti yapılıyorsa iyi geçen bir sezonun ardından bunu sadece kokpit ekibiyle paylaşılıyorsa burda adaletsiz bir durum vardır. Hani we are one, we are sunexpress'dik. Tarihinin en başarılı döneminde çalışanların büyük bölümünü küstürdünüz. Umarım en kısa sürede bu yanlış tutumdan dönerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günaydın ~ 7 ay önce
Günaydın
Sadakatsiz!!! ~ 7 ay önce
İnsan kaynaklarının deyimiyle bir sadakatsiz olarak tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crew ~ 7 ay önce
Bi de maaşa düzgün zam yapsalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xq ~ 7 ay önce
Allah daha cok versin de personelden kısıp kısıp sektorun en az kazanani haline getirdikten sonra ucak da alır destinasyon da koyar. 1 tane mutlu personel birakmadi koca sirkette bunun karsiligi elbet olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuri ~ 7 ay önce
You say your cost has increased by 90%, but you give an 8% raise. Please disclose your own salary and bonus. You torture the teams just to have breakfast in Paris. You always make money off the backs of the teams, and you explain this as profit. These captains who took their money and left will also destroy your sense of belonging. It's like you're the only one flying Then you say "we are one", come on. What have you done to this beautiful company? Shame on you all Senin tak %90 maliyet arttı diyorsun %8 zam veriyorsun Kendi maaşını bonusunu da açıklasana Sen pariste kahvaltı yap diye ekiplere eziyetsin Hep ekiplerin sırtından para kazanıyorsun bunu da kâr diye açıklıyorsun. Şu paralarını alıp çekilen kaptanlar sizin aidiyet duygunuzu da s. Sanki bir tek siz uçuyorsunuz Birde we are one diyorsunuz hadiyin ordan. Güzelim şirketi ne hale getirdiniz. Hepinize yazıklar olsun İngilizcesi baya havalıymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000