05 Şubat 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • B kapısı dolu onlardan bedava bile çalışır o zihniyet
  • Valla Ali bey teknisyen diye diye adamlar % 70 i kaptılar TGS ve tss 23 800 alırken adamlar 45 50 aldılar sorsan siz alt gelirli dostusunuz hiç sormuyormusunuz bu arkadaşlarin çocuklari kiraları varmı yokmu hiç bahsetmiyorsun varsa yoksa tk da tk biz neyiz
  • Aldığınız aidatlar haram zıkkım olsun. En yüksek orandan aidat alan ve binlerce kişiden aldığı bu aidatları çalışana yönelik olarak elle tutulur hiçbir faydalı faaliyete kullanmayan bu sendika ve yöneticileri bunun hesabını hak katında vermeyeceksiniz.
  • 1800 tl sendika aidatı mı olur? Benim emeğime yüzde ile ortak olması ne kadar saçma. Buna basbaya haraç denir. Her ayki emeğinin yüzde 3'ünü bana haraç vereceksin denir. Sendika güya çalışanın emeğini korumak için var. Uygulamada çalışanın boğazına çöküyor. Alacağı ücreti de işveren belirliyor.
  • Yeter be zırlamayın, yakında kemik atılır önünüze yalarsınız
  • Biz bizi biliriz gözü yiyen gitsin aha ab orda elinizi tutanmı var.
  • Dimdik duranlar dümdüz yatarlarmış . Ölümlü dünya . Haletmediklerinizi yediniz senelerdir . Hac operasyon u olurdu , ekip hep iso nun minibüsçünün itaaatkar elemanları yazılırdı . Yurtdısına çıkmışlar , güya bagaj sistemlerini falan inceleyecekler . La siz dil mi biliyorsunuz . Anca şeker alın onla oynayın.:) Toprak sizi kabul edecekmi . ? Ateşiniz bol olsun . O.ü. Sistemi iyi sürdürüyorsun . Aman yanlış olmasın yoksa sende kaçmak zorunda kalırsın . Biraz daha takılın sonra beklenen son gelecek zaten . Evlatlarınıza nasıl mudur , şef olduğunuzu sakın anlatmayın . Sizde olmayan ar onlarda olur . Yedirtmezler kendilerine . Koord sef Türkçeyi iyi öğren zaten yabacı dil yok . Ana dilini iyi öğren .
  • Dimdik duranlar dümdüz yatarlarmış . Ölümlü dünya . Haletmediklerinizi yediniz senelerdir . Hac operasyon u olurdu , ekip hep iso nun minibüsçünün itaaatkar elemanları yazılırdı . Yurtdısına çıkmışlar , güya bagaj sistemlerini falan inceleyecekler . La siz dil mi biliyorsunuz . Anca şeker alın onla oynayın.:) Toprak sizi kabul edecekmi . ? Ateşiniz bol olsun . O.ü. Sistemi iyi sürdürüyorsun . Aman yanlış olmasın yoksa sende kaçmak zorunda kalırsın . Biraz daha takılın sonra beklenen son gelecek zaten . Evlatlarınıza nasıl mudur , şef olduğunuzu sakın anlatmayın . Sizde olmayan ar onlarda olur . Yedirtmezler kendilerine . Koord sef Türkçeyi iyi öğren zaten yabacı dil yok . Ana dilini iyi öğren .
  • Faiz hesaplariyla anlasmayi gec yapip calisanin maasinda gozu olan bi sirket helak olmayi hakediyor.
  • Yetismis teknisyen ihanet etmis de , teknikte kac kisi varmis da gidebilecek falan filan. Yahu zaten gidebilen gidiyor. Caycidan easa lisansi alip 7 tane tipi isletip ingilizcesi yetersiz olan gitmiyor arkadaslar. Bu isi hakkiyla yapan gidiyor. E zaten yillarca kabin memurundan yeni girmis muhendisten daha az paraya verip somurdunuz teknisyenleri. Yaptigi isin 10da birini bile haketmedigini dusunup az para verdiniz, zaten nereye gidebilir ki dediniz. Giden gidiyorsa deger gormedigi icin gidiyor. Buradaki maasi 3-4 bin euroya denk gelip alim gucu dusuk olan insan da gidiyor cunku alim gucumiz yok. Bu kadar basit. Degerimiz yok yahu ise yeni giren kabin memuru bile yukardan bakmaya asagilamaya alismis. Niye kalayim ki burada ?

THY Teknisyenleri Yurtdışına Kaçıyor…

Türk Hava Yolları için tehlike çanları çalıyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Teknisyenler birer birer yurtdışına kaçarken, yöneticiler bu kaçışın sebeplerine inip kalifiye personelin yurtdışına gidişin önünü kesecek hamle yapmıyor. Öte yandan sendika da bu konuda çok kayıtsız ve TİS görüşmelerinde de teknisyenin sorununa çözüm aranmıyor.

Uzun zamandır teknisyenlerden mesaj alıyorum. Sorunlara çare bulunması için sesleri olmamı istiyorlar. Sorun şu ki Türkiye’de ekonomik sorun var. Üstüne üstlük vergi dilimleri çalışanların bile belini bükmüyor adet kırıyor.

İşte bu zorluklar en kıymetli mesleklerden biri olan uçak teknisyenini arayışa sevk etti. Aslına bakarsanız uçak bakım şirketlerinin uluslar arası simsarlarının da dikkatini çekti Türkiye’deki ekonomik dar boğaz.

THY Teknisyenleri birer ikişer yurtdışına gidiyor. Özellikle Avrupalı şirketler RyanAir ve Lufthansa tecrübeli teknisyenleri reddedilemeyecek ücretlerle koparıp alıyor.

Siz bu yazıyı okurken 5/6 Şubat günlerinde RyanAir İstanbul’da teknisyenlerle görüşüyor olacak.

Hangar 901 ve Umbrella gibi şirketler teknisyenleri aparırken, teknisyenleri bir hiç gibi gören anlayış “Çok iş az para” sistemi ile teknisyenlere köle gibi davranıyor.

Teknisyenler, uçuş emniyeti açısından en önemli görev adamlarıdır diyebiliriz. Ancak teknisyeni “vida sıkan” olarak gören yönetim anlayışı kalifiye elemanları kaybederken, onların vergi yükü altında ezildiklerini dahi düşünemez.

THY yönetiminin belirlediği her türlü zam ve sosyal hakta teknisyenlerin diğer iştirakler gibi görülmesi de ayrı bir açmaz. Oysa teknisyenler ne bilet kesen bir memur ne operasyon memuru ne de genel müdürlükte çalışan beyaz yakalı gibi görülmemesi gerekiyor.

THY yönetimini özellikle Ahmet Bolat’ı uyarıyorum teknisyenler Sefaköy oto sanayisinde çalışan tamirci değil. Belediye kademesinde çalışan yağcı hiç değil. Kafanızı kuma sokup etrafınızdan bihaber olmanız ileride telafisi mümkün olmayan zararlara yol açabilir.

Bilmiyorum teknikte yabancı çalışıyor mu ama ucuz işçi gözüyle bakamazsınız teknisyene.

THY Teknik'ten çok sayıda B1-B2 lisanslı teknisyen sizin bu anlayışınız sebebiyle uçup gidecek.

Uçuş emniyetini “Allah’a emanet” gibi göremezsiniz. Veya uçaklarınızda birbirine selam çakan tarikatçıların uçuracağı kağıttan bir uçurtma olarak da göremezsiniz.

Bu arada sevgili teknisyenler, kimsenin umurunda olmadığınızı görmekle beraber THY’nin beslemeleri de sizi görmüyor.

Size “Çok iş az para” olarak bakanlar, “vida sıkan” olarak görenler, verip parayı kendi istediklerini yazdırdıklarını iyi biliyorsunuz. Onlar kendi mamaları için senin çileni göremez, duyamaz, yazamaz.

Varsa yoksa yine sizinle olan Airporthaber’dir.

Şimdi benim yönetime çağrım şudur.

Kurumun her türlü imkanlarını kendinize kullanıyorsunuz. Bedava biletler, ultra karşılamalar/uğurlamalar, tatiller, seyahatler hepsi kasadan karşılanıyor. Hadi buna yönetici kıyağı diyelim peki aldığınız maaşlardan doğacak vergiyi neden kuruma ödetiyorsunuz.

Şimdi size desem ki teknisyenlerin, pilotların, kabin personelinin vergilerini THY veya THY Teknik ödesin. Peki siz ne dersiniz bana? Amiyane tabirle “Höst” dersiniz.

Dersiniz de elinizdeki teknisyenleri böyle böyle kaybedersiniz.

Şimdi sizlere gelen bir mesajı paylaşıp sonra da sizi teknisyenlerin vicdanına havale edeceğim.

“Şirketin yürüttüğü ücret politikası. Maaşlar zamanında yatıyor, ancak bakım onarım sektörü gibi spesifik bir iş kolunda standartların çok altında ücretler ödeniyor. Yöneticilerin düşüncesi “çok iş az para.” "işin mahiyeti değil maliyeti." Sermaye sınıfı arasındaki rekabet işçi sınıfı mücadelesini bölecek karşıtlık doğurur, Göçmenliği, ucuz işçiliği, emeğin sömürüsünü büyütür. Bunlar için güzel hiçbir şey üretilmez. Sermaye sınıfı bunlar için sadece manipülasyon yapar. Çalışanlar arasında da somut olarak herhangi bir birliktelik yok. Terfi ve kariyer peşinde olanlar hariç tüm teknisyenler sömürüldükleri konusunda hemfikir. Fakat korkudan kimse birbirine bu konuyla ilgili bir şey söylemiyor. Pazar günü yönetim tarafından apar topar toplantı tertipleniyor katılanlar ne hakkında konuşuyorlar? Ne konuşacaklar ki? İş kıyafetleri, servisler... Onun dışında herşey çok iyiymiş gibi... Zaten yönetim, istedikleri cevabı verecek birkaç işçiyi özellikle seçiyor. Sonuçta işçilerin fikrini almış, sorunlarının çözümü için bir şeyler yapmış oluyorlar. Doğrudan operasyonun içinde uçak üzerinde çalışan tüm teknisyene mekanik çalışan operasyonun kalbinde taahhüt edilen ödeme bu sözleşme döneminde yapılır mı dersiniz? “Sizin üretime bir katkınız yok. Bilet satışından para kazanan şirketiz” de dediler azgın bir sınıfın riyakârlığıdır. Bir yandan ağzının suyu akarken, diğer yandan bilet satışını işaret etmek sahtedir. Emperyalist rekabetlerden faydalanan patronlar bunu büyük bir profesyonellikle yapıyor, kimi ise bir yandan üzgün olup diğer yandan fırsatçılık yaparak gösteriyor. Her ikisi de aynı yere çıkar. İşçilerin üzerine bir ölü toprağı atıldı. Kimse isteyerek, severek çalışmıyor zamanı doldurma ve evine gitme derdinde. Eşitsizliğin büyümesi için her yolu kullanıyor sömürü düzeni. Kendi yarattığı eşitsizliklerin, hayatımızın tümüne yayılması için elinden geleni yapıyor.”

Yukarıda okuduğunuz teknisyenlerin içsel düşüncesidir.

İster inanın ister yan gelin yatın.

Son uyarım şudur; eğer A Bakım ve hat bakımı kaybedersen uçağı uçurmasan daha iyi!

THY Teknisyenleri Yurtdışına Kaçıyor…

Yorumlar Tüm Yorumlar (203)

Ne kaçması ~ 3 ay önce
B kapısı dolu onlardan bedava bile çalışır o zihniyet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RSS taşeronu ~ 3 ay önce
Valla Ali bey teknisyen diye diye adamlar % 70 i kaptılar TGS ve tss 23 800 alırken adamlar 45 50 aldılar sorsan siz alt gelirli dostusunuz hiç sormuyormusunuz bu arkadaşlarin çocuklari kiraları varmı yokmu hiç bahsetmiyorsun varsa yoksa tk da tk biz neyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öz Haraç İş Sendikası ~ 3 ay önce
Aldığınız aidatlar haram zıkkım olsun. En yüksek orandan aidat alan ve binlerce kişiden aldığı bu aidatları çalışana yönelik olarak elle tutulur hiçbir faydalı faaliyete kullanmayan bu sendika ve yöneticileri bunun hesabını hak katında vermeyeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haraç Kesen Sendika ~ 3 ay önce
1800 tl sendika aidatı mı olur? Benim emeğime yüzde ile ortak olması ne kadar saçma. Buna basbaya haraç denir. Her ayki emeğinin yüzde 3'ünü bana haraç vereceksin denir. Sendika güya çalışanın emeğini korumak için var. Uygulamada çalışanın boğazına çöküyor. Alacağı ücreti de işveren belirliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 3 ay önce
kardeşim hala sendikadasın ama,sus istersen
Haracciya ~ 3 ay önce
Üstad belki hoşuna gitmeyecek âmâ sendika aidatı 1 günlük yevmiye demekki senin maaşın 54 bine tekamül ediyor aylık maaşın bunda ikramiyeyi vs saymıyorum allah daha çok versin gözü olanın gözü çıksın kolaygelsin
Aga ~ 3 ay önce
Yeter be zırlamayın, yakında kemik atılır önünüze yalarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaci26 ~ 3 ay önce
Sen once yalaman gerekeni yala
Aga ya ~ 3 ay önce
Herkesi kendin gibi sanma paşam buraya zıplamandan belli
Teknik ~ 3 ay önce
Kardeşim bu nasıl bir kafadır. Kendini yetiştirmiş insanı lise mezunu bekçiye verdiği parayı vermeye çalışırsa böyle olur durum
Uçak Bakım ~ 3 ay önce
Kardeşim ben bu teknisyenlik için Türkiye de ilk 30 bin derecesiyle 5 yıl tüm mühendislik derslerini alarak buralara geldim. 12 farklı sınavla lisans aldım. Siyasi teşkilatlarla girmedim TSS=Tarikat
Teknik ~ 3 ay önce
Biz bizi biliriz gözü yiyen gitsin aha ab orda elinizi tutanmı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya siz nereye kaçarsınız Tgskayıpesyaİst ~ 3 ay önce
Dimdik duranlar dümdüz yatarlarmış . Ölümlü dünya . Haletmediklerinizi yediniz senelerdir . Hac operasyon u olurdu , ekip hep iso nun minibüsçünün itaaatkar elemanları yazılırdı . Yurtdısına çıkmışlar , güya bagaj sistemlerini falan inceleyecekler . La siz dil mi biliyorsunuz . Anca şeker alın onla oynayın.:) Toprak sizi kabul edecekmi . ? Ateşiniz bol olsun . O.ü. Sistemi iyi sürdürüyorsun . Aman yanlış olmasın yoksa sende kaçmak zorunda kalırsın . Biraz daha takılın sonra beklenen son gelecek zaten . Evlatlarınıza nasıl mudur , şef olduğunuzu sakın anlatmayın . Sizde olmayan ar onlarda olur . Yedirtmezler kendilerine . Koord sef Türkçeyi iyi öğren zaten yabacı dil yok . Ana dilini iyi öğren .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya siz nereye kaçarsınız Tgskayıpesyaİst ~ 3 ay önce
Dimdik duranlar dümdüz yatarlarmış . Ölümlü dünya . Haletmediklerinizi yediniz senelerdir . Hac operasyon u olurdu , ekip hep iso nun minibüsçünün itaaatkar elemanları yazılırdı . Yurtdısına çıkmışlar , güya bagaj sistemlerini falan inceleyecekler . La siz dil mi biliyorsunuz . Anca şeker alın onla oynayın.:) Toprak sizi kabul edecekmi . ? Ateşiniz bol olsun . O.ü. Sistemi iyi sürdürüyorsun . Aman yanlış olmasın yoksa sende kaçmak zorunda kalırsın . Biraz daha takılın sonra beklenen son gelecek zaten . Evlatlarınıza nasıl mudur , şef olduğunuzu sakın anlatmayın . Sizde olmayan ar onlarda olur . Yedirtmezler kendilerine . Koord sef Türkçeyi iyi öğren zaten yabacı dil yok . Ana dilini iyi öğren .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 ay önce
Faiz hesaplariyla anlasmayi gec yapip calisanin maasinda gozu olan bi sirket helak olmayi hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vefa semt ismidir ~ 3 ay önce
Yetismis teknisyen ihanet etmis de , teknikte kac kisi varmis da gidebilecek falan filan. Yahu zaten gidebilen gidiyor. Caycidan easa lisansi alip 7 tane tipi isletip ingilizcesi yetersiz olan gitmiyor arkadaslar. Bu isi hakkiyla yapan gidiyor. E zaten yillarca kabin memurundan yeni girmis muhendisten daha az paraya verip somurdunuz teknisyenleri. Yaptigi isin 10da birini bile haketmedigini dusunup az para verdiniz, zaten nereye gidebilir ki dediniz. Giden gidiyorsa deger gormedigi icin gidiyor. Buradaki maasi 3-4 bin euroya denk gelip alim gucu dusuk olan insan da gidiyor cunku alim gucumiz yok. Bu kadar basit. Degerimiz yok yahu ise yeni giren kabin memuru bile yukardan bakmaya asagilamaya alismis. Niye kalayim ki burada ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vefaya ~ 3 ay önce
Şu üsluba su sozlere bak.Terbiyesiz ahlaksiz.Sana bu yazilari ya yazdiriyorlar ya da senin psikolojik problemin var.
Haha ~ 3 ay önce
Dislike atan kisiler caycidan easa alip type isletenler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000