18 Şubat 2024, Pazar 20:22:41

İstanbul Valiliği'nden o olayla ilgili açıklama

İstanbul Valiliği, sosyal medyada, "Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı..
  • Şükürsüz ve kanı bozuk olunca.! Uçakla gelişi bile bir nimet olduğunu inkar eder.! Üstüne üstelik çamur atan.! Başka bir zihniyet olamaz, tamamen aşağılık anlayışı ve nankörlük.! Söylenecek çok söz varda.? Yaradanım görüyor.! Bildiği gibi yapsın….
  • Doğru mu anlıyorum? Bu bakıma muhtaç yaşlı kadıncağızı refakatçileri Van'dan uçağa "yalnız başına" bindiriyolar. Daha sonra derdini bile anlatmaktan aciz kadıncağızı bir başına İstanbul havalimanına uçakla gönderip hiç kimse ilgilenmedi diye algı yapıyorlar, birde videoya çekiyorlar. Yaşlı kadından ne istediniz bre alçaklar? Çirkin oyunlarınıza alet ediyorsunuz.
  • Air clinik midir nedir bu şirketin çalışanları tam bir numune bizim servise binmelerini istemiyorum işleri güçleri manita kovalamak bayan çalışanlar zaten yerli motor
  • Yolcu yakınına soruyorum bu Annemizin kaç tane evladı var. Benim tahminim en az 5 evladı vardır bakın en az diyorum. Bu Annemizin dil bilmiyor. Yaşlı insan Cahil insan olabilir Sonuçta hepimizin Yaşlısı var Cahil olan hepsi başımızın tacıdır. Siz evlatları olarak bu kadar düşünüyorsanız eğer niye yanında 1 evladı gelmiyor. Yaşlı insanı niye ne için tek başına gönderiyorsununuz. Özür dilerim bunu demek istemezdim örnek olarak Kargo gönderir gibi bu insanları tek başına seyahat ettiremezsiniz. Kargo verirken bile alıcı isim soyisim Gideceği yeri belirtiyorsunuz. Bu Yaşlı Annenizin eline küçük bir not kağıdına yazsaydınız ulaşılması gereken kişinin ismini telefon numarasını daha Kolay olmazmıydı. Kapıda öğle çok biliyormuş gibi video çekmek olmaz Kardeşim. Umarım bundan sonraki Yolculuklarında bu ders olurda ANNENİZİN YANINDA SEYAHAT EDERSİNİZ. YAŞLI KADINI EVLADI OLARAK MAĞDUR ETMEZSİNİZ. Bu ayıp EVLATLARININ AYIBIDIR.Boşuna bu işi yapan firmayi Uçuş firmasını karalamayın. BAŞARAMAZSINIZ.
  • Yahu ne olacak yaşlı kadıncağız orda kim olsa yardım ederdi bizim milletimiz yardımseverdir bu tamamen çirkin bir algı çalışması yine başladılar Kürt Türk ayrımına havalimanında Kürt de Türk de var ve hiç kimse yaşlı bir kadını ortada bırakmaz ben olsam direkt evine bile götürürüm ne olacakki sevaptır
  • Otobüsle gönderseydiniz madem beklemek istemiyorsanız devlet bize bakmiir nankör
  • sayın yolcu yakınımiz şunu bir bilin ! Bir clinic çalışanı olarak bize emanet edilen yolcularımızın yakınlarına ulaşması için görev tanimimizin dışına çıkarak hizmet veriyoruz ! Kendi telefonlarimiz ile yakınlarınızla irtibat kurmaktan tutun valiz ve tuvalet ihtiyacına kadar ilgilenip mağdur etmiyoruz ! Değil Kürtçe ! Ağzını acamayan yolcularımız var ! Bırak dili konuşmayı ! Bir gün gelmek isterseniz başımızla gözümüzle size nasıl hizmet veriyoruz göstermek isteriz ! Böyle insanları kötüleyerek böyle provakasyon çıkararak bir şey elde edemezsiniz ! Onlar yaşlı insanlar hepimizin annesi babası yaşlı büyükleri var ! Hepsinin başımız üzre yeri var, bu arada bu görsel size kapak olsun bir tane ilgilenilmeyen yolcu yoktur ! Madem bu kadar annenizi babanizi düşünüyorsunuz ,o zaman sırtınızda taşıyip seyahatlerine refakat edeceksiniz ! Çok evlat bekliyoruz kapılarda annesini babasını almaya gelmeyenleri !! Hiç bir firma üzerinden devlete suç atamazsınız ! Bir ihmal var ise ortada ! Bu evladın annesinı ihmalidir ! Refakat edin mümkünse !!!! Tek başına yollamayin !!
  • Türk toprağında yaşayıp Türkçe bilmemek ancak malum şahıslara yakışır
  • Teyzemiz zaten telefonda. Telefonda ki mübarek zat ta mı anasının, teyzesinin meramını anlatamamış? Van da ki havalimanında kürtçe bilen bir kaç kişide mi yokmuş? Bırakın bunları. Art niyetliler.
  • 14 26 da teker koyup 14 36 da tekerlekli sandalye ile uçaktan çıkan 1 tane ist yolcusu gösterin 45 yıllık uçuculuk kariyerimden vazgeçiyorum Hepsi abartı olabilir ama burası özellikle bilen için doğru değil

İstanbul Valiliği, sosyal medyada, Bir yolcunun Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadığı ve 2 buçuk saat rehin kaldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı..

Açıklamada, S.Ç. isimli vatandaşın Van'dan İstanbul Havalimanı'na geldiği, bu kişinin ya da yakınlarının, uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken Wheel Chair (Refakatlı Tekerlekli Sandalye) hizmeti için başvurmadığı belirtildi.

Videonun art niyetli olarak çekildiğinin belirtildiği açıklamada, "17 Ocak 2024 günü saat 15.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’nda yaşanan ve sosyal medyada “Türkçe bilmediği için havalimanında hizmet alamadı ve 2 buçuk saat rehin kaldı" şeklinde iddialarla paylaşılan olaya ilişkin:

17.01.2024 TK2751 Van’dan İstanbul Havalimanı'na gelen 1944 doğumlu S.Ç. ’nin uçaktan iniş süreci şu şekilde gerçekleşmiştir: 14.26 Uçak piste iner, 14.36 körük kapısındaki uçaktan çıkar, 14.44 Tekerli sandalye ile alınır, 14.51 Bagaj alım salonuna bırakılır, 15.05 6A bagaj bandı yanına geçer, 15.39 bagajını alır, 15.41 Bagaj alım salonundan çıkar 15.42 Bagaj alım salonu önünde video çekilir" denildi.

YOLCU YADA AİLEDEN REFAKATLI TEKERLEKLİ SANDALYE TALEBİ OLMAMIŞ

S.Ç. isimli yolcunun Van’dan İstanbul’a geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Vatandaşımızın ya da yakınlarının, uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken Wheel Chair (Refakatlı Tekerlekli Sandalye) hizmeti için başvurmadığı, Van’dan hareket ederken anlaşılmış ve İstanbul Havalimanı’nda gerekli talep, uçak ekibi tarafından yapılmıştır. Uçuş ekibinin yaptığı talep doğrultusunda vatandaşımıza uçaktan inişinden, Havalimanı çıkış noktasına kadar talep edilen hizmet verilmiştir. Yaşlı vatandaşımızla ilgili çekilen videonun tamamı en hafif tabirle art niyetli olup, devletimiz aleyhine propaganda yapmanın öte amaç taşımadığı anlaşılmaktadır" denildi.

İGA: '2 AYRI LEHÇEDE KÜRTÇE HİZMET VEREN NOKTAMIZ VAR'

AirportHaber ise İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA kaynaklarından konuya ilişkin bilgi aldı. Yapılan bilgilendirmede; 'Yolcumuzun normal şartlarda tekerlekli sandalye talebi olmamış. Ancak buna rağmen uçağın İstanbul'a inişiyle yolcumuzun durumu fark edilip kendisine tekerlekli sandalye sağlanmış. Yolcumuz Air Clinic tarafından tekerlekli sandalye ile bagaj alım noktasına gelerek burada valizinin olduğunu ve valizini alacağını belirtmiş. Yaklaşık 45-50 dakika süren bagaj alımı sonrasında yolcumuz yakınına ulaşmıştır. 

İstanbul Havalimanı'nda çeşitli dillerin yanı sıra 2 ayrı lehçede Kürtçe hizmet veren noktamız vardır. Herhangi bir rehin kalma durumu söz konusu değildir

İstanbul Valiliği'nden o olayla ilgili açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Yorumlar çok güzel ~ 3 ay önce
Şükürsüz ve kanı bozuk olunca.! Uçakla gelişi bile bir nimet olduğunu inkar eder.! Üstüne üstelik çamur atan.! Başka bir zihniyet olamaz, tamamen aşağılık anlayışı ve nankörlük.! Söylenecek çok söz varda.? Yaradanım görüyor.! Bildiği gibi yapsın….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oyuna bak! ~ 3 ay önce
Doğru mu anlıyorum? Bu bakıma muhtaç yaşlı kadıncağızı refakatçileri Van'dan uçağa "yalnız başına" bindiriyolar. Daha sonra derdini bile anlatmaktan aciz kadıncağızı bir başına İstanbul havalimanına uçakla gönderip hiç kimse ilgilenmedi diye algı yapıyorlar, birde videoya çekiyorlar. Yaşlı kadından ne istediniz bre alçaklar? Çirkin oyunlarınıza alet ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç kanım ısınmadı ~ 3 ay önce
Air clinik midir nedir bu şirketin çalışanları tam bir numune bizim servise binmelerini istemiyorum işleri güçleri manita kovalamak bayan çalışanlar zaten yerli motor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana ~ 3 ay önce
Binmiyoruz servise biniyoruz ve servis senin tapulu malın değildir ayrıca kurduğun sinkaf cümleler senin ne mal olduğunu ortaya koyuyor senin kız kardeşin yada annen yokmu ? İnsanların namusuna laf atıyorsun alçak adam !!
BAŞARAMAZSINIZ ~ 3 ay önce
Yolcu yakınına soruyorum bu Annemizin kaç tane evladı var. Benim tahminim en az 5 evladı vardır bakın en az diyorum. Bu Annemizin dil bilmiyor. Yaşlı insan Cahil insan olabilir Sonuçta hepimizin Yaşlısı var Cahil olan hepsi başımızın tacıdır. Siz evlatları olarak bu kadar düşünüyorsanız eğer niye yanında 1 evladı gelmiyor. Yaşlı insanı niye ne için tek başına gönderiyorsununuz. Özür dilerim bunu demek istemezdim örnek olarak Kargo gönderir gibi bu insanları tek başına seyahat ettiremezsiniz. Kargo verirken bile alıcı isim soyisim Gideceği yeri belirtiyorsunuz. Bu Yaşlı Annenizin eline küçük bir not kağıdına yazsaydınız ulaşılması gereken kişinin ismini telefon numarasını daha Kolay olmazmıydı. Kapıda öğle çok biliyormuş gibi video çekmek olmaz Kardeşim. Umarım bundan sonraki Yolculuklarında bu ders olurda ANNENİZİN YANINDA SEYAHAT EDERSİNİZ. YAŞLI KADINI EVLADI OLARAK MAĞDUR ETMEZSİNİZ. Bu ayıp EVLATLARININ AYIBIDIR.Boşuna bu işi yapan firmayi Uçuş firmasını karalamayın. BAŞARAMAZSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevgi iyidir ~ 3 ay önce
Yahu ne olacak yaşlı kadıncağız orda kim olsa yardım ederdi bizim milletimiz yardımseverdir bu tamamen çirkin bir algı çalışması yine başladılar Kürt Türk ayrımına havalimanında Kürt de Türk de var ve hiç kimse yaşlı bir kadını ortada bırakmaz ben olsam direkt evine bile götürürüm ne olacakki sevaptır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kobra ~ 3 ay önce
Otobüsle gönderseydiniz madem beklemek istemiyorsanız devlet bize bakmiir nankör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyunlara gelmeyin ~ 3 ay önce
sayın yolcu yakınımiz şunu bir bilin ! Bir clinic çalışanı olarak bize emanet edilen yolcularımızın yakınlarına ulaşması için görev tanimimizin dışına çıkarak hizmet veriyoruz ! Kendi telefonlarimiz ile yakınlarınızla irtibat kurmaktan tutun valiz ve tuvalet ihtiyacına kadar ilgilenip mağdur etmiyoruz ! Değil Kürtçe ! Ağzını acamayan yolcularımız var ! Bırak dili konuşmayı ! Bir gün gelmek isterseniz başımızla gözümüzle size nasıl hizmet veriyoruz göstermek isteriz ! Böyle insanları kötüleyerek böyle provakasyon çıkararak bir şey elde edemezsiniz ! Onlar yaşlı insanlar hepimizin annesi babası yaşlı büyükleri var ! Hepsinin başımız üzre yeri var, bu arada bu görsel size kapak olsun bir tane ilgilenilmeyen yolcu yoktur ! Madem bu kadar annenizi babanizi düşünüyorsunuz ,o zaman sırtınızda taşıyip seyahatlerine refakat edeceksiniz ! Çok evlat bekliyoruz kapılarda annesini babasını almaya gelmeyenleri !! Hiç bir firma üzerinden devlete suç atamazsınız ! Bir ihmal var ise ortada ! Bu evladın annesinı ihmalidir ! Refakat edin mümkünse !!!! Tek başına yollamayin !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansever ~ 3 ay önce
Türk toprağında yaşayıp Türkçe bilmemek ancak malum şahıslara yakışır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatansevere cvp ~ 3 ay önce
Böyle bir yorumu yapmakta ancak senin gibi ırkçı insanlara yakışır.nefretinle boğulman dileğiyle
G. ~ 3 ay önce
Teyzemiz zaten telefonda. Telefonda ki mübarek zat ta mı anasının, teyzesinin meramını anlatamamış? Van da ki havalimanında kürtçe bilen bir kaç kişide mi yokmuş? Bırakın bunları. Art niyetliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Me ~ 3 ay önce
14 26 da teker koyup 14 36 da tekerlekli sandalye ile uçaktan çıkan 1 tane ist yolcusu gösterin 45 yıllık uçuculuk kariyerimden vazgeçiyorum Hepsi abartı olabilir ama burası özellikle bilen için doğru değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000