25 Mart 2024, Pazartesi 15:20:38

Lufthansa'nın ITA Airways hamlesine Avrupa Komisyonu freni

Avrupa Komisyonu, Lufthansa'nın ITA Airways'in %41 hissesini satın alma teklifinin rekabeti olumsuz etkileyebileceği ve tüketiciler için fiyat artışına yol açabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

Avrupa Komisyonu, Lufthansa'nın ITA Airways'in %41 hissesini satın alma teklifinin rekabeti olumsuz etkileyebileceği ve tüketiciler için fiyat artışına yol açabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi. Bu endişeler bugün yayınlanan bir itiraz bildirisiyle Alman havayolu şirketine resmen iletildi.

Düzenleyiciler, Lufthansa'nın sermaye artırımı sırasında İtalyan havayolu şirketinin bir kısmını satın almasını içeren 325 milyon Euro'luk (351.46 milyon $) anlaşmanın bazı önemli hava yollarında rekabeti engelleyebileceğinden endişe ediyor.

Komisyon özellikle İtalya ile Orta Avrupa ülkeleri arasındaki kısa mesafeli uçuşlarda ve İtalya'yı Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Japonya'ya bağlayan uzun mesafeli uçuşlarda potansiyel sorunların altını çizdi. Dahası, anlaşma ITA'nın Milano'nun ana havalimanında zaten baskın olan varlığını güçlendirebilir.

Lufthansa ve ITA Havayolları'nın sahibi olan İtalyan hükümetine bu endişeleri gidermek için yeni tedbirler önerme fırsatı verildi. AB gözlemcisinin incelemesi, IAG'nin İspanyol havayolu şirketi Air Europa'yı satın almak için devam eden çabalarının da gösterdiği gibi, havayolu endüstrisindeki daha geniş bir konsolidasyon eğilimini yansıtıyor.

Komisyon'un açıklaması, Lufthansa-ITA Airways anlaşmasının potansiyel antitröst etkilerine ilişkin daha önceki raporları doğruluyor. Düzenleyici sürecin bir parçası olarak, işlemin ilerleyebilmesi için endişelerin tatmin edici bir şekilde çözülmesi gerekiyor. (Investing)

Lufthansa'nın ITA Airways hamlesine Avrupa Komisyonu freni

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000