26 Nisan 2024, Cuma 10:12:13

Airbus, geliştirilen helikopteri Racer ile fark yaratacak

Airbus Helicopters'ın Avrupa Araştırma Clean Sky 2 projesi kapsamında geliştirilen Racer demonstratörü, Marignane'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Helikopter yaklaşık 30 dakika boyunca uçarak uçuş test ekibinin hava aracının genel davranışını kontrol etmesine olanak sağladı.

Airbus Helicopters'ın Avrupa Araştırma Clean Sky 2 projesi çerçevesinde geliştirdiği Racer demonstratörü, Marignane'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Helikopter, yaklaşık 30 dakika boyunca havada kalarak uçuş test ekibine helikopterin genel davranışını kontrol etme fırsatı sundu.

Bu önemli kilometre taşı, iki yıl sürecek olan uçuş kampanyasını başlatıyor ve helikopterin yüksek hız yeteneklerini aşamalı olarak açması ve göstermesi amaçlanıyor.

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even, "Racer, Avrupa ortaklarının bir araya geldiğinde ulaşabileceği inovasyon seviyesinin mükemmel bir örneğidir. Bu ilk uçuş, Airbus Helicopters ve 13 ülkedeki 40 ortağımız için gurur verici bir an. Bu demonstratörün yüksek hız yeteneklerini öncülük etmesini ve yakıt tüketimini azaltmaya katkı sağlayacak ekonomi modu sisteminin geliştirilmesini izlemeyi dört gözle bekliyorum," dedi.

Daha fazla irtifa kazanmış ve maliyet-etkinlik ile görev performansı arasındaki en iyi dengeyi hedefleyen Racer demonstratörü, aerodinamik optimizasyon ve yenilikçi bir ekonomi modu tahrik sistemi sayesinde mevcut jenerasyon helikopterlerle karşılaştırıldığında yaklaşık %20 daha az yakıt tüketmeyi amaçlıyor. Safran Helicopter Engines ile geliştirilen hibrit-elektrikli ekonomi modu sistemi, seyir uçuşu sırasında bir Aneto-1X motorunun durdurulmasına izin vererek önemli miktarda CO2 emisyonu azaltımı sağlıyor.

Ayrıca, Racer'ın operasyonel akustik izlerini azaltmaya yönelik mimarisinin nasıl katkı sağlayabileceğini göstermeyi amaçlıyor. 2013'te 472 km/s hız rekoru kıran Airbus Helicopters X3 teknoloji demonstratörünün doğruladığı aerodinamik yapı üzerine inşa edilen Racer, bileşik mimariyi operasyonel bir yapıya daha da yaklaştırmayı ve yüksek hızın avantajlı olduğu belirli görevler için artırılmış yetenekler sunmayı hedefliyor.

Airbus, geliştirilen helikopteri Racer ile fark yaratacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000