17 Nisan 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 4 sene oku, okurken checkin boardng yap ingilizceni geliştir sabır diye diye geldiğin yer anca operasyon memurluğu.gecen gündüzün olmasın! Sosyal hayatın bitsin vardiyadan vardiyaya koş ailenle zaman geçirme karşılığı ise 1800 tl. Peki ya tk daki baba parası ile okul bitirip 3000 liradan işe başlayan arkadaşlar hak mı adalet mi bu? Herkes çocuğunu okutup adam edeyim derdinde ama bilmiyolarki sisteme köle yetştryolar. Aklım olsaydı liseden sonra kendi işimi kurardm!...
  • Geçen gün havalimanı yönetimi dersinde havalimanı müdürü olan değerli bir hocamızla bu konuyu tartışıyorduk. Evet herkes olayların farkında ama yetkili mercilerin hiçbiri kılını kıpırdatmıyor nereye kadar böyle gidecek Sayın Ali Kıdık a burdan çok teşekkür ediyorum. Duygu ve düşünceleeimize tercüman oluşundan dolayı
  • shyoların teknik kısımların mezun olan öğrenciler olarak gayet memnunuz.artık typ ile alım yok.sadece teknik destek personeli alıyolar onlarda mekanıge avıyonıge hat bakıma değil.atölyelere sadece.mezun işsiz sayımız çok düşük.200 200 alıyolar sağolsunlar.darısı işletmecilerin başına
  • Havacılık okuyan arkadaşlar, öncelikli amacınız kendinizi geliştirmek olsun. Çevresi geniş tanıdıkların yoksa, iş diploma ile değil ancak yeterlilikle bulunuyor. THY'nin sivil havacılık okuyanları işe almada öncelik tanımadığı doğru olmasına rağmen içlerinden kendini geliştirenleri aldığını kendimden biliyorum. Yer hizmetleri firmalarında deneyim kazanarak başvurdum. Zor oldu ama kendimi kabul ettirdim, burada benim gibi bir kaç arkadaş daha var. Keşke daha çok olsa.
  • MERHABALAR SEVGİLİ ALİ KIDIK. 2016' DA BU KONUYA DEĞİNMİŞTİNİZ. TABİİ Kİ HEM SEKTÖR HEMDE SİVİL HAVACILIK OKULLARINDA YETİŞEN / YETİŞMEKTE OLAN ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU. SİZİ TAKİBEN AYNI KONUYU ( İZNİNLE ) BEN DE İŞLEMİŞ VE ESKİ BİR YAŞANMIŞI ANLATMIŞTIM. BU KEZ YİNE AYNI ŞEYİ YAPACAĞIM MÜSAADENLE. YAZIDA DEĞİNİLEN KONU ÇOK DOĞRU. THY'NIN BU TUTUMUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. KALEMİNE SAĞLIK.
  • 2011 de de boyleydi. 2013 e kadar biraz alim oldu. Yine ayni. Kisaca oncelilere benzerse 3-4 sene durum boyle olcak.
  • Öncelikle "Ali KIDIK" beyin yazısından dolayı kendisine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ve bizim yanlız olmadığımızı hissettirdiği için mutluyum. Arkadaşlar dediğimiz gibi sesimizi duyurma konusunda bi faaliyet yapmamaktayiz ve bilgimizi varlığımızı hissettiremekteyiz. Geleceğin havacıları olarak birlik olmamız organize olmamız şarttır. Bunun için beni facebook 'dan twitter'dan takip etmenizi istemekteyim.büyük çaplı bi bir internet sayfası hazırlığında olmakla beraber sivil havacılar derneği ve havacılıkta sözü geçen kişilerle birifingler yapmaktayım ekip arkadaşlarımla birlikte. Sizden isteğim beni takipte kalmanız twitter sayfamda paylaşacağım bilgileri takip etmeniz. Sayfamız tamamlanınca inşallah sonuç lar almaya baslaycagimiza inanmaktayim.
  • Sn. Ali KIDIK HOCAM. Tüm havacı kardeşlerimin benim gibi havacılığa gönül vermiş insanların THY gibi bayrak taşıyıcı milli havayoluna girmek için torpilin varsa girdin. Torpilin yoksa bir hicsin troya amadeus ve nice THY programlarını kullanamayan iki kelime ingilizcesi olmayan sadece bir bakanın yada bir milletvekilinin yeğeni diye 3000 Tl maaş ile işe başlayıp sonra paşalar gibi yatan insanları alan bu zihniyet olduğu sürece daha çok böyle serzenişte bulunuruz.havacılığın H'sinden uçağın yapısını kendi prosedürlerin bilmeyen insanlar şu anda thynin bir çok biriminde görev yapmakta daha da yetmezmiş gibi 250 alım da kimin gireceği belli olan bizim gibi havacı mezunlarıninsa sadece başvuru ile yetinmesi ile kalır
  • Bu sene üniversite seçilen havacılık yönetimi seçmeli miyim sizce ? Gerçekten ilgileniyorum seviyorum ama bu tip haberleri görünce ümidim kalmıyor?
  • Havacılık öğrencileri olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah sizden razı olsun. Bazı okullar ticarethaneye çevirilsede devlet üniversitelerinde iyi bir havacılık eğitimi verildiğini düşünüyorum. Shgm nin ve Airline ların bize kadro açmaması çok üzülesi bir durumdur. Havacılık Yönetimi mezunları yer hizmeti şirketlerinde asgari ücrete talim ediyor. İnşallah bu yazınız gerekli makamlara ulaşır ve sonuç bulur.

THY onlara sırt çeviremez!

Türk Hava Yolları, 2016 yılından beri süre gelen negatif tablonun etkisiyle hem büyüme projeksiyonunu revize etti hem de insan kaynakları politikasında farklı bir yol izlemeye başladı. Yakın zamana kadar her yıl iki bin civarında yeni çalışanı bünyesine katan THY, geçen yılın ilk çeyreğinden itibaren işe alımları da durdurdu. 

Sadece anonim ortaklığında değil iştirak şirketlerinde de işe alımlar bıçak gibi kesildi. Ancak bana göre her şeye rağmen bu kriz THY tarafından iyi yönetildi. Uçakların bir kısmının boşa uçarak ek maliyet getirmesinin önüne geçmek amacıyla yere indirilmesi kararı, sendika ile maaş zam oranlarının düşürülmesi konusunda anlaşmaya varılması, bazı hatlarda zararına uçmaktansa kapatmaktan gocunulmaması ve başta büyük sponsorluklar olmak üzere tanıtım bütçesinin kısılması THY için önemli ve yerinde adımlardı.

Artık THY oyunu kurallarına göre oynamak zorunda. Rekabet ortamının sadece iç pazarda değil uluslararası arenada da kızışması THY’nin adımlarını daha temkinli atmasını zorunlu kıldı.  THY’nin liyakatsız kadrolarla doldurulmaya tahammülü yok. Torpilli uzman kadroların şişirilmesi bu şirketin altına konulan dinamittir. Eşe dosta sponsorluk kıyakları emeklere saygısızlıktır. Siyasi kaygılarla hat açılması bayrak taşıyıcıya ihanettir.

THY kitabına uydurma polikasından kitabına uygun davranmaya mecburdur. Öncelik ise mutlaka ama mutlaka insan kaynakları politikasında ‘liyakat’ esasına uygun hareket edilmesinin sağlanması olmalıdır. THY’nin bir süredir işe alımlarından anlıyoruz ki, alımlar küçük gruplar halinde ve ihtiyaçlara göre gerçekleştirilecek. Artık deniz bitti. Öyle binlerce torpillinin doluştuğu bir arpalık durumunu kaldıracak bir THY artık yok. Adama göre iş değil, işe göre adam dönemi esas alınacaktır, böylesi de şart ötesi şarttır.

Buradan nereye geleceğim uzatmadan söyleyeyim. Biliyorsunuz THY geçen hafta 250 yeni çalışan alımı için ilan açtı. Aranan koşullar arasında en çok dikkatimi çeken onlarca üniversitede binlerce öğrencinin eğitim aldığı ve hali hazırda eğitim almaya devam ettiği havacılık temalı okulların es geçilmesi oldu. THY’nin o bölümleri neden es geçtiğini anlamak gerçekten mümkün değil! Eğitim kaliteleri tartışılsa da ne olursa olsun havacılık kültürünün içerisinde az da olsa havacılık alt yapısı verilerek yetiştirilen öğrenciler THY için daha faydalı olmaz mıydı? Mekatronik Mühendisinin verdiğinden daha azını mı verecek bu çocuklar? Havacılıkta kariyer hedefleyerek 4 yıl dirsek çürüten bu öğrencilerin suçu kabahati ne? İletişim fakültesi mezunu bir çocuğun havacılık yönetimi mezunu bir çocuktan ne fazlası olduğunu insan kaynakları yöneticileri bana anlatabilirler mi?

Tabi THY’nin insan kaynakları politikasını eleştirip, havacılık bölümleri bulunan 20 küsür üniversitenin yöneticilerini ve eğitmen kadrolarını eleştirmemek olmaz.  Bölümlerinize öğrenci arayışlarında, olmayan üçüncü havalimanı üzerinden pazarlama yapıyorsunuz da , birlik olup THY’nin bu politikasına karşı ortak bir duruş sergileyemiyor musunuz?  “Siz bayrak taşıyıcısınız, bu gençler de bu ülkenin istikbali, havacılığın gelecekteki neferleri, bunları neden dışlıyorsunuz” demekten aciz misiniz?

Hiçbirinizden çıt çıkmıyor. Cukkaladığınız paralar bugün size yeter belki ama bu gençlerin istikbali için elinizi taşın altına koymazsanız yarın bir gün okulunuza kaydedecek bir tane öğrenci bulamazsınız.

Aklınızı başınıza alın, bu çocuklara sahip çıkın. Onlar bu ülke havacılığının geleceğidir ve sizlere emanettir.  Lütfen artık sorumluluğunuzun farkına varın.

THY onlara sırt çeviremez!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Ops ~ 7 yıl önce
4 sene oku, okurken checkin boardng yap ingilizceni geliştir sabır diye diye geldiğin yer anca operasyon memurluğu.gecen gündüzün olmasın! Sosyal hayatın bitsin vardiyadan vardiyaya koş ailenle zaman geçirme karşılığı ise 1800 tl. Peki ya tk daki baba parası ile okul bitirip 3000 liradan işe başlayan arkadaşlar hak mı adalet mi bu? Herkes çocuğunu okutup adam edeyim derdinde ama bilmiyolarki sisteme köle yetştryolar. Aklım olsaydı liseden sonra kendi işimi kurardm!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık öğrencisi ~ 7 yıl önce
Geçen gün havalimanı yönetimi dersinde havalimanı müdürü olan değerli bir hocamızla bu konuyu tartışıyorduk. Evet herkes olayların farkında ama yetkili mercilerin hiçbiri kılını kıpırdatmıyor nereye kadar böyle gidecek Sayın Ali Kıdık a burdan çok teşekkür ediyorum. Duygu ve düşünceleeimize tercüman oluşundan dolayı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHYOLU ~ 7 yıl önce
shyoların teknik kısımların mezun olan öğrenciler olarak gayet memnunuz.artık typ ile alım yok.sadece teknik destek personeli alıyolar onlarda mekanıge avıyonıge hat bakıma değil.atölyelere sadece.mezun işsiz sayımız çok düşük.200 200 alıyolar sağolsunlar.darısı işletmecilerin başına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Mezunu ~ 7 yıl önce
Havacılık okuyan arkadaşlar, öncelikli amacınız kendinizi geliştirmek olsun. Çevresi geniş tanıdıkların yoksa, iş diploma ile değil ancak yeterlilikle bulunuyor. THY'nin sivil havacılık okuyanları işe almada öncelik tanımadığı doğru olmasına rağmen içlerinden kendini geliştirenleri aldığını kendimden biliyorum. Yer hizmetleri firmalarında deneyim kazanarak başvurdum. Zor oldu ama kendimi kabul ettirdim, burada benim gibi bir kaç arkadaş daha var. Keşke daha çok olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇETİN ÖZBEY ~ 7 yıl önce
MERHABALAR SEVGİLİ ALİ KIDIK. 2016' DA BU KONUYA DEĞİNMİŞTİNİZ. TABİİ Kİ HEM SEKTÖR HEMDE SİVİL HAVACILIK OKULLARINDA YETİŞEN / YETİŞMEKTE OLAN ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU. SİZİ TAKİBEN AYNI KONUYU ( İZNİNLE ) BEN DE İŞLEMİŞ VE ESKİ BİR YAŞANMIŞI ANLATMIŞTIM. BU KEZ YİNE AYNI ŞEYİ YAPACAĞIM MÜSAADENLE. YAZIDA DEĞİNİLEN KONU ÇOK DOĞRU. THY'NIN BU TUTUMUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. KALEMİNE SAĞLIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitmiyor ~ 7 yıl önce
2011 de de boyleydi. 2013 e kadar biraz alim oldu. Yine ayni. Kisaca oncelilere benzerse 3-4 sene durum boyle olcak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulkadir ~ 7 yıl önce
Öncelikle "Ali KIDIK" beyin yazısından dolayı kendisine teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Ve bizim yanlız olmadığımızı hissettirdiği için mutluyum. Arkadaşlar dediğimiz gibi sesimizi duyurma konusunda bi faaliyet yapmamaktayiz ve bilgimizi varlığımızı hissettiremekteyiz. Geleceğin havacıları olarak birlik olmamız organize olmamız şarttır. Bunun için beni facebook 'dan twitter'dan takip etmenizi istemekteyim.büyük çaplı bi bir internet sayfası hazırlığında olmakla beraber sivil havacılar derneği ve havacılıkta sözü geçen kişilerle birifingler yapmaktayım ekip arkadaşlarımla birlikte. Sizden isteğim beni takipte kalmanız twitter sayfamda paylaşacağım bilgileri takip etmeniz. Sayfamız tamamlanınca inşallah sonuç lar almaya baslaycagimiza inanmaktayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Havacı ~ 7 yıl önce
Sn. Ali KIDIK HOCAM. Tüm havacı kardeşlerimin benim gibi havacılığa gönül vermiş insanların THY gibi bayrak taşıyıcı milli havayoluna girmek için torpilin varsa girdin. Torpilin yoksa bir hicsin troya amadeus ve nice THY programlarını kullanamayan iki kelime ingilizcesi olmayan sadece bir bakanın yada bir milletvekilinin yeğeni diye 3000 Tl maaş ile işe başlayıp sonra paşalar gibi yatan insanları alan bu zihniyet olduğu sürece daha çok böyle serzenişte bulunuruz.havacılığın H'sinden uçağın yapısını kendi prosedürlerin bilmeyen insanlar şu anda thynin bir çok biriminde görev yapmakta daha da yetmezmiş gibi 250 alım da kimin gireceği belli olan bizim gibi havacı mezunlarıninsa sadece başvuru ile yetinmesi ile kalır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aday ~ 7 yıl önce
Bu sene üniversite seçilen havacılık yönetimi seçmeli miyim sizce ? Gerçekten ilgileniyorum seviyorum ama bu tip haberleri görünce ümidim kalmıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 7 yıl önce
Havacılık öğrencileri olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah sizden razı olsun. Bazı okullar ticarethaneye çevirilsede devlet üniversitelerinde iyi bir havacılık eğitimi verildiğini düşünüyorum. Shgm nin ve Airline ların bize kadro açmaması çok üzülesi bir durumdur. Havacılık Yönetimi mezunları yer hizmeti şirketlerinde asgari ücrete talim ediyor. İnşallah bu yazınız gerekli makamlara ulaşır ve sonuç bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000